17 november 2009

Välkommen till den verkliga världen


Det är mycket trevligare att åka på besök till olika nationer i världen där man obligatoriskt rullar ut röda mattan, än det är att stanna hemma och hantera arbetslösheten, "stimuleringen" som gick åt skogen och sedan alla dessa besvärande frågor om truppförstärkning till Afghanistan.

Hustru Michelle saknar etikett och kunniga rådgivare, vilket framgick på Veterans Day och Kommunorganisatören är i samma båt. Han slår pannan i golvet inför saudi-prinsar och nu senast inför Japans kejsare. Clinton på sin tid gjorde en avmätt bugning och fick kritik för det eftersom man då sade att USAs president inte bugar underdånigt för någon.
Vad Obama gjorde var ett sådant stilbrott att det enda som räddade honom var japanernas träning i att hålla masken. Man bugar nämligen inte och TAR i HAND samtidigt, det är rent oförskämt. Dessutom bugar man inte med en hållning som en hösäck. En korrekt bugning för en man är med armarna utefter sidorna, skulderbladen uppsträckta och en fällknivsböjning i midjan.
Kan ni tänka er vad som skulle ha skrivits om "Kopojken från Texas" gjort samma sak?

Brit Hume säger i denna video: Välkommen till verkligheten, Mr. President
Det har nu gått två och en halv månad sedan general McChrystal bad om truppförstärkning till Afghanistan. Obama var den som placerade generalen där, men nu litar han inte på McCrystals omdöme.
Presidentkandidaten Obama var ivrig att upplysa oss om hur allvarligt han såg på kriget men nu säger han att han inte är nöjd med "valmöjligheterna". Hume säger att tyvärr så kommer inte krig förpackade med färdiga lösningar. Man vet inte ens vem som vinner. När man befinner sig i krig gör man bedömningar och fattar beslut efter omständigheterna. En riktig ledare litar också på bedömningarna som görs av befälhavare på plats
Tidigare i år i mars, förklarade presidenten att han omsorgsfullt satt sig in i strategin för Afghanistan. Samma tal kunde levereras i dag, väldigt lite har ändrats förutom begäran om mer trupper.
svd sds b

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger som du sagt förrut att antingen skicka mera trupper eller ta hem våra män och kvinnor från Afganistan. Min man jobbar dag och natt med att försöka se till att trupperna har det de behöver (han jobbar med UAVs.) Han är borta så mycket att våra barn inte ens vet om han varit hemma på natten. Häromkring DC tycker jag det verkar som alla älskar det Presidenten gör. Jag har t om slutat att titta på morgon TV för jag orkar inte höra hur fantastisk Presidenten är speciellt när det är struntsaker det gäller. Vi har ett skämt här hemma att om något går fel, vad det än är så tittar vi på varandra och säger - Det är Bush fel eller hur? :-)
Petra

Anonym 2 sa...

Det där med att stimuleringspaketet inte har börjat verka än är iofs inget konstigt. I snitt tar det 16 månader för finanspolitiska åtgärder att få effekt.

Dock: I det här fallet håller jag med. Det är högst tveksamt om byggandet av swimmingpooler och dyl. vansinnigheter som ni har redogjort för på den här bloggen verkligen kommer att få effekt på ekonomin.

Anonym sa...

Ingen i Japan har visat någon som helst irritation när det gäller Obamas bugning. I detta land med gamla traditioner tycker man bara det är bra när en ung president visar respekt för en äldre monark. Det är något som amerikanska bloggare inte vill erkänna, fast de själva nog egentligen skulle föredra att yngre visar respekt för äldre.

Man har också hittat flera foton där president Eisenhower bugar sig för förre kejsaren, Hirohito, så detta att amerikanska presidenter inte ska buga sig är bara nonsens.

Lugna ner er.

Berit sa...

Anonym, japaner är oerhört artiga och de skulle själva "förlora ansiktet" om de påpekade att USAs president inte vet hur man uppför sig. Så gör man bara inte i Japan.
(Jag har en son som talar flytande japanska efter att ha arbetat i landet i 7 år, jag har ett barnbarn som är född där.)
Tro mig jag vet. Det ligger mycket mer under ytan här, än vad man först ser.
Obamas bugningar är ett tyst sätt för honom att be om ursäkt för ett land han skäms för, nämligen sitt eget.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.