29 december 2009

Männen bakom attentatet

Två av de fyra män som man misstänker ligger bakom bombattentatet mot Northwest-flygplanet över Detroit var frigivna från Guantanamo och skickade till Saudiarabien där de genomgick ett "konst-rehabiliteringsprogram" för att sedan släppas helt och hållet.

För nästan ett år sedan skrev jag detta:
Släpp fångarna loss.....
de är allah så snälla och oskyldiga.

Två fd. fångar från Guantanamo har identifierats från en jihadisk web.sida. Den ene , en saudi, Abu Sufyan al-Azdi al-Shahri, eller fånge nummer 372, har stigit i graderna inom Al-Qaeda in Yemen.

Tre andra män var med på videon och bland dem också fånge # 333 Abu al-Hareth Muhammad al-Oufi, som identifieras som en Al-Qaeda befälhavare.

"Tillfångatagandet har bara förstärkt våra principer" säger al-Shahri

Försvarsdepartementet säger att minst 61 fd. fångar, omkring 11% av de 520 som släppts från lägret har troligtvis återgått till terroristverksamhet.
Vi kan utgå ifrån att de tidigare frigivna bedömdes som minst farliga och att de 245 som fortfarande hålls fängslade är av den värsta sorten.

Någon som vill ha nya grannar? Det finns fler fångar som snart ska släppas.

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Då vet vi vad vi har att vänta oss framöver. Lite fler flygplan som blir kapade/sprängda i bitar, byggnader, broar sprängda i luften etc etc. Härliga tider att se fram emot. Tänk vad spännande våra liv ska bli. Ska man komma undan med livet i behåll nästa gång man flyger? Små frågor man kan grunna på.

Anonym sa...

Hur kan man veta att att nagon SvD anstalld inte skickar inlagg med namn och adress vidare till personer och organisationer vars goranden och latanden diskuteras? Sakerhetsanordningar. Forstors inlaggen efter en viss tid?

Anonym sa...

Är du inte lite väl konspiratorisk, inte släpper väl USA de som möjligen kan vara Al Qaeda, dom skickar man väl till något annat land och spöar sk_ten ur dom.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fångar-NE heter det. :)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.