09 december 2009

En travesti

Barack Obama, säger sig förstå den dramatik som krävs för förändringar vad gäller klimat-debatten och lovar att de amerikanska utsläppen 2050, kommer att vara 83 procent under 2005 års nivåer.
Om så är fallet, kommer 2050 utsläppen att vara desamma som år 1910, då det fanns 92 miljoner amerikaner. Men det kommer att finnas 420 miljoner amerikaner år 2050, så Obamas löfte innebär att utsläppen per invånare blir i stället som de var 1875.
Det kommer inte att hända säger George Will, Washington Post.


Vissa klimatforskare blandar ihop sina vanföreställningar om att de är intellektuellt överlägsna, med ett sort Messiaskomplex. De verkar tro att de tillhör en liten helig grupp som anförtrotts den mest angelägna sanning som någonsin upptäckts. På den sanningen, och därmed på dem, beror planetens öde. Så en del av dem anser att det är en dygd att brodera ut fakta, överdriva det man vet, undertrycka obekväma data och ändra utvärderingsprocessen för att undertrycka vetenskapligt oliktänkande och, framför allt, för att förklara att debatten är avslutad.

Titta på den sociologiska biten av Vetenskap, olika intresseinriktningar, incitament, motiv och passioner. Regeringarnas försök att manipulera jordens temperatur utgör nu en av världens största industrier. Tiotals miljarder dollar distribueras av US Energy Department, som plötsligt har blivit en enorm riskkapital-operation, genom att spekulera i grön teknik. Politisk, kommersiell, akademisk och journalistisk prestige står och faller med att man inte stör det samförstånd som driver en gigantisk och sagolikt lukrativ industri som kallas "bekämpa den globala uppvärmningen."

2 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Skall det bli den nya ursäkten för att radera ut större delen av mänskligheten att det finns för många andasare?

Jag flyger sa...

Det är oljearabernas största oro om det blir varmare i världen så får de inte lika stora inkomster.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.