17 december 2009

Obamas krig mot välstånd


President Lyndon Johnsons administration var känd för sin kamp mot fattigdomen. President Obama's kommer att vara känd för sitt krig mot välståndet.

Jag talar naturligtvis om Obamas försök att organisera en massiv omfördelning av välståndet i Amerika, med hjälp av alla de tvångsåtgärder som regeringen nu har genom att Demokraterna har kontroll.

Tvivla inte. Obama tror inte på att individer ska kunna trappa upp på inkomststegen på egen hand. Han kommer att bestraffa det, beskatta det, reglera det, attackera det och hämma det efter bästa förmåga.

Han planerar att skapa ett dubbel skattesystem: Det kommer att bli vissa som betalar en enorm mängd pengar, och vissa som inte betalar någonting alls utan subventioneras genom de ökade skatter som andra betalar. Ni vet, så som de gör i Frankrike tex.

Kärnan i Obamas politik är naturligtvis att regeringen vet bäst. Men det gör den inte. Förr eller senare kör regeringen ekonomin i botten. Och när det gäller kung Barack, förutspår Dick Morris, fd. rådgivare till Clinton, att det kommer att gå fort - så snabbt att det kommer att kosta demokraterna enorma förluster under 2010-valet och Obama själv en andra mandatperiod.


6 Kommentarer:

Josef Boberg sa...

Det hela ingår väl måhända i det här projektet, kanske... = Harmagedon = ett påhitt av dom förryckt GalenPanniga globala MaktHavarna, tyvärr tyvärr... - tror Josef B.

tech sa...

Krävs ingen kärnforskare för att räkna ut det där.

Anonym sa...

Löjligt. Om du med välståndet menar de 5% som har 90% av väldståndet kan det gott omfördelas en aning. Hade fler miljardärer gjort som Bill Gates hade jag inte haft något problem med dem men människor som bara hamstrar pengar och inte skapar något värde är bara parasiter på samhällskroppen som den gode pastorn skulle säga.

Att sen anklaga Obama för det här efter att han slängt miljarder med skattepengar på bankerna är rätt skrattretande. Om något har han fortsatt att göda parasiterna. Du kanske borde kolla upp lite fakta innan du uttalar dig.

Berit sa...

Anonym, redan nu betalar 1% av skattebetalarna 40,4% av all den inkomstskatt som dras in till federala regeringen. Det är det högsta procenttal i modern historia.
Den summan som dessa 1% betalar, överstiger den sammanlagda mängd pengar som 95% av skattebetalarna står för (IRS 2007) Det är fakta!
När någon slänger omkring sig uttrycket,"du borde kolla upp fakta innan du uttalar dig" är det för det mesta folk som inte har torrt på fötterna utan vill ge en överlägsen attityd om att "de vet, minsann"

Hela din attityd stinkerav avund. Om någon är duktig, smart, flitig, ambitiös och tjänar pengar på det anser du, att du har rätt att avgöra vad som är lagom att tjäna, och rätt att ta ifrån dem resten? Det är verkligen skrämmande.
Dessutom ska du veta att pengar inte samlas på hög. De omsätts i samhället och resulterar i slutänden i löner (och grejor) till andra människor. I ett samhälle med fri marknad blir entreprenörerna rika och de fattiga får det bättre som ett resultat av detta. Naturligtvis blir de inte rika lika fort! Om de rika stoppas från att bli rika kommer de fattiga aldrig att kunna förbättra sina liv. Kom ihåg att det välstånd du ser omkring dig har inte alltid funnits, det har SKAPATS.

För att citera Ayn Rand: Välstånd är inte en förutbestämd mängd av någonting och en människas framgång beror inte på någon annans misslyckande. Ekonomer har förstått det i 200 år men moralister har ännu inte fattat det.

En av de grupper som Obama kommer att klämma åt hårdare är gruppen småföretagare som står för 70-80% av alla nyanställningar i landet.

Anonym sa...

Vi kanske ska problematisera vårat eget "välstånd" också? Nu när det välståndet så frikostigt och utan ifrågasättande delas ut till alla som sätter sin fot i landet kanske folkhemstanken ska skrotas?

Alla borde ju förstå att i längden kommer det inte att hålla. Då vore det bättre om varje människa fick makt över sina egna pengar istället. Visst, det leder till misär för vissa, men det är ju ingenting som oroar dagens politiker.

Josef Boberg sa...

Tanken på att det finns i ÖverFlöd av Allt - till för ALLA att leva i "Sus och sus uti" - föresvävar ännu ej alla, tyvärr tyvärr... :cry: - tycker Josef B.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.