16 december 2009

Liten tuva, stora lass

Politik numera tenderar att fokusera på mycket speciella intressen. En liten grupp får sin styrka och motivation genom att ivra för någonting speciellt, mycket intensivare än resten av oss gör.
När ett fåtal människor har möjlighet att vinna relativt mycket, jämför med vad den stora massan av människor förlorar genom en specifik åtgärd, visar det sig att den lilla gruppen är den starkaste.
Det vanligaste vapnet man använder är, att vad det än gäller är det en "rättighet", eller en handling av "medkänsla" (eller båda) och inte ens den mest hårdhjärtade kan protestera mot det.
Det är den taktik som Vänstern i Amerika använder för att genomdriva "Sjukvårdsreformen". Den har karakteriserats som en rättighet. Tillgång till sjukvård karakteriseras som en rättighet. Om någon därför vägrar att utföra medicinsk service, därför att patienten inte betalar, fråntas patienten sin "rättighet."
Vi har också fått veta att de miljoner som "saknar" sjukvård gör det därför att de inte kan betala och det är väldigt orättvist.
Vi som motsätter oss en nationalisering av sjukvården är därför ena riktiga skitstövlar.

Speciella Intressegrupper har hittills för det mesta fått sin vilja igenom därför att fördelarna för den lilla gruppen ( mottagarna) inte nämnvärt har påverkat förhållandena för den stora gruppen (som det tas ifrån). Om inte den regeln följs kommer det emellertid att protesteras högljutt mot "rätt" och "medkänsla", speciellt när det visar sig att bevisen som framförs är bedrägliga.

Argumentet om "rätt till sjukvård" blir svagare för varje dag, speciellt när folk inser hur mycket de kommer att förlora, med det är allt som står i vägen för reformen just nu.
Många har försökt att motsätta sig förslaget genom att säga att det går emot Konstitutionen men det finns redan så många andra fördelar som beviljats genom tiderna att det håller inte.; Medi-care, hjälp till bönder (FHA), det statliga skolsystemet, omhändertagande av veteraner efter WWII, HUD=bostäder för underpriviligierade.
Alla dessa, trots att de inte godkänns av Konstitutionen, startade som små program i avsikt att hjälpa en begränsad liten grupp och har därefter vuxit till monster.

Vårt motstånd mot sjukvårdsreformen har därför begränsats till vad vi föredrar. De val som 90% av oss har gjort för privata arrangemang, för att begränsa skatterna och statliga regleringar och för att försöka hindra monstret från att växa sig större.
Det vore emellertid mycket enklare om vi kunde säga:
Nationaliserad sjukvård är inte acceptabelt enligt den Amerikanska Konstitutionen.

Curmudgeon Emeritus

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Och här är ett av orsakerna till varför en del inte har råd till att betala för sjukförsäkringen: http://www.snopes.com/politics/soapbox/starner.asp

Därmed inte sagt att det inte behövs ett bättre system. Men bara inte det som pådyvlas den stora massan just nu.

Unknown sa...

Jag förstår uppriktigt sagt inte vad du har emot sociala försäkringar.

Om det vore så att alla hade råd till att betala sjukvård eller försäkringar så hade allt varit bra, men folk som har arbetat hårt ett helt liv ( för det är ju oftast dem som behöver vård mest) ska alltså berövas den vård de har betalat för på sina skattsedlar. Du borde också veta att man berövar folket alltmer skatter, och det slår värst mot dem som ALDRIG fått en tillräcklig bra förtjänst, trots att de jobbat hårt i hela sitt liv.

Vad du ska irritera dig på i första hand är väl att man slösar skattepengar på dem som redan haft tillräckligt mycket pengar för att ta sig hit och lansera sig som flyktingar, och sedan leva lyxliv på det arbetande folkets bekostnad.

Men att missunna vanligt folk att få ha obligatoriska sociala försäkringar är däremot grymt. Var har du dina solidariska känslor, hos illegala flyktingar som lever parasitliv på folkets bekostnad, eller kanske hos överklassen som också lever parasitliv på folkets bekostnad.

Om du tror att det blir alltfler som vill skära ner tryggheten för den svenska arbetarklassen så har du fel. VI blir istället alltfler!

Det byggs snabbt upp en revolutionär situation i landet, och då gör vi upp med alla arbetarfientliga parasiter, för det svenska folket har fått nog!

Ställ dig på rätt sida i den kampen!

Berit sa...

Demokratbloggen, jag tror inte att du förstår att jag skriver om det som pågår i USA just nu, men man ska naturligtvis dra paralleller med det svenska systemet och det vill vi inte ha i USA.
Det leder till just det du klagar över: "men folk som har arbetat hårt ett helt liv ( för det är ju oftast dem som behöver vård mest) ska alltså berövas den vård de har betalat för på sina skattsedlar."
Om dessa människor som arbetat hårt inte fråntagits sina surt förvärvade slantar i form av skatter som går till bl.a .de som "ta sig hit och lansera sig som flyktingar, och sedan leva lyxliv på det arbetande folkets bekostnad"(citat från det du skrivit).
Om dessa människor fått behålla sina slantar hade de kunnat välja hur de vill försäkra sig för eventuella skador och sjukdomar.
Vi har inte det obligatoriska, socialistiska sjukförsäkringssystemet här i USA som man har i Sverige.
Systemet vi har kan naturligtvis förbättras men 90% av vanligt folk vill inte ha nationaliserad sjukvård.
Var snäll och läs det jag skrivit här innan du går upp i limningen.

Knute sa...

Jag fick också intrycket att Demokratibloggens kommentar var en kritik den svenska regeringens nya sjukförsäkringsregler, och inte den amerikanska sjukvårdsreformen.

Jag såg en debatt på TV mellan socialförsäkringsmininster Cristina Husmark Pehrsson (M) och sossarnas Mona Sahlin. Programledaren var partisk och avbröt ständigt Husmark Pehrson och gav ordet till Sahlin som fick bre ut sig med sina floskler om att regeringen var cynisk och bröt sönder den svenska modellen osv.

Det som regeringen gör är att införa en tidsgräns. De som fått ersättning från staten i två och ett halvt år och inte bedöms som tillräckligt sjuka för att bli sjukpensionärer ramlar ur systemet.

Kan man egentligen kräva mer än så här? Hur mycket trygghet ska vi ha egentligen?

Men jag håller med Demokratibloggen om att det är orimligt att hålla massinvandringen under ryggen och samtidigt inte kunna hålla de svenskar som är sjuka under armarna. Folk tappar sugen.

Ann-Marie sa...

Vad vi alla behöver är mindre politiker/byråkrater, mycket mindre skatter så att folk har mer kvar av lönen att man kan ta hand om sig och de sina. Tyvärr har vi alla blivit matade med den svenska socialistiska propagandan sedan "tidernas begynnelse" och klarar inte av att ta hand om oss själva och våra egna behov utan ropar ständigt på att "pappa staten" ska ta hand om oss så fort något går lite snett.
Så man kan ju säga att indoktrineringen har fungerat väl.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.