11 december 2009

Ska vi döda våra flickebarn som i Kina?

"En kanadensisk tidning anser att världen bör anta Kinas policy om ett barn per familj.
Den obekväma sanningen som hänger över konferensen i Köpenhamn är inte om det blir varmare eller kallare utan att människan överbefolkar världen.
En internationell lag, så som den kinesiska, om ett barn per familj är det enda sättet att bromsa den förödande överbefolkningen.
Lösningen är enkel. Den är dramatisk. Ingenting kommer att fungera annars.
Kina har bevisat att det är smart att begränsa barnafödandet. Medelklassen växer, alla invånare har bostad, sjukvård, utbildning och mat."

Hur långt är baby boomers villiga att gå?
----------
Någon som minns Paul Erlich (The Population Bomb, ) och hans förutsägelser redan 1967, att miljoner människor skulle svälta ihjäl inom 20 år.
och att världens resurser och råvaror skulle ta slut?
1967 var befolkningen 3,5 miljarder och nu är det närmare 7.
Minns ni vadhållningen mellan Paul Erlich och Julian Simon 1980 om att jordens resurser skulle ta slut ?
Det visade sig att Erlich hade fel i så gott som alla sina förutsägelser.

Simons åsikt var att resurser kommer mestadels från människors hjärnor och inte från jorden eller luften. Människor producerar och skapar dem, vare sig det är mat, fabriker, maskiner, ny teknologi och förbättrade material.

Vad Simon aldrig kunde förstå var att människor helst vill tro det värsta om allting. De verkar vara immuna mot bevis som om de vaccinerats mot fakta. Dessutom verkar det som om en omvänd Cassandra-effekt styr världen. Den mystiska Cassandra berättade den förfärliga sanningen men ingen trodde henne. Dagens "experter" kommer med fasansfulla osanningar och de blir trodda.
Att oupphörligen ha fel verkar vara en fördel som ger ett sorts förbryllande magiskt sken till den som talar.
---------
Nästa skrämmande gas, som kommer att användas som ett hot och anledning att reglera och beskatta oss, kommer att bli kväve, sanna mina ord.


8 Kommentarer:

Bolle sa...

Det är lite svårt att förstå er, allt om miljön är överdrift men när det gäller invandring så är allt en underdrift.

Anonym sa...

Att begränsa barnafödandet i västvärlden hjälper inte när det i länder som Somalia gärna produceras 10 barn.

Berit sa...

Vänsterwiki, i Kina är det LAG om bara ett barn. Om man tillhör en etnisk minoritet kan man få tillåtelse till två barn.
Eftersom de flesta ville ha söner har det resulterat i att nyfödda flickor dödas i massor. Man tvingar också kvinnor att göra abort samt betala böter.
Det finns 60 miljoner mer pojkar (män) i Kina än det finns kvinnor.


-------
Till Bolle vill jag bara säga: Det är så enkelt att förstå. Det ena är en verklig fara och ett hot mot västerländsk civilisation. Det andra är bara en bluff.

Ann-Marie sa...

Därmed inte sagt att vi inte ska ta hand om vår jord och miljön med den. Naturligtvis ska vi minska på utsläpp, se till att återvinna så mycket som möjligt men hela klimathysterin är inget annat än en extra skatt som läggs på redan skuldtyngda skattebetalare medan en viss kategori av människor (läs exempelvis Al Gore)bara blir rikare och rikare på det hela. Är detta något som gagnar gemene man? Svaret blir ett rungande NEJ! Så lite sunt "bonnförnuft" eftersökes.

MS sa...

Ja, det är inte vi i Väst som vi har problem med för höga födelsetal. Tvärtom. Det är Asien och Afrika som har det problemet. Där är det väl svårt att komma åt detta eftersom att ha många barn ses som en pensionsföräkring och kvinnorna har inte så mycket att säga till om när det gäller P-medel om det ens finns att tillgå eller är tillåtet av religiösa skäl. Alla studier visar att ju mer utvecklat och välmående ett land blir ju lägre blir födelsetalen. 2-3 barn är det "normala" och kanske mest optimala trots allt. Men som vanligt så är det vi i Väst som alltid ska "offra" oss medans ingen skugga eller krav får ställas på U-länderna att dom börjar ta tag i sina egna problem och inte bara vänta på att andra ska göra det.

Att det nu råder en stor brist på kvinnor i Kina har dess grannländer blivit brutalt varse om. Traffickingen har ökat dramatiskt i länderna runt Kina och många unga flickor säljs av sina föräldrar eller kidnappas till dom allt mer förekommande bordellerna där unga kinesiska män går för att få utlopp för sin sexuella frustrationer. Något som ett samhälle inte vill ha är en stor grupp frustrerande unga män som p g a att dom inte kan gifta sig inte anses vara riktiga män och kanske tvingas bo kvar i föräldrahemmet under faderns vakande öga.

Det hela är sjukt och även Indien kanske kommer att tvingas införa denna politik då även dom nu passerat en miljard invånare. Redan nu så förkommer det systematiska mord på flickebarn.

Unknown sa...

Har Sverige en chans att överleva kriget?

Att det pågår ett inbördeskrig i Sverige är helt uppenbart. Kriget trappas successivt upp och om bara fyra decennier har den etniskt svenska befolkningen bytts ut mot muslimer från tredje världen, och demokratin bytts ut mot feodal diktatur.

Läs mer här:

http://demokratbloggen.wordpress.com/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Musslorna kommer aldrig att acceptera en policy på att bara skaffa ett barn.

Anonym sa...

Helt klart är det att en lönsam investering(?) vore att få kvinnorna i många länder att knipa ihop knäna lite mera och oftare..
Men, då kommer den lokala kulturen och mannens "rättigheter" att beskäras, hans "heder" kommer i fara, så är vi på ruta ett - igen.
//WR

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.