30 december 2009

Högtflygande planerVarför lyckas vi inte upptäcka eller oskadliggöra de skyldiga, och varför är vi så bra på kollektiv bestraffning av oskyldiga?
Svaret på den första frågan är: Därför att vi inte kan -eller inte vill.
Svaret på den andra frågan är: Därför att vi kan.

Felet ligger inte bara hos vår oändligt inkompetenta säkerhetstjänst, som hellre friar än fäller människor som skulle ha gripits för länge sedan, eller åtminstone fått sina visum och rese-rättigheter återkallade. Det ligger också hos en allmänhet som fåraktigt bräker att de vill "känna sig trygga."
Kravet för att uppfylla denna sorgliga illusion kan uppnås relativt enkelt om man betalar tillräckligt många människor att stå och stirra på medborgarnas tandkräm. Mitt intryck, eftersom jag ofta reser utomlands, är att intelligenta amerikaner inte protestera mot denna meningslöshet, för ifall de gör det, drar de till sig uppmärksamhet och hamnar på flygförbudslistan istället. Perfekt.

Det rapporterades under helgen, i efterdyningarna av Detroit fiaskot, att inget officiellt beslut hade fattats om huruvida vi skall höja "Hot-nivån" från orange. Orange! Kan detta möjligen bero på att det skulle skapa panik och verka löjligt att ändra den till röd och verkligen, verkligen absurt att sänka den till gult? Men är det inte lika befängt (och avslöjande), omedelbart efter att en känd muslimsk extremist har valsat genom varje bräcklig barriär, att lämna det just där det var dagen innan?
Vad ingen myndigheten anser oss vuxna nog att få veta är detta: Vi måste vänja oss vid att vi ständigt befinner oss under ett obevekligt och planerat hot från svurna anhängare av en ond teokratisk ideologi.
Dessa människor planerar att ta livet av sig för att attackera hotell, bröllop, bussar, tunnelbanor, biografer, och tåg. De anser att judar, kristna, hinduer, kvinnor, homosexuella och oliktänkande muslimer (för att nämna endast de viktigaste ) är gudomliga slakt-offer.

Vårt luftfartssystem är bara den mest psykologiskt skrämmande symbolen bland en uppsjö av potentiella måltavlor. Framtidens mördare kommer i allmänhet inte från flyktingläger eller slummen (även om de blir indoktrinerade varje dag i våra fängelser). De kommer oftast från bakgrunder med utbildning, och de kommer oftast inte heller från utlandet. De finns redan i våra förorter och även inom vår militär.
Vi kan förvänta oss att förlora människor. Slaget kommer att fortsätta under resten av våra liv. De som planerar vår undergång vet vad de vill, och de är beredda att döda och dö för det. Den som inte fattar poängen föredrar att gnälla om "ändlösa krig," vilket råkar vara sanningen och den misslyckade Jul-bombningen över Michigan var bara en försmak. Medan vi fumlar med byråkrati och förskönande omskrivningar, flyger de högt.

Christopher Hitchens resonerar på samma sätt som Ralph Peters i det förra inlägget.

6 Kommentarer:

MS sa...

Den dagen då Väst slutar att vela och förneka faktum och istället börjar samarbeta så kommer dessa islamister inte ha en chans. Al-Quaida kommer att bombas bort från Jordens yta och alla hatfulla Imaner samlas ihop och skickas med en enkelbiljett till Sibirien. Det kommer bli en glädjens tid både för oss och vanliga muslimer som inte vill ha något med dessa religiösa nötter att göra. Jag hade hoppats att det var vanliga muslimer som skulle börja den processen men det verkar inte bättra än att vi i Väst måste göra grovgörat i vanlig ordning.

Demokratbloggen sa...

Islam är en våldsideologi!

"Vanliga muslimer" är sleeper cells, och alltså farligare i den bemärkelsen att de är så lugna och verkar trevliga.

Blogginlägget här ovan är alldeles utmärkt!

Knute sa...

Sleeper cells bland vanliga muslimer är farligt. I synnerhet som polisen av rädsla för att kallas för rasister gör så lite som möjligt.

Multikriminaliteten medför att cirka 5000 svenskar flyttar/flyr från Malmöområdet varje månad. Till slut blir landet för litet.

"Den fasen er man allerede kommet til både i Hollandistan, Ummah Kingdom og Germanistan. Der flykter den opprinnelige kristne/avkristnede befolkningen ut av landet. Den flyvende hollender er for lengst blitt den flyktende hollender."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/12/fordrivelseseffekten-i-oslo.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag anser att skäggbarnen är just sådana utbildade krigare vars syfte är att komma in i väst och först verka som just sådana sleeper cells. Lägg märke till hur ofta dessa skäggbarn när dom porträtteras i pk-artiklar syns leende tillsammans med olika batikhäxor. Dessa s k leende "barn" kommer så småningom på ett ögonblicks verkan förvandlas till fullfjädrade mördare. Dom kvinnor som verkar som deras "assistenter" kommer sannolikt bli dom första offren när dessa sleeper cells aktiveras på order från sina imamer i hemlandet. Vad som därefter väntar är förmodligen något liknande Mumbai där det går ut på att eliminera så många kafirer som möjligt innan paradiset hägrar.

MS sa...

@ Demokratbloggen

""Vanliga muslimer" är sleeper cells, och alltså farligare i den bemärkelsen att de är så lugna och verkar trevliga."

Jag tror inte att det är så enkelt. Jag är en av dom som verkligen oroas över den ökande islamiseringen av Väst men jag tror inte att alla muslimer bär ett hat mot oss eller vår civilisation. Jag skulle gissa att det är precis tvärtom. Det finns vanliga muslimer som bara vill leva sitt liv i lugn och ro. Däremot så håller jag med att vi måste se upp med skäggbarnen. Dom är i stridförande ålder och det verkar som att flyktingsmugglarna har kontakter med olika islamistiska rörelser. Läste på PI att skäggbarnen, som kom med container fast det var med X 2000, hade filmer i sina mobiler på tortyr och halshuggningar. Dom hävdar att det var det dom flydde från men jag tror att dom har fått dom för att lura sig till PUT och att dom som filmade avrättningar visste det. Tillsaken hör att den svenska prästen tidigt fick veta att dom inte kommit i någon container men han stod och ljög det svenska folket rakt upp i ansiktet för att skydda dessa skäggbarn. Med företrädare som honom så behöver inte Kyrkan några yttre fiender.

Därmed inte sagt att jag inte förstår att Islam är en våldsideologi som har ett starkt grepp om sina anhängare. Har du vuxit upp i ett strikt religiöst hem så har du nog blivit matad om Allhas storhet och att dom ”otrogna" måste konvertera eller dö. Någon sa att Islam är en väldigt opportunistisk "religion" Kommer den till ett samhälle/land där värdnationen står upp för sina värderingar så blir ofta muslimerna mer moderata medan om Islam får grogrund i ett samhälle som redan innan präglas av våld och anarki så blir ofta anhängarna mer fanatiska. Det är m a o till oss att se till att inte extremismen sprids och får förgifta våra samhällen. Går det för långt så kommer vi nog inte ha något annat val är att förbjuda Islam i Väst för att överleva och då vet vi alla vad som kommer ske. Speciellt med dom stora muslimska enklaver som finns i våra storstäder. Där islamister fritt kan värva och förgifta unga människor utan att någon ingriper.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Islam måste förändras inifrån och jag tror att många muslimer vill ha bort dessa religiösa extremister av fler skäl. Bl a för att när islamisterna har besegrat sin "yttre" fiende så kommer dom börja slåss inbördes och då kan vanliga muslimer tvingas välja sida eller, just det dö.

ProfessorPelotard sa...

Ibland är Hitchens direkt fåraktig: "Felet ligger inte bara hos vår oändligt inkompetenta säkerhetstjänst....". Nej, i de flesta fallen ligger felet hos våra politiskt korrekta politiker, mediapersonligheter och andra medlöpare.

Om hur man bör och inte bör kontrollera flygpassagerare: Good news: al-Queada has full body scanners

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.