25 december 2009

Fler vapen, mindre brottslighet


Det sägs att när tiderna blir kärvare ökar kriminaliteten. Det blir kanske så om kriminella tror att de kan råna, våldta och göra inbrott utan risk.

Den enda handel som verkligen blomstrat i USA under det senaste året, sedan Demokraterna tagit makten i Washington, är försäljningen av vapen och ammunition.
För att kunna köpa ett vapen i USA från en vapenhandlare krävs enligt federal lag att köparen genomgår en bakgrundscheck och av detta visar statistiken att försäljningen av vapen har ökat med mer än 15% under senaste året.

Alla vapenhatare, som inte vet bättre, hävdar alltid att mer vapen skapar fler brottslingar.
"Mer vapen i händerna på dessa okunniga, radikala, höger-fanatiker och knäppa tea-party-demonstranter gör att våldet kommer att öka!"

Men siffror från FBI för första halvåret av 2009 visar att grov brottslighet fortsätter att minska. En trend som startade 2006.
Alla kategorier av brott minskar..rån, våld, bilstöld, mord.... alla har gått ner med överraskande 10% från förra året.

----------
När Jesus rensade upp i templet slog han folk i huvudet med ett rep med knutar på, sägs det.
...kanske för att vissa saker inte var uppfunna då...

oh, nej då, jag tänker inte alls så...

2 Kommentarer:

Anonym sa...

vapenmotståndare har i alla tider missat att det lika lätt för kriminella att få tag på illegala vapen oavsett vilka regler de vill ha, att kunna balasera detta med legala vapen är en nödvändighet för att avskräcka buset.

robban

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom enda som inte har lätt att få tag på vapen är vanliga medborgare. Dom kriminella skaffar sina vapen svart ändå då dom inte vill bli registrerade. Dom enda som blir lidande av dessa restriktioner är laglydiga medborgare.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.