27 november 2009

Tillit

När jag var ung, tog man för givet att det som stod i tidningen kunde man tro på. Det var grundläggande och om man miste det förtroendet kunde inte tidningen överleva.

Jag lärde mig också tro på vetenskapsmän. De var hederliga personer som man kunde lita på och det som drev deras forskarintresse var utmaningen att kunna hitta sanningen. De skulle aldrig köpslå med sanningen för någon politisk agenda. De stod över sådana futtigheter.
Vetenskapliga rön ändrade ibland slutsatser och antaganden men vetenskapsmän var stolta över att visa det.

Nu kan man inte lita på någon. Forskarna ljuger. Tidningarna hjälper dem att ljuga och ingen bryr sig om det, eller ställer någon mot väggen om det avslöjas att de ljuger. Folk som lyssnar vet ofta att det är lögner men accepterar det därför att det passar deras egna värderingar.

De absolut vedervärdigaste lögnarna i USA finns i Washington, där ingen har någon längre framförhållning än till den dag de planerar att bli omvalda och hela deras agenda består av svek och hyckleri för att nå dit. Nyhetsorganisationer och vetenskapsmän håller dem om ryggen och har sålt sig till att bli en del av processen.

Titta bara på Louisianas senator Mary Landrieu som ända fram till lördag kväll vägrade avslöja hur hon tänkte rösta om sjukvårdsreformen. Det var inte förrän Obama lovade henne 300 miljoner dollar som hon lade den sextionde rösten, som var avgörande för att hålla förslaget vid liv.
Ingen marscherar, ingen hojtar och protesterar. Det verkar självklart att denna kvinna kan åka hem till Louisiana och skryta med att hon försäkrat sig om 300,000,000.00 dollar från skattebetalarna, så att regeringen kan lägga beslag på 1/16 av landets ekonomi.
Hela systemet är uppbyggt så att politiker självklart kan roffa åt sig från skattekistan för att försäkra sig om att bli omvalda.
En rättskaffens och hederlig person anses numera av de flesta för naiv eller dum.

Samma tvivelaktiga forskning som låg till grund för det protokoll Bill Clinton undertecknade och aldrig hade för avsikt att följa, ligger nu till grund för det möte som ska hållas i Köpenhamn.
Såvitt jag ser det, bör Phil Jones, chefen för East Anglia CRU, avgå. Hela dess verksamhet bör läggas ner och ärendet lämnas över till Scotland Yard. Bedrägeri är bedrägeri och det finns bara ett ställe för bedragare --- även för bedragare som är professorer och doktorer-- och det är fängelse.
Utmärkande för god vetenskap är öppenhet och att man delar med sig av resultat. När "vetenskap" säljer ut sin moral för att ge stöd till ett förutbestämda svar, så som man gjort med global uppvärmning, är det inte längre vetenskap. Vetenskap fungerar när forskare är öppna för svar som inte passar deras teorier och beredda att ändra sig.

Ibland måste teorier överges därför att systematiska observationer påvisar fel. Ibland går det långsamt, som tex. teorin att jorden var universums centrum, därför att "politik" var inblandad.

Teorin om att människan orsakar jordens uppvärmning (AGW) har frodats därför att politik i stället för vetenskap har drivit sin agenda. Vänstern har sett det som ett utmärkt sätt att krossa USA. Företag som GE stödjer det, eftersom de har investerat mängder i "grön energi" och Al Gore känner sig viktig.
Bland vänsterfolket finns romantikerna som tror att de kan få allt här i världen utan att det kostar något. De känner sig så duktiga därför att de "räddar jorden"genom att återanvända aluminiumburkar och tar med egna kassar till affären. De har trott på AGW under lång tid men har aldrig gjort något väsentligt för att ändra sina egna "carbon-avtryck". En del har väl bytt ut stadsjeepen mot en Prius och känner sig duktiga varje dag när de kör till och från jobbet och visar hur 'gröna" de är. De har emellertid ingen aning om att i den värld de föreställer sig, baserad på icke-fossila bränslen, kommer de inte att kunna stoppa in kontakten i väggen och ladda batterierna över natten.

Vi kan ju hoppas att de senaste veckornas avslöjanden kommer att bli dödsstöten för Cap&Trade, men det finns enorma ekonomiska och politiska krafter bakom bedrägerierna och vi får inte heller glömma att AGW är en religion vars budskap har indoktrinerat stora mängder godtrogna människor.

Mikis Mazarakis har också funderingar runt detta med ansvar och ärlighet och har skrivit ett

Öppet brev till Sveriges samtliga journalister4 Kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Ja,det är inte roligt när "barnatron" naggas i kanten både politiskt, socialt och religiöst.
Så inte har det blivit bättre med åren på dessa områden.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Global uppvärmning och cininfluensa-vaccinet är två bra aktuella exempel på rena scams som drivs av dom politiskt korrekta och bevisar en gång för alla att man inte kan lita på någon, varken politiker, journalister eller ens någon som ahr doktor eller professors-titlar. Dom ljuger alla som en häst travar.

Ann-Marie sa...

Som dom säger, hur vet man att en politiker ljuger? Hans läppar rör sig! Så sant så! Det borde lagstadgas att endast sanningen gäller. Men då vore 99.99% av politikerna arbetslösa!

pierus sa...

Ann-Mari

Klockrent.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.