27 december 2009

Profilering är fult


Obama bugar för allt och alla, anser att man ska kalla terrorism för "en av människan orsakad katastrof" och ge alla jihadister rättegång i Amerika.
Så länge som vi kan hindra 3-åringar från att ta med sig en eller två dl. äppeljuice, eller farmor från att ta med en nagelklippare ombord på ett flygplan, var det sagt att vi kan vara lugna. Man får nämligen inte profilera!

Kommer ni ihåg?
1968 sköts Bobby Kennedy, 1972 kidnappades och dödades idrottsmän under München-olympiaden, 1979 attackerades amerikanska ambassaden i Iran, under 80-talet kidnappades ett flertal amerikaner i Libanon, 1983 sprängdes en marin-barack i Beirut, 1985 kapades kryssningsfartyget Achilles Lauro, 1985 kapades TWA-planet 847, 1988 bombades PanAm -flight 103, 1993 bombades World Trade Center för första gången, 1998 bombades ambassaderna i Kenya och Tanzania, September 11, 2001 kapades fyra plan och två kraschade i WTC, 2002 kidnappades och dödades Daniel Pearl....
Alla dessa dåd utfördes av muslimska extremister i åldern 17 till 40 år, men profilera är No, No!

Vår president är på semester i en av de "58 staterna", tror att det är Hawaii. Om han varit hemma skulle telepromptern talat om för honom att man inte "får dra förhastade" slutsatser.

En av de intervjuade på CNN kallade faktiskt nigerianen för african-american! Man tror tydligen att alla svarta är amerikaner och att Nigeria är en del av USA, (med det är ämne för en annan dag.)

Kan man tänka sig, Vita Husets talesman tog ordet Terrorist i sin mun. Kommer de någonsin att kalla Fort Hood-mördaren för terrorist?

Man kan inte förneka att Hasan dödade 13 personer och skadade 32 men när det gäller motivet blir Vänstern antingen alldeles tyst eller så drar man i gång alla ursäkter: "Amerika är ett rasistiskt, islamofobiskt, förtryckarsamhälle som tvingade Hasan till detta".

Om man medger att det är något fel på Hasans ideologi medger man att det finns samhällen och länder som är mycket sämre än det västerländska och då måste man medge att vårt samhälle är värt att värna om och kämpa för. Om man medger det faller hela korthuset. Vänster-nissen måste nämligen hålla fast vid inställningen att västvärlden är ond och inte värd att bevara. Det ger honom själv en grupptillhörighet och därmed en identitet.

Jämför med de diskussioner som pågår i Sverige nu om att "det är potentiellt folkmord att bevara Sverige svenskt" (Gammelsvensk)

Åsikten att hans eget samhälle är ondskefullt och orättvist är grunden i Vänsterns version. Den ondskefulla Kapitalismen trampar på de fattiga och förtrycker dem. Vänster-nissen har utnämnt sig till riddaren på den vita röda springaren som ska befria massorna, även om det betyder att han förgör sitt eget samhälle. Denna tro ger honom mening i livet och ett högt moraliskt värde.
Det gör också att han skärmar av verkligheten och att han inte lärt sig från historien, vad hans drömmar har gett upphov till.

9 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är verkligen på tiden att alla flygbolag följer samma regler som El-Al, dom profilerar och vem har hört att deras flygplan någonsin blivit kapade eller sprängda i luften under åren som gått?

MS sa...

Hear hear!

"Åsikten att hans eget samhälle är ondskefullt och orättvist är grunden i Vänsterns version. Den ondskefulla Kapitalismen trampar på de fattiga och förtrycker dem. Vänster-nissen har utnämnt sig till riddaren på den vita röda springaren som ska befria massorna, även om det betyder att han förgör sitt eget samhälle. Denna tro ger honom mening i livet och ett högt moraliskt värde. Det gör också att han skärmar av verkligheten och att han inte lärt sig från historien, vad hans drömmar har gett upphov till."Det finns inte så mycket att tillägga. Västvärlden måste gå höger ut innan vänstern förstör våra nationer en gång för alla. Se de länder som har störst problem med massinvandring. Minst 95 % av dom har vänsterstyren. En slump? I don’t think so!

I USA så kallar presidenten vanliga människor som demonstrerar, läs The Boston The party, för extremister. En president som snabbt som ögat rasistförklarade en vit polisman som bara skötte sitt jobb. Däremot när en muslim som delar ut Koranen innan han kallblodigt skjuter ner 13 st icke-muslimer skrikandes Allahu Abkar så tycker Obama inte att man ska dra några förhastade slutsatser.

Anonym sa...

http://judicial-inc.biz/995dutch_film_maker_is_hero_of_flig.htm

Anonym sa...

Skilj på muslimska extremister och muslimer. Kan man inte göra det, viket bloggaren på denna sida inte kan, så hemfaller man mer åt populistisk islamofobi än åt en seriös analys. Den överväldigande majoriteten av muslismer är helt mot terrorism och 99% av dem som dödas i terrordåd är muslimer. Dagens islamofobi är endast en fortsättning på anti-semitismen, att finna en grupp människor som vi kan projicera vår ondska
på.

Sedan finns det en poäng i Jenny Nordbergs artikel, vi måste själva våga ingripa för att stoppa ett terrordåd i ett flygplan. Säkerhetskontroller hjälper inte. Men här handlar det om civilkurage inte om att man är uppväxt i fel samhälle, det vill säga där socialdemokraterna har styrt som Nordberg tror. Hennes analys blir lite väl enkel, som allting annat när det gäller terrorism och hur den ska bekämpas.

Urban Karlsson
urban.karlsson@socw.umu.se

Berit sa...

Exakt Urban K. man måste skilja på extremister och muslimer och det är bland muslimerna som extremisterna finns. Således ska den effektiva kontrollen sättas in bland muslimer framför allt.

Jag skulle inte kalla det islamofobi när man försöker stoppa bombare utan självbevarelsedrift och det gäller bland alla typer av resenärer. Hur många procent av muslimerna som är emot bombning är ganska ointressant när du blir sprängd i småbitar, eller hur?

Berit sa...

Urban, är du medveten om att bara under de två (2) senaste månaderna detta år, har det förekommit 233 attacker (mest bomber) utförda av muslimer och 1331 personer dödats. Hur många som skadats orkade jag inte räkna.
Du kan kalla mig islamofob, jag kallar det verklighet.
Det stör mig dessutom att du påpekar att dödsoffren mestadels är muslimer som om det skulle göra saken bättre? Underlig inställning, måste jag säga!

Knute sa...

Ursäkta Urban, men du är en förslagen lögnare och demagog! Vilka är antisemiter egentligen, är det inte muslimer? Koranen och Mein Kampf är de två storsäljarna i Mellanöstern. Om den senare boken är förbjuden borde Koranen också förbjudas eftersom den också manar till mord på judar (och buddhister, hinduer, kristna...)

Sossar, vänsterpartister och miljöpartister med flera släpper in militanta muslimer i sina led och hetsar mot judar och Israel i demonstrationer och publicerar islamonazistiska artiklar i Aftonblodet.

Så nog finns det en poäng i att den socialdemokratiska hjärntvätten gett upphov till förljugenhet, feghet, eftergivenhet och brist på civilkurage.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/impulsiva-dad-ar-var-sista-livlina_3997121.svd

MS sa...

@Urban K

Dom flesta tyskar var inte nazister under WWWII men det hjälpte som bekant inte resten av Europa särskilt mycket. Nazism och politisk Islam har alldeles för mycket gemensamt för att vi kunna slappna av eller låtsas som ingenting. Det är meningen att vi ska lära av historien.

Vi som skriver här är noga med att skilja på muslimer och islamister. Hävdar du något annat så har du inte läst några inlägg.

Ja, men som många av oss hävdar så låter många muslimer dessa islamister förutsätta att dra ner deras religion i smutsen. Varför vet jag inte! Om det handlar om en rädsla eller att dom innerst inne håller med kan bara dom svara på. Precis som Berit säger så är det ingen större tröst att islamisterna är en minoritet om våra samhällen likt förbannat måste förpansra sig och att vi medborgare i Väst får vår personliga frihet begränsad.

Förändringen och utvecklingen inom Islam måste komma från muslimerna själva. Vi ser små tecken men det räcker inte. Så länge islamister mördar oss bara för att vi är Västerlänningar eller icke-muslimer så får muslimer i stort vänja sig med att vi sätter ner foten mot den islamiseringen som nu pågår av Europa. Passar det inte så finns det många rika arabländer att flytta till. Antigen så är man med oss eller så är man emot oss. Det finns ingen gyllene medelväg i denna fråga tyvärr. Eftersom jag känner till ert sätt att bedriva debatter så ska jag vara övertydlig. Ingen kommer att begära att dom avsäger sig sin tro men vi kommer att kräva att dom behandlar den som den privatsak den är och vi kommer inte tillåta någon religiös särbehandling. Jag tror att många muslimer hellre lever i ett fritt Europa än i en islamistisk diktatur. ISLAMISTER har dock inget här att göra och dom borde sparkas ut omedelbart. Dom förstör för alla som kommer i dess väg och vi i Väst har ingen skyldighet att härbärgera dessa terrorister.

Människor som du hjälper inte muslimerna. Tvärtom. Er oförmåga att se klart i denna fråga banar vägen för en ökad extremism och inte tvärtom. För att kunna lösa ett problem så måste man först erkänna att man har ett. Strutslösningen kommer inte att fungera.

Ett tips. Öknamn som islamofober, detta icke-existerande ord, rasister eller främlingsfientliga biter inte på oss längre, sorry. Den tid då vi lät oss tystas av dessa orelevanta tillmälen är för alltid över.

Mats (Malmo) sa...

Till MS: Tack!
Tack alldeles särskilt för dom sista orden, i din kommentar till Urban Karlsson, om "Islamofober" - och det övriga. Det är så in i "norden" tröttsamt att höra dessa floskler.
/Mats (Malmo)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.