19 december 2009

Arab/muslimsk antisemitism

En skärmdump av en Hamas-TV-show där björnen kräver mord på judar.

Budskapen "Det är bra för att dö för Allah, det är bra att bekämpa väst, vi kommer att erövra väst, det är viktigt att döda judarna," alla dessa budskap till vuxna från religiösa och politiska ledare, får barnen genom sådana TV-program.

Det verkar vara en en allmän trend mot antisemitism i Skandinavien efter offentliggörandet av den antisemitiska förtalsartikeln i suicidaldemokratiska Aftonblodet, Sveriges största tidning. Och i efterdyningarna efter tennismatchen i Malmö exploderade hatbrotten. Per Dahl skriver i Barometern:

Hatbrotten mot judar i Malmö har ökat med över hundra procent sedan 2008. Under 2009, fram till november, anmäldes 76 hatbrott mot judar i Malmö stad. Polisen vet att det handlar om den tennismatch som gick av stapeln där i mars, och som Ilmar Reepalu (S) hanterade på ett skamligt vis.

Judiska synagogor har brunnit flera gånger i Skåne de sista åren. I januari sattes synagogan i Malmö i brand. Det har till och med gått så långt att det knappt längre bedöms som möjligt att bo som jude i Malmö.

Detta är en vidrig och smutsig utveckling. Malmö har ett ansvar att ta för sin judiska befolkning. Men man kan förstå om judar i Malmö inte förväntar sig hövan mycket av hemkommunen.

Och ett är ju säkert - deras bästa vän heter knappast Ilmar Reepalu. För om man kan betrakta tennisspelare som ansvariga för en stats politik, vem säger då att man inte kan döma ut delar av Malmös befolkning, också?

4 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Man ska inte anklaga Malmö, för de som kan sin historia, vet att Malmö endast följer den tradition som Sverige skapade före, under och efter andra världskriget. Judarna behandlades i princip på samma sätt. Det var Sverige som krävde ett stort J i den judiska passen, det var i Uppsala man demonstrerade mot att låta judiska flyktingar får komma hit. Det var i Sverige grudnerna för rasbiologin lades. Så Malmö är bara ett barn av Moder Svea.

MS sa...

Du menar att vi svenskar är antisemiter?

Jag har aldrig sett ett barnprogram i svensk TV där någon sitter och säger att man ska slakta judar osv. Jag säger inte att det inte förekommit antisemitism i Sverige men att jämföra detta med muslimernas blinda hat mot Judar är lite väl magstarkt tycker jag. Att det är så vanligt förekommande i Malmö är för att det bor en stor grupp högljudda palestinier i staden och har inget med det rashygieniska institutet i Uppsala att göra.

Anonym sa...

@ Guds Basun - kan det rent av vara så att det är gamla Uppsala-nazister som har satt på sig muslimska masker i Malmö. Ditt troll!

Anonym sa...

gud basun !
Be någon av dina troll-kompisar blåsa i din basun så det blir fritt blås.
Det du försöker basunera ut fastnar bara i halsen på dig själv.

LP

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.