12 december 2009

Burkaförbud i schweizisk stad
I Jyllansposten kan man läsa att kommunalanställda i en stad i västra Schweiz inte längre betjänar kvinnor i heltäckande klädsel.
Det är borgmästaren i den schweiziska staden Grenchen, som tagit det sensationella beslutet.
Borgmästare Boris Banga förklarade att det är alltför svårt att identifiera kvinnor som är helt täckta av slöjor.

En episod, gällande en 19-årig muslim som ville registrera sig vid rådhuset i staden, har orsakat beslutet. Kvinnan var helt täckt och kunde inte identifieras av de kommunalanställda.
Man var därför tvungen att bestämma ett nytt möte med kvinnan en annan dag, när en kommunalt anställd kunde lyfta slöjan och identifiera henne.
Detta skapar extra arbete och borgmästaren anser att det behöver man inte.

Det bor 16.000 människor i staden Grenchen i den västra delen av Schweiz. Generellt är burkor och andra slöjor inte vanligt i Schweiz.

Nyligen röstade medborgarna i Schweiz att förbjuda minareter, vilket har skapat stor uppståndelse i muslimska och europeiska länder.


4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Stor applåd! Måtte andra ta lärdom av detta och följa efter..

Biskop Kyrillos sa...

Ett klokt och bra beslut, som borde åtföljas i alla icke muslimska länder. Beträffande minaretförbudet är det inte värre än att minareter inte hör hemma i den västerländska kulturen. I islamska länder får man inte bygga kyrktorn och ha klockringning, så det är bara för muslimer att acceptera våra västerländska beslut.
Moskéer får dom i alla fall både ha, och bygga.

Anonym sa...

Applåder. Antingen kommer dom till vårt århundrade eller så kan dom återvända till sitt eget

MS sa...

"Applåder. Antingen kommer dom till vårt århundrade eller så kan dom återvända till sitt eget"

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Det är det som det handlar om i slutändan. Ska vi tvingas vrida vår samhällsutveckling tillbaka bara för att tillfredställa dessa muslimer eller ska dom äntligen börja utveckla sina traditioner och sin religion så att dom passar i den tid och det samhälle vi lever i här i Väst. Om dom inte vill det så är det bara att åka hem. Det blir lugnast för alla så.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.