31 december 2009

Moazzam Begg släppt från Guantanamo 2005.

Har han del i Juldagsbombarens aktioner på samma sätt som de andra två frigivna fångarna?

Ett samband har redan gjorts mellan två före detta Gitmo-fångar och juldagens bombattentat. Nu finns det en annan likartad koppling att lägga till den ständigt växande listan.

I januari 2005 släppte Bushadministrationen brittiska muslimen Moazzem Begg från Guantanamo Bay trots invändningar från Pentagon, CIA och FBI. Bush gjorde tydligen detta som en eftergift till Tony Blair, som hade häcken full av anti-krigsaktivister "där hemma.

Med en ny bok om sina erfarenheter och massor av uppmärksamhet i media, har Mr Begg, en 37-årig britt med pakistanskt ursprung, under de senaste månaderna blivit en mindre kändis i sitt hemland.

Människorättsgrupper har hyllat hans mod. Universitetsstuderande har bjudit in honom att hålla föredrag. Journalister i allmänhet tror honom på hans ord när han påstår att han var en oskyldig man, olagligt tillfångatagen och godtyckligt inlåst ...

Pentagon säger att Mr. Begg utbildats vid tre terroristläger, "förknippade" med en mängd personer verksamma inom al-Qaida och var redo att bekämpa USA-ledda styrkor i Afghanistan, men flydde till Tora Bora bergen när talibanernas linjer kollapsade.

En av studenterna som tydligen inbjudit Begg att tala är mannen vi nu känner som "Juldags-bombaren" , Umar Farouk Abdulmutallab. Enligt Daily Mail:

Medan han var ordförande för Islamic Society vid UCL under 2007, organiserade Abdulmutallab en veckas evenemang under parollen "Kriget mot Terrorismen", inklusive en diskussion med rubriken Jihad V Terrorism.

En reklamskylt för veckans program bär namnet Umar Farook och annonserar att förre brittiske Guantanamo-fången Moazzam Begg talar under mottot, "Ta hem våra pojkar"
Naturligtvis förblir Begg något av en kändis bland anti-krigets vänsteranhängare. Han talar på många ställen. Men Pentagon har aldrig tagit tillbaka sina påståenden om hans anknytning till al-Qaida.
Med tanke på att det nu finns trovärdiga rapporter att Umar Abdulmutallab haft band till al-Qaida och till tidigare Gitmofångar, verkar hans interaktion med Begg år 2007 som ytterligare en punkt av värde.

Men vem bryr sig! Guantanamofångarna är det synd om!

29 Kommentarer:

Palle sa...

Den dagen pentagon far med sanning kommer grisar att flyga.

Ann-Marie sa...

Till Palle: Och det vet du med säkerhet, för att...???

Berit sa...

Ann-Marie,
palle, pelle, putte ,patte, pitte ....är en och samma person som aldrig har torrt på fötterna. Ofta är han oförskämd och hamnar omedelbart i papperskorgen men när han bara kommer med allmänna meningslösheter roar det mig. Förvänta dig emellertid inte något vettigt svar.

Palle sa...

Vi kan väl ta massförstörelsevapnen i Irak som ett gott exempel. Det var det enda argumentet för att invadera Irak i början.

Berit sa...

Se vad jag sa, Ann-Marie.

Palle, vi kan väl ta som ett gott exempel, att Hussein vägrade att samarbeta med FN enligt fredsöverenskommelsen efter Gulf War och att en koalition invaderade Irak 2003 och övermannade Hussein.

Innan du käbblar mer palle, läs på!

Ann-Marie sa...

Jag ser precis vad du menar. Inte ett dugg påläst. Nåväl, ibland behöver vi bli roade också ;o)

Knute sa...

Never a Year Like '09 - JibJab

http://www.youtube.com/watch?v=eKYe1KiwywE

Palle sa...

FN hade inte sanktionerat invasionen och det var inte vad vi diskuterade. Vi pratade om pentagons lögner. De ljög om massförstörelsevapnen. Som sagt var, när grisar flyger...

Berit sa...

Duh! Vem drog upp Irak

Palle sa...

Pentagon ljuger. De ljög om massförstörelsevapnen i Irak. Det fanns inga vapen. Det är min poäng.

Anonym sa...

Palle har rätt, direkt efter valet ville bush in i irak.
De letade efter anledningar....sen kom 11 september, perfekt anledning att starta krig.

/Signature

Anonym sa...

Med 11 september menar jag inside jobb.

//Signature

Berit sa...

Det är ju skönt att veta att ni är så informerade och har alla fakta presenterade.
Det underlättar för oss andra när det gäller att tro på vad ni skriver.

Anonym sa...

Yes Berit!!! :)))

På youtube "final chapter" tror jag den hette, om 11 september.

//Signature

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ann-Marie sa...

Ja kära tider, tänk att vi har varit så fel informerade! Palle vet allt!

Ann-Marie sa...

Min poäng här är att a l l a politiker ljuger! Det hör till jobbet verkar det som. Alltså ska man inte lita på någon av dom, någonstans.

Palle sa...

Ja och då ska man inte tro vad pentagon skriver om muslimer heller? Det gäller att ha någonslags konsekvens i sitt tyckande... Eller?

Det där med massförstörelsevapen var väl inte så hemligt...

Dexter sa...

Jag läste Herr Beggs biografi för ett par år sen av ngn outgrundlig anledning. I stort sett varenda sida är en redogörelse för hur orättvisa och lömska de västerländska regeringarna & säkerhetstjänsterna är ("Palle" skulle säkert ha stort utbyte av de denna bok).

Samtidigt är Begg lika noga med att påpeka hur oskyldiga muslimer är i allmänhet och han själv i synnerhet (jfr Gezahlis solresor till platser som råkar krylla av terrorister).

Fick en rejäl deja vu när jag häromåret läste Obamas bigografi. Samma svartvita bild med en klar redogörelse för vem som i själva verket står bakom de goda krafterna i världen. Nu återstår bara att anpassa västeuropa efter modellsamhället Waziristan eller varför inte Chicago South Side. Peace & Love.

Palle sa...

Att jag hävdar att Pentagon ljuger stup i ett och mitt argument var massförstörelsevapnen i Irak och jag får massa konstiga påhopp. Jag har ju rätt i frågan. De ljög! De ljög så skjortan stod rätt ut! Em massa oskyldiga människor har dött av den lögnen.

Berit sa...

Palle. var är dina bevis?
om du får "konstiga" påhopp är det för att du påstår konstiga saker.

Palle sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Irakkriget

Det är väl rätt uppenbart! Vilken planet har du levt på det senaste decenniet? Pentagon ljög om massförstörelsevapen bara för att USA skulle få invadera Irak. Det vet ju alla! Det är ingen som säger annat...

Berit sa...

Och var är beviset för att det var lögner?

Berit sa...

Har du läst om alla lögner som wikipedia publicerat om klimatuppvärmningen?

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/12/climate-gate-och-wikipedia-gate.html

Senast i går lade man ut en lång text om att Rush Limbaugh var död bara för att han är en populär konservativ radiopratare som hatas av vänsterskrivarna på wikipedia. På tal om planeter...

http://www.radaronline.com/exclusives/2009/12/exclusive-oops-wikipedia-pronounced-rush-limbaugh-dead

Palle sa...

Ge mig en källa där man kan visa på att man har hittat massförstörelsevapen i Irak. En källa. Är du helt världsfrånvänd och ser vänsterkonspirationer överallt?!

Berit sa...

Palle det är du som påstar att de avsiktligt ljög, det är upp till dig att bevisa det.

Dexter sa...

Palle, ge mig en källa på att Begg (som detta blogginlägg faktiskt handlar om) är lika snövit som han påstår. Är du helt världsfrånvänd och ser CIA-konspirationer överallt?!

Palle sa...

Om han nu är släppt från Guantanamo som inte följer några som helst av lagar så är det väl uppenbart att han är oskylidig. Sen är det en annan sak om han blev blev terroristkramare efter att ha suttit oskyldig på Guantanamo i fyra år.

Berit sa...

Du strör ju bara en massa icke-verifierade antaganden omkring dig. Sådant du inte har något som helst belägg för.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.