07 november 2009

Turkiets omorientering

För ett par år sedan uttalade den turkiska utrikesriksministern offentligt att den tyrkiska utrikespolitiken var NEO-OTTOMANSK och då gick det en skälvning genom grannstaterna. Man kanske tänkte på den ottomanska kalifen Mehmed IV som år 1683 sände en begäran om kapitulation till kejsar Leopold:

"Vi beordrar dig att invänta oss i din residensstad Wien så att vi kan halshugga dig. Vi kommer att utrota dig och alla dina anhängare. Barn och vuxna kommer att utsättas för den mest fruktansvärda tortyr innan de avlivas på de mest skändliga sätt som är tänkbara."

Nu gick det lyckligtvis inte så illa. Den polske kungen Sobieski ledde trupperna mot de invaderande turkarna i slaget vid Wien år 1683, och blev hyllad av påven som räddaren av den västerländska civilisationen.

Dags att vi åter förbereder oss för jihad, steg två i den moderna islamiska strategin. Massinvandringen till Europa för att utbreda islam kan ses som steg ett.

Atatürks moderna sekulära Turkiet har förvandlats till ett våldsamt islamistiskt land. Under Turkiets 86-åriga historia har befolkningen ökat från 14 miljoner år 1923 till 71 miljoner idag, men den största befolkningsökningen kom i det lantliga Anatolien vars befolkning flyttade till de en gång sekulära städerna.

Det är helt klart att i Turkiet har islam flyttat fram sina positioner markant och det finns en påtaglig sannolikhet att demokratin kommer att avvecklas. Detta är nämligen vad som har hänt i de flesta muslimska stater där man har infört fria val. De röstar fram muslimska partier som direkt avvecklar demokratin.

Turkiets premiärminister Erdogan försökte strypa en 13-årig pojke

4 Kommentarer:

Erik sa...

Var hittade du Mehmeds citat? Jag minns att jag har läst det på engelska någonstans för ett par år sedan. Men när jag tänkte ta med det i en artikel jag skrev om slaget vid Wien i våras kunde jag inte hitta det någonstans.

Knute sa...

Från New English Review
via kommentar 4 på Hodjas blog

http://hodja.wordpress.com/2008/09/12/325-ar-i-frihed/

Pio sa...

Islamiskt upprop till mord på tyskar

Muslimer på Internet har spridit maningar till mord på tyskar, som de vill se halshuggas med svärd. De älskar terrorn och vill mörda oliktänkande med svärdet.

Bland de hotade hör "Stefan Herre, Andreas Widmann, Thilo Sarrazin, Gabriele Brinkmann och de andra clownerna" ...

http://www.akte-islam.de/3.html

Knute sa...

En katolsk biskop i Turkiet som var på väg till ett möte med Påven blev mördad av en islamist, men Erdoganregimen hävdar att "mordet inte har någon politisk bakgrund".

http://jihadimalmo.blogspot.com/2010/06/katolsk-biskop-i-turkiet-mordad-av.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.