20 november 2009

Värre än vi kunde föreställa oss

När jag först såg denna bildekal trodde jag att det var ett skämt men jag borde ha förstått bättre.

Vi borde ha anat att det skulle gå åt skogen när tusentals människor kom till Obamas kampanjmöten, där de fick massproducerade skyltar med slogans som "Change" och senare " We can believe in". Dessa okunniga människor viftade med skyltarna som om de hittat på orden själva, men om de blev tillfrågade om vilka förändringar de syftade på såg de ut som nollor i ansiktet.
Vi borde ha förstått att det skulle gå åt skogen när radiopratare som Howard Stern intervjuade folk på gatan och använde sig av McCains politiska ställningstagande men låtsades att de i stället var Obamas åsikter, och folk höll med honom. De var tom. glada över att Obama utsett Sarah Palin till sin vice!

Vi skrattade åt videon på valdagen när denna bubblande kvinna var glad över att hon nu inte behövde oroa sig över bensinpengar eller hyra längre. Vi borde ha vetat bättre...Varje morgon när jag vaknar förväntar jag mig att höra rapporter om mer skadegörelse, orsakat av denne farlige man som placerats på sin post av människor som förförts av vackra ord och som röstade på honom för att han ser ut som dem.

Vi är vid en enormt viktig skiljeväg nu. Om Obama lyckas genomföra "vårdreformen" vilket innebär nationalisering av en sjättedel av landets ekonomi, är det slut på det som vi menar med Amerika, som en symbol för frihet. Vi blir ett andra Venezuela.

När Bush kom till makten var statsskulden 6 trillioner dollar (12 nollor) nu är den 12 trillioner. Om Bush i sin valkampanj hade förklarat att han skulle fördubbla skulden hade nog inte ens hans pappa röstat på honom.
Nästa år beräknas skulden vara 14 trillioner och därefter kommer den att öka med en á två trillioner varje år. Ganska snart kan vi inte betala räntan på lånen och.....


25 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Då kommer vi att ha dominoeffekten och allt går åt skogen i världen. Men å andra sidan kanske vi kan börja om från början och förhoppningsvis lära oss av eländet, precis som efter WWII när 6 miljoner judar blev utrotade, det kommer vi fortfarande ihåg, ett bra tag hoppas jag. (Trots att vissa vill påstå att det aldrig hände!)

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Den ekonomiska kollapsen är planerad sedan länge av Illuminati. Bara för att detta kommer leda till stort kaos och dom då har en anledning att införa ndantagstillstånd och därefter sina draconiska lagar som leder till en världsregering, en valuta och en religion. Ein volk, ein reich und so weiss...

Magnus A sa...

En intressant kurva visande statsskuld och senatsmajoritet här.

Man törs knappast tänka på hur det kan komma att se ut efter några år med den politik Obama sagt sig vilja föra. Spanien, som kört den politik Obama nu vill föra med grön energi, har nu cirka 20 procents arbetslöshet.

Birger sa...

Det är ju kriget i Irak och Afghanistan som kostar och det startade inte Obama.

Sen har inte den genomsnittlige amerikanen inte koll på någonting när det gäller politik. Om den svarta röstade på Obama och de är 10% av USA:s befolkning så borde väl resten masa sig ur sängen för att gå och rösta i världens största demokrati...

Knute sa...

Tvärsäkre Birger, kom med några siffror.

Knute sa...

Kolla t ex Magnus länk som visar hur arbetslösheten har skjutit i vädret sedan Obama blev president.

http://www.smalldeadanimals.com/archives/012500.html

Knute sa...

Skulle vara intressant att veta hur mycket pengar de amerikanska sedelpressarna tryckt upp i år.

magnus sa...

Knute ...och Birger ;)

Obama sa nyligen att man nog inte skulle skicka fler trupper till Afghanistan för att de kostade en miljard dollar för 1000 soldater, och det kunde röra sig om 30 miljarder dollar eller så för vad som begärdes. Detta sa Obama skulle äventyra USA:s ekonomi.

Men han kunde i en handvändning ge banker och annat bortåt 1500 mrd dollar..., och det där ska väl sluta på runt 2000 mrd dollar eller nåt(?); jag är inte insatt i detaljer om amerikas ekonomiska politik.

Jag fann en uppgift att Irak-kriget kostat 600 mrd dollar under 7 år. Det blir under 100 mrd dollar per år och alltså mindre än 1/10 av Obamas spenderande på finansiella sektorn i år.

FN beslutade kriget i Afghanistan. Självklart är det bra att vi har soldater i västvärlden som försvarar mänskliga rättigheter och demokrati; det vi står för och bör kämpa för.

Knute sa...

Tack för siffrorna Magnus! Du är bra på att finna fram färska fakta !

Knute sa...

Obama-kommentar

"Herr Obama verkar vara en Palme på något sätt. Det är viktigare att ses tillsammans med diktatorer världen över än att bekämpa problemen på hemmaplan. "Yes, we can" ekar tomt för alla de människor som saknar mat på bordet eller för alla dem som under valrörelsen hoppades på att Obama skulle betala el- och bensinräkningar. Undrar om USA haft en sämre president eller innehar Carter fortfarande den titeln?"

http://missionxp.webblogg.se/2009/november/obamas-relationer-till-kina-israel-us-behov.html

Maria sa...

Kära Berit,

Är inte det mest skrämmande att många människors längtan att DRÖMMA är så stark?

Och de "människor som förförts av vackra ord och som röstade på honom för att han ser ut som dem" kanske dessutom har en särskild talang eller penchant för drömmar. "I have a dream.." fick en enorm uppslutning.

När media okritiskt avstår från att exponera drömförsäljare så är vi illa ute.

Birger sa...

12,3% (Wikipedia) av USA:s befolkning är svarta. 61,4% röstade i valet. Så det där om ras är ju bara nys.

Berit sa...

Birger, du drar slutsatser från ofullständig information.
Av de svarta som röstade var 97% för Obama. 44% vita röstade för honom.
Det är uppenbart att de Svarta röstade rasistiskt och det bådar inte gott för framtiden oavsett Obamas politiska läggning.
Många av dessa svarta, trångsynta människor har sedan fräckheten att anklaga andra för att vara rasister.
Det exempel vi ser i videon representerar en grupp människor så okunniga och ointresserade att de vanligtvis stannar hemma vid ett val men de röstade denna gång efter hudfärg enbart i tron att de skulle ge dem en "fri lunch"

Berit sa...

Robinn Shadowes, The Cloward-Piven Strategy

Birger sa...

Nja, nu är det ju så att de flesta svarta sitter låångt ner på samhällsstegen och är de som faktiskt tjänar på Obamas politik. Det handlar inte om "fri lunch", det handlar om mänskliga rättigheter. USA är fortfarande det enda I-land som inte ger alla sina medborgare sjukvård.

Och du ska nog inte kasta sten i glashus när det gäller det där med trångsynt.

Berit sa...

Birger, (1)det tillhör inte mänskliga rättigheter att andra människor ska tvingas betala för vare sig dig eller mig.
(2) din avsikt med skriverier är inte att diskutera, komma med genomtänkta argument och du vill tar inte till dig fakta och lära dig något.
(3) det enda som verkar driva dig är att käbbla och säga emot vad det än är, utan att du ens vet vad du talat om.
Om det vore så att du är seriös skulle jag kunna ägna min tid åt att "samtala" om hur det verkligen förhåller sig och varför, men det vill du inte veta.
Det enda som tycks driva dig är viljan att kasta skit och strida.

Maria sa...

Birger har nog fått lära sig i Sverige, att det tillhör någons "mänskliga rättigheter" att inrätta sitt liv på någon annans bekostnad...

Ann-Marie sa...

@ Birger

Du tror väl inte att staten "ger" sjukvård? Det är skattebetalarna som betalar! Och hur ä r den sjukvården egentligen? Långa köer, stressade/ointresserade läkare etc.
Du har noll koll på verkligheten. Och jag håller med Berit.

Birger sa...

Bättre med långa köer där alla får hjälp istället för att man inte får någon alls. Det är en humanistisk tanke att ge alla sjukvård och ett drägligt liv. Klart det är skattebetalarna som betalar allt. De som har mycket ser till att de som inte har mycket får något.

Jag har oerhört bra koll på verkligheten, jag är mer orolig för er..

Berit sa...

Birger läs här om vad man tror sig ha
rätt till
och medan du ändå är i farten kan du ta dig en titt på
"det är ju gratis"
och en "fri lunch"
Precis som du säger drar socialiserad sjukvård, (som enbart är till för att ge politiker makt, ) ner kvalitén för alla , medelmåttigt och lagom ska det vara.
"Om jag inte kan ordna det bra för mig ska minsann inte du ha det bra heller"

Amerika håller på att ändras till att bli ett land av "utnyttjare" och "gnällare" som vill leva bekväma liv på andras bekostnad utan att ARBETA

Birger sa...

Visst. Alla som tänker på andra är socialister och egoister. Eller så är världen lite mer invecklad än så... USA har bevisat en gång för alla att deras sjukvård är inte bättre än någon annans samtidigt som den kostar tre gånger så mycket. Amerikanska skattepengar rakt i företagens fickor genom krig och lurendrejeri. Men så länge det är fritt så...

Berit sa...

Visa fakta Birger! Ja. det kallas för socialism och det är ett ekonomiskt system som fungerar mycket sämrte än kapitalism men det ger en grupp av politiker oerhörd makt.

Birger sa...

Varför privatiserades mycket i den amerikanska armén inför Irakkriget? Varför kostar de privata entreprönerna tre gånger så mycket än vanligt? Varför fick Chaney fortsätta äga aktier i Halliburton? Jo, för att sno er skattebetalare på pengar.

Ni betalar skyhöga försäkringar för hjälp ni kanske inte får och läkarna är skiträdda för att bli stämda på mångmiljonbelopp. Det är säkert bättre för de som har mycket pengar men jag vill verkligen inte leva i en värld där den starkes rätt råder.

Sen är inte det socialism att ge alla sjukvård. Socialism är när produktionsmedlen ägs av alla, vilket aldrig kommer ske i USA eller Sverige för den delen. Ni är paniskt rädda för ingenting.

Berit sa...

Visst går det att reformera sjukvårdssystemet till det bättre men nationalisering är ett alldeles galet sätt. Intressant är att länder som har haft socialiserad vård under en tid nu håller på att försöka ta sig ur det. (Kanada, Storbritannien, Sverige)
Kanada skickar dessutom många av sina patienter hit till USA eftersom de inte har kvalificerad vård och resurserna är ransonerade.

En stor förbättring och penningbesparare vore att ändra möjligheterna till felbehandlingsåtal som väldigt ofta görs bara för att komma över pengar. Det orsakar att läkare måste försäkra sig mot detta vilket är mycket dyrbart och naturligtvis slås ut på alla kostnader. Det gör också att läkare känner sig tvungna att beställa alla möjliga egentligen onödiga tester och röntgen bara för att gardera sig.
Ett annat sätt att förbilliga försäkringar är att låta försäkringstagare beställa 'a la carte" dvs. bara det man vill vara försäkrad för. Jag har inget behov att betala för graviditets-försäkring, drogmissbrukrehabilitering , håravfall..vård på mentalsjukhus (även om vissa av er tycker att jag behöver det) men statliga regler säger att mitt försäkringsbolag måste försäkra mig för det.
Liksom man på sin bilförsäkring inte kräver att bolaget ska stå för oljebyte, nya däck och tändstift borde folk kunna säga att de är villiga att stå för, låt säga 5000 dollar per år i "normalt slitage" och rutinsaker och försäkra sig för en allvarlig kostsam "krasch", men det kan man inte nu.
Likaså borde folk kunna dra av försäkringen på skatten men det är bara företag som kan. Jag kan ge fler exempel , men detta är ett smakprov.
Allt detta skulle kunna åtgärdas och försäkringar skulle bli billigare men det ligger inte i Demokraternas intresse eftersom deras avsikt är att få kontroll och därmed makt.

Mer hemläxa för Birger
http://everykindapeople.blogspot.com/2009/06/vid-regnbagens-slut.html
http://everykindapeople.blogspot.com/2008/10/fri-sjukvrd.html

Jane sa...

Spelar ingen roll vilken president USA har det är Illuminati som styr.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.