29 november 2009

Yttrandefriheten är död i England
LIVERPOOL, England - Ett kristet par i England riskerar att förlora sin affärsverksamhet efter att ha åtalats för att debattera islam med en muslimsk gäst. Polisen arresterade Ben och Sharon Vogelenzang, som driver Bounty House Hotel i Liverpool, efter att en muslimsk kvinna klagade på att hon blivit kränkt. Diskussionen på hotellet handlade om huruvida Jesus var Guds son, eller bara en liten profet i islam.

6 Kommentarer:

pw sa...

Nu får vi se hur lång tid det tar innan samma sak händer här. Att ha lagar om hatbrott är lika med att tysta yttrandefriheten. Vår frihet är allvarligt hotad. Tyvär förstår inte vanliga svensson om vad som sker.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fawlty Towers i modern version. Vad ni än gör, nämn inte islam. Basil kom tillbaka!!

Ann-Marie sa...

Helt otroligt!
Kränkt, är ett ord som jag hatar mer än något annat ord. Hur kan det komma sig att folk “flyr” från sina länder, får flyktingstatus i väst och det första dom gör är att känna sig kränkta över allt som händer omkring dom. Om jag var tvungen att fly från mitt land och ett annat gav mej mat, kläder, tak över huvudet och pengar skulle jag vara ytterligt tacksam för vänligheten och framförallt, ödmjuk. Om jag hamnade i ett muslimskt land och kravet var att jag var tvungen att ta på mej en burka så tillhör det vanligt folkvett att ta seden dit man kommer , jag är ju trots allt gäst i deras land . Om jag insisterade på att gå klädd så som man gör i väst, för det är min mänskliga rättighet, så vet väl alla vid det här laget hur det skulle sluta.
Jag är så T R Ö T T på kränkta musslor!!!!!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag har för mig att jag har läst nånstans att denna krängta mussla är konvertit men mitt minne kan ju spela mig ett spratt.

Anonym sa...

Man kan inte förtrycka känslor hur länge som helst

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/30/man-kan-inte-fortrycka-kanslor-hur-lange-som-helst/

Biskop Kyrillos sa...

Det är i denna fråga som slutstriden till sist skall stå. Är Jesus Kristus sann Gud och sann människa, eller bara en profet mindre än Muhammed?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.