23 december 2009

Smakar det så kostar det

Jag har sett hur både Winston Churchill och Bernard Shaw beskyllts för denna historia.

En viss gentleman frågade en dam om hon kunde tänka sig att gå till sängs med honom för 50,000 pund. Efter lite funderande svarade damen i fråga att det var möjligt med tanke på summans storlek, varvid mannen undrade om hon kunde gå till sängs med honom för två pennies.
"Naturligtvis inte" svarade hon upprört. "Vilken sorts kvinna tror du att jag är?"
"Madam, jag tror att vi redan fastslagit det", svarade han lugnt. "Nu diskuterar vi bara priset."


Många av Demokraternas senatorer har hållit ut och låtsats att de tvekat när det gäller att lägga sin röst för ObamaCare, för att få ihop de 60 som behövdes.

Den första som prostituerade sig offentligt var Mary Landrieu (D.) från Louisiana. Hon sålde sig för 300 miljoner dollar och var stolt över det. Inte illa att låta skattebetalare över hela nationen betala för hennes nästa biljett till omval.
Men hon är inte den enda. Andra Demokrater har också ägnat sig åt utpressning och fått specialarrangemang för sina respektive stater.
I Nevada har man blivit lovad undantag från en accis-skatt för evig tid, som andra stater måste betala. I Vermont får man ett nytt sjukhus för 10 miljarder. Massachusetts får extra pengar för Medicaid, liksom Pennsylvania, NewYork och Florida samtidigt som det programmet hotas av besparingar på alla andra ställen.
När det blir dags för val nästa gång kommer desssa senatorer att använda detta som argument för att de bör bli omvalda. Demokraterna låter således hela landets skattebetalare betala deras valpropaganda. Smart!

Vita Huset pressade fram en överenskommelse före jul, Obama har ju planerat att flyga till Hawaii.
Harry Reid ursäktar sig inte: "Ni kommer att se att det är många stater som behandlats olika. Det är vad lagstiftning handlar om. Det är kompromisser."

Man kan undra hur många andra senatorer som sitter och svär över att de inte varit mer svårfångade utan fick nöja sig med två pennies.


1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Bilder säger mer än tusen ord!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.