25 november 2009

Tuffare tider

Vi är utlämnade till en administration som har all makt att trycka upp pengar och göra omflyttningar av siffror i transaktioner som inte har någon grund i verkligheten.
Vi ser resultatet av det nu i vad som kallas stagflation --en kombination av en stagnerad ekonomi/hög arbetslöshet/hög inflation. Vi har en dokumenterad arbetslöshet på över 10% men i verkligheten pratas det om att en utav sex personer saknar arbete.
Därför att man satt så mycket pengar i omlopp kommer det att bli värre än under Carter-tiden när arbetslösheten var 9,5%, inflationen 13,5% och räntan över 20%.
Många affärsmän kommer att stå eller falla med den förestående julruschen, som förra året var den sämsta på 42 år, och inte många tror att det blir bättre nu.
Många affärer försöker redan locka kunder genom att ha öppet till midnatt och öppna 7 på morgonen.

"Stimuleringspaketen" var tänkta att filtrera pengar genom staternas regeringar så att de kunde balansera sin budget annars måste man skära ner på polis, brandkår, lärare; det hot man alltid tar till. Valet stod mellan att höja skatterna eller skära ner på servicen eller en kombination av dessa .
Hela nationen provade detta och vi kan bara titta på arbetslöshetssiffrorna för att se hur det gick.

Det kanske inte har drabbat er i Sverige men här i USA börjar vi märka av att det är svårare tider. Brottsbekämpande myndigheter runt om i landet håller på att bli lite, ska vi säga, "överansträngda"?" Med den ekonomiska nedgången bland myndigheter på alla nivåer upplever man en nedgång i intäkterna.
I stället för att fokusera på den allmänna säkerheten verkar polisens främsta uppgift nu vara att "dra in pengar till staten" genom hastighetskontroller och bilbälteskontroll.
Den senaste tidens uppmärksammade händelser gör det än mer klart för oss att "när det handlar om sekunder är polisen bara några minuter bort."
Till syvende och sist måsta medborgarna lita på sig själva när det gäller familjens säkerhet och försvar mot aggressiva brottslingar, även om polisen är experter på att rita kritstreck runt offren och sätta upp gul tejp runt brottsplatsen.

PS. Klicka på fotot så kan ni läsa texten bättre.

4 Kommentarer:

pw sa...

Den bilden var bra! Det är synd att man inte får försvara sig i Swedistan.

Mats (Malmö) sa...

Det var en bra bild. Berit, är det ditt eget hus på bilden? :)
/Mats (Malmö)

Berit sa...

Gulligt ställe, eller hur.
Nej det är inte mitt hus. Min närmaste granne har en egen arsenal så texten skulle inte stämma in på honom. Han är dessutom beredda att försvara mig till sista blodsdroppen!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Nej i Swedistan skall man bara låta sig bli ihjälslagen annars hamnar man i fängelse om man försvarar sig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.