25 december 2009

Inte bra för Amerika

En majoritet av amerikanerna anser att ett ökat regeringsinflytande inom sjukvården skulle leda till mer korruption på regeringsnivå. Likaså anser en majoritet att det vetenskapliga underlag, som stöder att människan orsakar global uppvärmning är "till största delen förfalskade." Det är vad en ny undersökning av Survey USA visar . Undersökningen visar också att 58 procent av amerikanerna tycker att Obama-administrationens beslut har varit "skadliga för Amerika" i motsats till 37 procent som anser att Obamas beslut har varit "bra för Amerika."

Dessa siffror kommer vid en tidpunkt då president Barack Obama arbetar för en internationell överenskommelse för att hantera den "uppenbara globala uppvärmningen" och också för en omfattande översyn av hälso-och sjukvården i Amerika.

Undersökningen av 1.450 vuxna genomfördes mellan den 11-14 december, och beställdes av den konservativa regeringens "watchdog grupp", Judicial Watch. Undersökningen ställde frågor om flera ämnen, inklusive statlig korruption, öppenhet, illegal invandring och ACORN, (the Association of Community Organizers for Reform Now). Det var där vår kommunorganisatör fick sin utbildning.
En av frågorna var:"Tror du att de data som påstår att global uppvärmning beror på mänsklig aktivitet är mestadels äkta? Eller mestadels förfalskade? "
49 procent svarade "mestadels förfalskade", medan 41 procent svarade" mestadels äkta "och 10 procent var osäkra.

Bevisningen om global uppvärmning har kommit i blåsväder de senaste veckorna efter avslöjandena från University of East Anglia Climate Research Unit där det tydligen framgick att man gjort organiserade ansträngningar för att misskreditera kritiker och förfalska eller undanhålla data.

Obamas och Demokraternas hälsovårdsreform har varit impopulär i de flesta opinionsundersökningar.
Denna undersökning frågade:
"Skulle ett ökat regeringsinflytande inom sjukvården leda till mer korruption? Mindre korruption? Eller ingen skillnad? "
En överväldigande 62 procent sade "mer korruption," bara 14 procent svarade "mindre korruption" och 21 procent sade att det inte skulle "göra någon skillnad." Fyra procent var osäkra.

Andra opinionsundersökningar har visat att Obamas popularitet halkat under 50 procent-strecket. Denna undersökning ställde frågan, "Som helhet, är de beslut som fattas av Obamas administration bra för Amerika? Eller dåligt för Amerika? "På detta svarade 58 procent, "dåligt för Amerika ", 37 procent sa bra och 6 procent var inte säker.

"På nästan varenda fråga som ställdes verkar Obamas administration vara helt i otakt med rådande uppfattningar hos det amerikanska folket," sade Judicial Watch ordförande Tom Fitton. "Det borde vara särskilt oroande för president Obama att majoriteten av sannolika väljare tycker att hans beslut har varit dåliga för landet. Uppriktigt sagt, dessa enkät-resultat tyder på att president Obama och många andra politiker borde ompröva sin inställning till hur de styr landet."

Undersökningen visade att 64 procent av väljarna tycker att regeringen är alltför stor och att 62 procent anser att större regering leder till mer korruption. 72 procent anser att politisk korruption spelar en stor roll i den finansiella krisen förra året.

Undersökningen visade också att 56 procent tycker att regeringen agerar i strid med den amerikanska konstitutionen.

Obama stödjer också en omfattande immigrations-reform, som motståndare tror är "amnesti" för illegala invandrare. Undersökningen visade en ogynnsam gradering även här, då 59 procent ogillar hur administrationen hanterar olaglig invandring.

2 Kommentarer:

Thorum sa...

I wanted to thank you for your good work and wish you a happy and healthy New Year!!

Berit sa...

Tack till Thorum och alla andra för all uppmuntran och välgångsönskningar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.