13 december 2009

Farligt vara folklig

Italiens 73-årige premiärminister överfölls och slogs blodig när han stod och skrev autografer efter ett tal i Milano. Det verkar som gärningsmannen var en ensam galning men dådet kan ändå ha samband med hetsen mot Silvio Berlusconi i media. Må vara att han är omåttligt rik men han kan ha goda sidor för det. Han kanske inte är så betuttad i Obama och politisk korrekthet och multikulti, det är nog där skon klämmer. Läs mer: Heja BerlusconiEn bra blogg om italiensk politik: M20100 Italien

5 Kommentarer:

Knute sa...

Fler galna misshandlare var i farten i helgen:

Vid den årliga ceremonin då första Chanukkaljuset skulle tändas på lördagskvällen i centrala Wien överfölls Chabadrabbinen Dov Gruzman av en islamist.
Gruzman fick ta emot slag och sparkar medan han försökte lugna den upphetsade araben, som hela tiden skrek ut sitt hat mot judar.
Till slut bet islamisten av ett finger på rabbinen....

http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/12/islamist-biter-finger-av-rabbin-i-wien.html

Anonym sa...

Definitivt inget fel på Silvio Berlusconi. Han är dessutom folkvald, men Sveriges ankdamm är för litet för att kunna se helheten.

Karen sa...

Ingen fel på Silvio Berlusconi? Han styrer tross alt de fleste mediene i Italia slik at pressefrihet vel er fremmedord og han har jo flere rettsaker mot seg pga. korrupsjon osv. Så det er vel ganske mye galt med Silvio Berlusconi synes ihvertfall jeg.

Knute sa...

Karen, för att svara dig citerar jag en annan blogg:

"Berlusconi äger delar av mondadori och mediaset. För det första är det frågan om till största delen nöjesmedia. För det andra handlar det om börsnoterade företag där den stora majoriteten av aktieägarna är helt fristående från Berlusconi. Självklart kan inte Berlusconi gå in och ”kontrollera” vad journalisterna skriver. Och om han skulle göra det skulle det ju bli stor skandal varje gång det hände och media skulle vara fulla av konkreta exempel på hur Berlusconi tvingat journalister att skriva det ena och det andra. Istället repeterar man bara i all oändlighet diffusa fraser som ”kontrollerar” och ”hotar pressfriheten” utan att någonsin utveckla resonemanget. Nu skrivs det också att Berlusconi ”lagt sig i såväl chefstillsättningar som programmen” på RAI. Det finns ingen grund för det påstendet. Berlusconi har kritiserat RAI och speciellt vissa medarbetare för att ha varit alltför vinklade. KRITISERAT alltså – inte ”lagt sig i” på så sätt att han på något mystiskt sätt fått sin vilja fram vilket man får intrycket av när det skrivs på det sättet."

http://m20100.wordpress.com/2009/10/21/205/

Anonym sa...

Karen skriver det hun er blitt fortalt gjennom Dagbladet og VG.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.