22 december 2009

Socialister är onda

För varje dag som gått har det blivit mer och mer uppenbart att demokraterna i Washington DC är verkligen onda. Det är också allt svårare att tro att de inte är galna. Dagens ledare i Wall Street Journal kritiserar starkt demokraterna för det vårdslösa lagförslaget som alla avskyr. Det är så vansinnigt att Harry Reid tvingar senatorer att stanna kvar i Washington för att rösta sent på julafton.


"Obama lovade en ny era av öppenhet i sin regering, men i lördags morse kastade Mr Reid ut 2.100 sidor av en proposition som världens största rådgivande organ tillbringat 17 dagar att diskutera och ersatt dem med ett nytt "ändringsförslag" som var hopplockat under hemliga partipolitiska förhandlingarna. Demokrater brydde sig inte ens om att låtsas att de visste vad som fanns i förslaget. Inte någon senator hade chansen att smälta allt detta 38 timmar innan första omröstningen skulle ske klockan ett i morse. Efter organisationsfrågor som inte tillåter några ändringar, kan den slutliga omröstningen ske vid 9-tiden den 24 december.

Även under första världskriget hade man vapenvila över jul.

Det forcerade, hemlighetsfulla sätt som man använt när man infört detta destruktiva och impopulära lagförslag visar att det enda som gäller är rå politisk makt, vars enda syfte är att varaktigt öka medborgarnas beroende av staten. En allt större grupp ledare inom hälso-och sjukvården och näringslivet ser med förskräckelse ett lagförslag som är så stort och invecklat att ingen riktigt kan förstå det. Det enda mål man hade var att tvinga igenom det i en lag medan den politiska fönstret fortfarande var öppet, och städa upp röran senare. ..."


Ledaren fortsätter att tillintetgöra de påståenden Obama presenterade under helgen om att
ObamaCare kommer att minska kostnaderna och, "Den som säger något annat har helt enkelt inte har läst förslaget." Ett uttalande som tidningen kallar fullständigt oärligt.
Alla våra premier kommer att öka tack vare denna lagstiftning, och ökningen kommer att vara mycket större än om politikerna inte gör någonting. Allt vi hör från demokraterna dessa dagar är enbart lögner. Utöka valmöjligheterna? Fel! Minska underskottet? Fel? Kontrollera kostnaderna? Fel! Allt de säger är precis motsatsen.
Det enda de har rätt i är att lagförslaget är historisk. Det är förmodligen den sämsta lagstiftning, som gått igenom på sämsta möjliga sätt någonsin i republikens historia.


45 Kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Oärlighet är en egenskap som numera verkar vara främsta merit hos politiker. Finns det egentligen någon enda "riktig" demokrati i världen?

Ewert sa...

Det handlar om att USA ska komma ikapp resten av världens I-länder genom att ge sina medborgare sjukvård. Sannerligen ondskefullt...

MS sa...

Du vet att jag inte är någon beundrare av varken BHO eller socialism men i detta fall så tror jag att det handlar om prestige. Obama kan inte förlora denna omröstning. Kosta vad det kosta vill. Om senatorerna måste tillbringa julen i huset, so be it. Hörde en senator från GOP säga i Tv att dom är beredda att offra julen för att hindra detta förslag. Wake up America!

Ann-Marie sa...

Ewert, du vet inte vad du talar om! Läs på lite bättre vad Berit har skrivit innan. Och som MS skriver, det här handlar om BHOs prestige, han sitter illa till som det är, hans popularitetssiffror dalar mer och mer för var dag som går.
Mycket få människor går utan hälsovård i USA, siffrorna i media är duktigt upphaussade och har ingenting med verkligheten att göra.

MS sa...

@Ewert

Skillnaden mellan USA och Europa är att i USA så uppträder dom flesta vuxna människor som just vuxna. Dom förväntar sig inte att Staten ska fixa allt och dom vill inte att Staten ska lägga sig i deras liv mer än absolut nödvändigt. .Är man vuxen så är det upp till en själv att avgöra om du vill ha en sjukförsäkring eller inte. Det är inget som myndigheterna ska kunna tvinga på dig. Tillhör du de allra fattigaste så finns det en uppsjö av klinker som drivs till största del av frivilliga organisationer. Berit får rätta mig om jag har fel men en lite del finansieras väl av Medicare? Inget sjukhus får neka akut sjuka och det har många frivilligt oförsäkrade satt i system då dom väntar ända in i sista minuten på att söka vård för att det då blir gratis, för dom vill säga men inte för skattebetalarma.

Detta beror på att Amerika i grunden är ett konservativt land med sunda värderingar om människors frihet men också en skyldighet att bidra till samhället och att vara en god medborgare. Efter årtionden med socialiststyre i Europa så har numera medborgarna en massa rättigheter men inga skyldigheter. Inget samhälle kan i längden fungera under dom premisserna. Europeiska väljarna säljer sina röster till det parti som lovar mest bidrag och inte till de partier som vill utveckla landet i samarbete med medborgarna


I Europa finns det p g a det utvecklade välfärdssystemet människor som aldrig blir vuxna. Dom lallar runt och vill förverkliga sig själva och förväntar sig att alla andra ska betala deras uppehälle tills dom behagar bli vuxna och skaffa sig ett riktigt jobb. I USA bildar du familj tidigare och USA's nativitet är fortfarande positiv medans bekant Europas går bakåt bland européerna. I USA är fertilitetstalet ca 2.05 barn per kvinna medans vi i Sverige har ca 1,7 barn per kvinna. Man säger att ett land ska ha tal på ca 2.1 för att landet ska kunna växa och ta hand om den äldre befolkningen. En stor del av de barn som nu föds i Europa är muslimska. Ett faktum som kommer att ha en förödande inverkan på demografin här. Någon sa om nu dagens Europa är så fanatiskt varför skaffar inte folk flera barn och varför riskerar denna välfärd bara räcka en generation? Vi ser samma utveckling i Japan men där är dom än så länge betydligt restriktivare när det gäller invandring.

Då kommer vi återigen i på oviljan att växa upp och ta ansvar för sitt och familjens liv men också kanske den starka ärkefeministiska rörelse som finns främst i Nordeuropa. I Sverige klarar man inte sig med tanke på det skattetryck vi har om inte bägge föräldrar jobbar. Barnafödandet blir då en börda istället för något positivt. Jag pratar inte om att skicka tillbaka kvinnorna till spisen men barnfamiljer borde få vissa skattelättnader så att det blir attraktivt att skaffa i a f kanske 3 barn per familj. Det ska givetvis gälla både män och kvinnor. Alla tjänar på om det föds flera svenska barn. Det kan inte vara rimligt att utrikesfödda ska sköta den saken åt oss,

Det är dock ett genomgående tema hos socialister att de är väldigt generösa med andra människors pengar och frihet.

Ewert sa...

Ann-Marie: Det finns ett uttryck som passar här, luktar det bajs, smakar det bajs och ser det ut som bajs, ja, då kan man med största sannolikhet säga att det är bajs.

Det är fortfarande så att USA har världens överlägset största sjukvårdskostnader och ändå får inte alla sjukvård. Det är dåligt, snacka om att slänga pengar i sjön och på onödig byråkrati.

Berit sa...

Butto, jag räknar in dem bland iglarna.

Ewert, du tror väl inte på allvar att byråkratin blir bättre om man förstatligar sjukvården?
Se på Sverige!
USA har världens överlägset bästa och mest avancerade sjukvård och forskning som alla andra länder drar nytta av.
Vart skickar man folk från tex. Kanada som inte kan kureras där? Jo, till USA.

Ewert, detta handlar INTE, INTE, INTE om sjukvård. Kan du inte få in det i din hjärna!!

Ewert sa...

Sverige har bra sjukvård. Jag borde veta det, jag bor här till skillnad från majoriteten av gnällspikarna här.

USA har jävligt bra sjukvård för de som inte behöver den och/eller de som har råd med den.

Om du nu, Berit, kallar Obama för socialist så anser jag att du har lite svårt med verkligheten. Obama är inte superkompis med de rikaste i USA, vilket i många konservativas ögon gör honom till socialist, kommunist och islamist. Att anklaga någon för det bara för att de inte håller med ultrahögern i USA är mest bara tragiskt.

Berit sa...

Till Ewert.
"Bra" är ett relativt ord.
Jag besöker Sverige med jämna mellanrum. Akutvården fungerar bra, den övriga vården haltar väldigt. Väntetiderna är oförsvarliga. Att bara tänka sig att man måste lagstifta om att rätten att träffa läkare inom 90 dagar säger allt om hur det fungerar.
Psykvården är totalt kass. Jag får regelbunden information om svensk vård genom en familjemedlem som är läkare.

Definitionen för socialism är ett ekonomiskt system där både industri och handel ägs och kontrolleras av regeringen. Det är vad Obama strävar efter. Det kanske vore mer rätt att skriva att han är fascist.
Fascism= Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda men kontrolleras av regeringen


Obama är superkompis med marxister och usa-hatare !

Ann-Marie sa...

Ewert! Du vet fortfarande inte vad du pratar om! Läs vad Berit har skrivit!
Och nej, sjukvården i Sverige är INTE bra. Inte vad den brukade vara. Nu är det långa köer med stressade, ointresserade läkare, överfyllda sjukhus osv osv.

MS sa...

@Ewert/Birger

Är man en gnällspik bara för att man inte delar dina åsikter?

Jag bor också i Sverige.

Obama studerade på Harvard Law School och han jobbade som advokat innan han blev senator för Illinois. Inte direkt en knegare m a o. Han känner nog sig mer hemma i dom fina salongerna än i ett ölhak med Average Joe. Varför tror ni socialister att era ledare är några helgon och att dom lever som dom lär? Många ur Obamas umgängeskrets från Chicago tillhör extremvänstern. Bl a det par som smet in på en bankett för Indiens PM för ett tag sedan. Dom har bland mycket annat lobbat för ett fritt Palestina som inte direkt är en högerfråga. En av hans Tsarer var en man vid namn Van Jones som är medlem i Standing Together to Organize a Revolutionary Movement STORM som är en grupp som stöder sig på Marxismen. Ett av deras manifest heter "Reclaiming Revolution: History, Summation” Det säger väl allt? BHO fick motvilligt sparka honom efter hård kritik. Obama är en socialist oavsett vad du säger.

Barack Hussein Obama’s far var född muslim även om det hävdas att han senare i livet tog avstånd från Islam och det gör BHO till muslim då det ärvs på svärdsidan inom Islam till skillnad från t ex inom judendomen då det ärvs på spinnsidan. Obama’s farmor genomförde en pilgrimsfärd till Mecka förra året. Han har fått namnet Hussein från sin farfars muslimska namn Hussein Onyango Obama. Om Obama är en utövande muslim vet bara han men muslim är han. Oavsett vad du tror.

För att kalla andra för gnällspikar så är du väldigt dåligt påläst.

Ewert sa...

Obama är inte fascist. Obama är inte kommunist. Obama är inte socialist. Obama är blåmoderat ända ut i fingerspetsarna. Han råkar bara ha en gnutta rättvisetänkande i kroppen och är inte fullt ut elitist som du är Berit.

Om man nu lyckas bli fascist bara genom att bli vald så borde du rikta kritik mot USA:s system istället...

Ann-Marie sa...

Ewert! Vakna upp! Du är så otroligt illa påläst och vet inte ett skvatt om någonting! Vare sig vad som försiggår i Sverige eller i USA och förmodligen inte vad som händer i resten av Europa eller världen i allmänhet. Men man kan väl inte förvänta sig annat av sådana som du. Du kan inte ens läsa innantill på den här bloggen!

Ewert sa...

Jag kan läsa innantill och jag kan till och med granska det som skrivs kritiskt. Det är inte många andra som klarar av det, iallafall av de som kommenterar här på bloggen iallafall.

Obama muslim? Oavsett så är det väl skit samma? Eller är det MS version av den kommunist-islamistiska-sionist-konspirationen? Religion går inte i arv hur du än vrider och vänder på det. Det är ett personligt ställningstagande.

Ann-Marie: Jag kan sätta min högra arm på att jag är långt mycket mer påläst än du. Sen bor väl du i USA så du har ingen aning om den svenska sjukvården.

MS sa...

@Ewert/ Birger

Allt är relativt. Du kan inte jämföra svensk och amerikansk politik rakt av. Demokraterna, i vanliga fall, skulle på en svensk politisk skala hamna i mitten med en lätt dragning åt höger. Republikanerna skulle hamna höger om M. Moderaterna har inte varit ett riktigt konservativt parti sedan Gösta Bohmans dagar.

Den politik som Obama för är socialistisk om man räknar i amerikanska mått mätt men även i svenska. Att du inte inser det är inte så förvånande för du är som de flesta svenskar ser socialism som det ”normala” efter 70 års socialistpropaganda.

Att du ser BHO som en "blåmoderat" gör att jag bara kan placera dig på den yttersta vänsterkanten. D.v.s. jag tror att du är kommunist. Jag och Berit är tydliga med var vi står politiskt så du kan väl också bekänna färg.

Det vore intressant om du istället för att gnälla och kalla folk för "elitister" kunde utveckla din syn på samhället och hur man löser olika samhällsproblem som vi gör i våra långa inlägg och poster. Det kanske blir svårt eftersom socialister ofta har problem med att tänka självständigt men om du försöker så ska vi lyssna på dina åsikter och svara på ett schysst sätt.

Ewert sa...

Obama är lika lite socialist som Jultomten är kommunist.

Obama kanske har en lätt socialdemokratisk ådra då han inte tycker att precis allt kan privatiseras.

Jag är väldigt glad för att vi inte har ett parti i Sverige som är konservativa, konservativa har alltid varit emot alla människors lika rätt, utjämnande av klyftor och utveckling i synnerhet.

Obama vill ge alla en sjukförsäkring. Det är inte socialistiskt, det är socialdemokratiskt, jävla skillnad.

Man har aldrig lyckats straffa någon till snällhet. Ni resonerar alltid om att den som man älskar agar man. Aga skapar bittra och elaka människor som är rädda. Ni är rädda för socialister, muslimer och alla andra som avviker från er norm.

Nej jag är inte kommunist. Jag tror på den demokratiska processen och alla människors lika värde. Det gör uppenbarligen inte ni.

MS sa...

@Ewert FORTS

Du verkar att den svenska socialdemokratin har satt standard för alla vänsterrörelser i Världen men så är icke fallet. Varje land har sin "socialism" men det finns dock en gemensam nämnare. En tro på kollektivism som bygger på en tro att det finns några människor, en elit, som vet mer än andra och som ska styra deras liv med deras "bästa" för ögonen. Tron på enskilda individers kraft och förmåga ställs åt sidan för kollektivas bästa. Att sedan alla människor är olika och har olika förutsättningar är inte så viktigt bara den breda massan har det bra. Jag tycker inte att det är så solidariskt och även i socialistiska samhällen så far människor illa. Dessa människor får ett slags stigma på sig och förpassas till fattighus eller kåkstäder.

Jag som konservativ ser mig både som en individ men också som en samhällsmedborgare. Vi brukar tala om ett ”samhällskontrakt” då vi erkänner att vi som individer har både att ansvar för vår familj men även för samhället och våra medmänniskor. Där vi skiljer oss åt är att vi inte anser att Staten ska detaljstyra våra liv och att vi vill bli behandlade som vuxna. M a o s ska inte Staten tvinga på oss försäkringar om vi inte anser att vi behöver dom. Det ställer krav på människor och krav brukar inte gå hem hos er socialister eftersom ni bara anser att vi medborgare bara har en massa rättigheter. Begår någon ett grovt brott så är det inte hans fel utan samhällets, skolan you name it. Man tar sig rätten att sparka ner och råna andra för att den andre har en finare jacka eller en nyare mobil. Man anser att tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen, sjukvård, en bra skola m m inte räcker utan det även ska ingå ett visst antal märkesjeans och bussbiljetter till stranden i Försörjningsbidragsnormen. Att man aldrig kan lagstifta bort att det alltid kommer finnas dom som har finare kläder och nyare prylar verkar inte bekymra folk. Att kräva att samhället ska träda in för att fäder inte tar sitt ansvar eller för att folk inte kan visa lite handlingskraft själva är inte ok. Det är vuxna människor det handlar om. Jag anser att Konservatismen trots sina fel och brister är ett mer humant samhällsystem då den inte förvandlar till människor till passiva kravmaskiner utan någon vilja att ta ansvar för sina egna liv. Socialister har inte något tolkningsföreträda på vad solidaritet och medmänsklighet innebär. Det kan se ut på många olika sätt.

Lika värde? Ja, som jag skrev förut så är människovärdet heligt men däremot så tycker jag inte att alla kulturer inte är lika mycket värda. En human kultur som präglas av demokrati och respekt är mera värd än en inhuman kultur som präglas av våld och förtryck. Det får man inte säga men så är det. Mångkultur kan bara fungera om alla samhällen har en tro och vågar stå upp för sina egna värderingar men även är öppna för intryck från andra. Blir allt dock en jämn smet så kommer detta leda till en rotlöshet bland befolkningen. Istället för en Mångkultur så blir det en Ingenkultur.

På så sätt så gör ni socialister inte heller någon skillnad på diktaturer, förtryckare och andra eftersom ni anser att alla kulturer är lika mycket värda. Solidariskt? Inte speciellt!

MS sa...

@Ewert

Du är lite smårolig. Sionist, det var något nytt.

Återigen så läser du inte ordentligt vad vi skriver eller så "missförstår" du avsiktligt.

Jag skrev att Obama’s far föddes som en muslim men valde senare att kalla sig för en ateist. Det är dock inte så enkelt. Vi i Sverige räknas som kristna fastän många av oss inte går i kyrkan. De flesta av är dock döpta och det ställningstagandet att införliva oss i den kristna kyrkan togs av våra föräldrar. Att säga att vår religion är en personlig sak är sant om man ser till om hur mycket man väljer att utöva religionen. Föds du i ett muslimskt land av muslimska föräldrar så ses du som en muslim av resten av den muslimska världen. Jag lägger ingen värdering i det utan jag tycker bara att det är konstigt att han förnekar sitt förflutna på detta sett. Det har inget med sionistiska konspirationer att göra.

Jag är inte det minsta rädd för varken muslimer, socialister eller kommunister men jag kan dock skrämmas av dessa gruppers fanatism och fatalism. Jag är inte heller bitter. Jag har en positiv livssyn och jag tror på mina medmänniskors inneboende kraft och vilja. Det är det som är grundtanken i vår borgerliga livssyn och inte att upprätta klyftor eller sparka på dom som ligger.

Kan du ge mig ett exempel på ett land som styrs enligt en socialistisk grundsyn där klassklyftor inte förekommer, där det inte finns hemlösa osv osv? Det finns inga och det är för mig ett tecken på att socialism i sin mest extrema form inte fungerar. Även om tanken är god.

Berit sa...

Ewert, du förordar att det är rätt att ta från en grupp människor med tvång och ge till andra. Det tycker jag är fel!
Obama har ingen socialförsäkring att GE, han bara tar från andra. Regeringar producerar ingenting, de bara omfördelar med tvång. Det är socialism, eller om du vill marxism. Att du inte själv begriper vad du står för, är tydligt.
Socialism är stadiet mellan kommunism och kapitalism.
Det är inte så enkelt som höger och vänster. Höger-politiker förordar att man tar pengar från folk och ger dem till bönder, banker, flygbolag och andra företag som går dåligt. Vänster-politiker föredrar att ge samma pengar till fattigt folk och artister.
Båda sidorna bygger sin existens på att omfördela andras pengar.
Oavsett motivet så är det omoraliskt, men jag vet också att man lika lite kan diskutera politik med en marxist som man kan diskutera sunt förnuft med en muslim.
"Båda måste besegras."

Är det att aga, om man låter människor ta konsekvenser av sina dumma val?

PS. Ledsen att göra dig besviken men jultomten finns inte!

Ann-Marie sa...

Ewert, du borde verkligen också läsa vad MS skriver. Och jag vet precis lika mycket om den numera usla svenska sjukvården som du. Du bör också ta av dig dina ultrasocialistiska skygglappar och se vad som händer i världen!

Ewert sa...

Skillnaden på konservativa och resten är att resten kan se bakomliggande orsaker till händelser. Konservativa ser bara händelsen och isolerar det från resten.

MS: Jag har aldrig kallat dig sionist. Vad sa vi om att läsa innantill... Sen är din rädsla för mångkultur en rädsla. En fobi. Vad du nu vill kalla det.

Klassklyftor och orättvisor kommer alltid att existera. Målet är att minska dem och ja, det handlar om att de som tjänar mest får betala mer. Deras inkomster kommer från andras arbete så det är väl inte mer än rimligt att de får betala mer. De tjänar fortfarande mest.

Berit sa...

"Deras inkomster kommer från andras arbete!!" Herregud!
Du är fullständigt bortom all hjälp!

Jag kan förstå om din inkomst kommer från andras arbete, har svårt att tro att du kan dra ditt eget lass!

Om de rika inte skulle ha rätt att "bli allt rikare," att utveckla eller investera i ständigt ökande produktiviteten, skulle de fattiga aldrig ha någon chans att förbättra sina villkor alls. Än mindre skulle de få allt större tillgång till de senaste uppfinningarna, som uppstår genom en utökning av produktiviteten. Denna ökning av produktiviteten gör varje arbetstimme mer värdefull. Du skulle aldrig ha i en chans att läsa detta eller något annat som uppstått om det inte vore för att "de rika " investerat i bättre teknologi och därmed ökat levnadsstandarden för alla.

MS bad dig ge exempel på var socialismen fungerar, och gör människors tillvaro bättre. Det borde den ju göra någonstans i världen om det vore så fantastiskt bra som du förespråkar.

Ewert sa...

Ren socialism fungerar lika uselt som ren kapitalism. Det handlar om balans, lagom av allt. Men USA har aldrig varit landet där något är lagom.

Du får tro på din genomsippringsteori bäst du vill och betala sjukt mycket för din sjukvård.

De rika kommer alltid att gnälla över att de får betala skatter men så är de rika.

Berit sa...

Ewert, i min värld (fri marknads- kapitalism) fungerar det så att hårt arbetande entreprenörer blir rika och de fattiga får det bättre som ett resultat av det. Naturligtvis kommer de fattiga inte att lika snabbt bli rika men deras liv förbättras ständigt.
Bevis på att kapitalism fungerar får du om du tittar på utvecklingen i Europa.
Innan kapitalismen fick fäste var levnadsförhållandena för de fattiga fullständigt urusla. Kapitalismens framväxt var den första möjligheten de fattiga hade att överleva. Under 1800-talet var befolkningsökningen över 300% jämfört med tidigare 3% per århundrade.
Vad tycker du om den genomsippringen?

Ge exempel på världar där det fungerar utan kapitalism.

Jag betalar inte sjukt mycket för sjukvården. Jag betalar för "mercedes-sjukvård" jämfört med svensk "folkvagns-sjukvård".
Jag och majoriteten är nöjda med det vi har och vill bara se små förändringar som innebär att regeringens regleringar och inflytande försvinner så att folk kan välja friare vilken sorts försäkring de vill ha.

Förtroendet för Obama har sjunkit enormt!

Ewert sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
MS sa...

@ Ewert Del 1

Fobi är en irrationell rädsla. Det är inget irrationellt i mina farhågor angående nedmonteringen av det Europa som vi känner det med benäget bistånd av PK-ism, extrem socialism och Islam som går i hand i hand i sitt hat mot Väst och demokrati. Om du kallar mig för ”Islamofob” eller rädd för mångkultur rör mig inte ryggen. Läs på om den upp och ner vända ålderspyramid som vi har i Väst med låga födelsetal och se på födelsetalen hos de muslimer som kommer hit så förstår du vart det barkar. Du kanske välkomnar den utvecklingen men det gör inte jag. Man kan lätt avfärda Khaddaffi som den galning han är men faktum kvartsår att
Muslimska kvinnor i Europa föder betydligt fler barn än vad vi gör så det kommer att komma en brytningspunkt när muslimer inte längre kan räknas som en liten minoritet utan en betydande sådan. Vilken mångkultur förresten? Med den demografiska utveckling vi står inför så kommer det till slut om inget görs bara vara en monokultur. I USA har dom en mångkultur värt namnet. Här har vi bara tagit emot araber de senaste 15-20 åren. I vad ligger det MÅNGkulturella i det?

Muammar al-Gaddafi on Al-Jazeera TV on April 10, 2006

"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe - without swords, without guns, without conquests. The fifty million Muslims of Europe will turn it into a Muslim continent within a few decades."

•"Allah mobilizes the Muslim nation of Turkey, and adds it to the European Union." That's another 50 million Muslims. There will be 100 million Muslims in Europe.

Albania, which is a Muslim country, has already entered the E.U."

"Bosnia, which is a Muslim country, has already entered the E.U. Fifty percent of its citizens are Muslims."

"Europe is in a predicament, and so is America. They should agree to become Islamic in the course of time, or else declare war on the Muslims."

I Frankrike så kommer snart 20 % av befolkningen bestå av muslimer. Fundera på vad det skulle betyda om en stor andel kristna skulle utvandra till ett i huvudsak muslimskt land som har ungefär lika många invånare som Frankrike. Dessa kristna skulle börja ställa krav om att det ska finnas en kyrka i varje by och att man skulle ringa till gudstjänst varje dag. Dom skulle även kräva att kristna skulle få ledigt alla kristna högtider och att kristna barn inte skulle behöva gå i samma skolor som de muslimska barnen. Att barnen skulle undervisas av katolska präster.. Tror du att det skulle gå smärtfritt och att inte turkarna skulle protestera? Vad tror du händer den dag dom kristna når 20 % av befolkningen? Inbördeskrig är inte en så vild gissnig. Detta låter som en utopi men det blir slitningar i varje samhälle där den muslimska befolkningen växer för snabbt.

Varför får inte vi européer värna vår kultur och våra traditioner utan att bli kallade för rasister och islamofober. Vad är skillnaden? Tilläggas bör att dessa krav men då gällande för muslimer ställdes av Mahmoud Aldebe f d representant för C.

” I april 2006 gick Aldebe ut med ett brev till de svenska riksdagspartierna där han framförde önskemål om anpassning av de svenska lagarna för Sveriges minoriteter i utvalda frågor I brevet förordade han bland annat att möjlighet skall ges till imamer att underteckna skilsmässor, så att de även gäller i de utländska medborgarnas hemländer, att kommunala skolor skall undervisa muslimska barn i hemspråk och i religion, att muslimska flickor och pojkar skall få simundervisning i separata grupper att muslimska och judiska grupper skall tillåtas slakta kött enligt religiös sed. Aldebe ville även ha en moské i varje stad eller kommun. Efter kritik från media valde han, trots att SMF gick emot honom, att hålla fast vid förslaget.” Källa Wiki

http://www.sr.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf

MS sa...

@Ewert Del 2

Jag sa inte att du kallar mig för en sionist men det var du som slängde in sionismen i denna diskussion. Islamism och kommunism var redan uppe på agendan.

"MS version av den kommunist-islamistiska-sionist-konspirationen?"


Jag upprepar det jag sagt förut att det viktiga inte är att de rika får det sämre utan att de fattiga får det bättre. Ni är helt fixerade vid den ändå lilla grupp som tjänar mycket pengar. Tänk om ni kunde lägga den energin på att förbättra för de sämst ställda istället. Vad gör ni för fattigpensionärer som Göran Persson snodde pensionspengarna av? Hur vill ni utveckla skolan? En akademisk utbildning är nästan det enda sättet du kan göra en klassresa på i dagens Sverige men så fort någon skola vill satsa på duktiga elever så skrias det om elitklasser. Vad gör ni för de 25-åringar som får svart på vitt att dom är värdelösa i o m beskedet om deras förtidspensionering?

Partitopparna i Kreml smörjde kråset medans den vanliga ryssen fick köa i timmar för en limpa bröd. All fattigdom är hemsk men det är snäppet värre när den förekommer i länder under socialistiskt styre. Då om något så borde den inte finnas, eller hur?

Dom elaka rika brukar inte ha sina pengar i madrassen. Antigen investerar dom i förtag via aktier och tillför kapital som kan möjligöra nysatsningar. Är pengarna på banken så hamnar dom i det stora kretsloppet så nästa gång du går till banken för ett lån så finns dom tillgängliga oavsett om det är till ett nytt hus eller om du ska öppna ett företag. Jag har inga problem med människor som har tjänat ihop sina pengar på lyckade investeringar och hårt arbete. Jag har däremot stora problem med att Fru Arafat bor vid Champs-Élysées och shoppar för pengar som PLO fått i biståndspengar. Jag har problem med att Robert Mugabe lever gott på det bistånd som borde gå till hans folk och när EU kommer för att kolla upp vart pengarna går till så kallar han dom för "jävla vitingar" Gissa vad dom har för politiska inriktningar?

Skillnaden mellan oss och dom rika är att dom röd-gröna vinner och börjar suga ut oss skattebetalare ännu mera så kan dom rika bara flytta sitt kapital utomlands med ett telefonsamtal medans vi kommer att får se en försämring. Vi ska vara glada att vi har ”elaka” rika som trots allt betalar betydligt mer i skatt än vad du och jag kommer någonsin kommer att göra. Dessutom så har de ofta privata sjukförsäkringar och "belastar" inte det allmänna lika mycket.

Jag väntar fortfarande på svar om det perfekta socialistiska landet och jag lägger till en fråga,

Vad ska man göra med dom privata förmögenheter som finns? Ska Staten tvångsinlösa dessa och fördela över befolkningen i övrigt? Om inte det är kommunism så vet jag inte vad som är.

Ann-Marie sa...

"Ewert sa...
Fortfarande, en klok blandning. Bara det ena blir bara bajs."
Den kommentaren säger ju precis allt! Det är inte lönt att argumentera med honom, han lever fortfarande i kiss och bajsstadiet. Suck.

Knute sa...

Ann-Marie syftar på en kommentar som jag efter moget övervägande tog bort.

MS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ewert sa...

Ann-Marie: Du har fortfarande inte kommit med något konstruktivt i denna diskussion utan bara skränat om att jag ska läsa...

MS: Jag vill inte ha någon socialism i Sverige. Jag vill ha demokrati där alla får komma till tals. Även ni islamofober, rasistiska åsikter som många som kommenterar här har, har jag dock inte något övers för. Jag vill ha en demokrati där skola, omsorg och sjukvård är statliga angelägenheter och stor allmän sektor. Ge mig ett exempel på en rent kapitalistiskt land som fungerar bra.

Sen när vi kommer till din islamofobi, vilket det är och inget annat så målar du f*n på väggen och inget annat. Helt säkert känner du inte en enda person som är muslim. Invandrare har precis lika mycket vilja att få ett jobb och dra sitt strå till stacken. De har flytt från religiöst förtryck och att förvänta sig att de vill ha det likadant här är ju bara korkat. Minoriteter har alltid krävt saker, ibland får de igenom det men för det mesta inte. Så fungerar världen och den fungerar till skillnad från er världsbild där inget fungerar.

Knute sa...

Ewert gör sig till talesman för den gängse undfallenheten för islams förtryck. Med en sådan inställning är Sverige och Europa i praktiken redan islamiserat, man har övertagit den rädsla som de moderata muslimer som har flytt från islams förtryck har, de borde tvärtom få stöd av oss att slippa ifrån islam.

Berit sa...

Jag tror att vad Ann-Marie efterlyser är läsförståelse!

Demokrati, Ewert, är när tre vargar och två får röstar om vad de ska äta till lunch.
Jag vet, du kommer att säga att "det är inte den sortens demokrati du menar."
Du gör det vanliga misstaget att tro att demokrati och socialism är samma sak. Det kommer från den indoktrinerade utbildning man får i socialistiskt drivna skolor!

När staten tar över ägandet och driver som du föreslår, skola, sjukvård och omsorg går det åt skogen. Det är därför ekonomin i socialistiska länder pajar. Se dig omkring i Europa! Titta på Grekland just nu!
Det är mycket lättare att strö andras pengar omkring sig än sina egna. Människan är en självisk varelse och när hon ges tillfälle att agera utifrån sina egna behov tar hon ansvar för sig och sitt och det ligger också i hennes intresse att hjälpa andra. Det ligger i hennes intresse därför att det gäller att ha kunder som är nöjda eller för att ha fredliga grannar.

Om människan inbillas att hon i någon sorts solidarisk anda ska arbeta så att andra runt omkring kan sitta på sin ända och inget göra blir det bara minimalt gjort för att överleva. Därför måste socialism använda tvång och hot om straff för att ta från en person och ge till en annan.
Om din grannes uppfartsväg är översnöad, tycker du det vore riktigt att införa en lag som säger att du måste gå dit och skotta, eller sommartid klippa grannens gräs?
Om resten av grannarna röstar för att du ska göra det varje dag, skulle det vara moraliskt riktigt? Intressegrupper förmår politiker att stifta lagar för att ta från en grupp människor och ge till en annan.

För inte så länge sedan (faktiskt när min mamma var liten) bestod Sveriges befolkning av många människor som inte kunde ät sig mätta, som tvättade kläder för hand och piskade mattor. Kapitalistisk massproduktion har gjort att alla nu kan köpa radio och TV, dammsugare, tvättmaskin, micro och de kan leva bättre än vad sk. rika gjorde för 50 år sedan.

Henry Ford gjorde sig en förmögenhet genom att sälja bilar, men se hur resten av mänskligheten har fått ett mycket bättre liv därför att Ford blev rik. Titta på de företag som producerar vaccin för polio och TBC. Titta på hur datorer har förbättrat våra liv. Exemplen är oändliga på hur vissa människor gjort sig förmögenheter på att förbättra allas våra liv.

Kapitalism är relativt ny i mänsklighetens historia. Dessförinnan blev folk förmögna genom att plundra och förslava andra. Kapitalism försöker hitta vad folk vill ha och producera det.

Du värderar Kapitalism gentemot en icke-existerande Utopi av socialism och kommunism. Vad man än jämför med en Utopi, kommer att dra det korta strået.
Men för oss vanliga tänkare som står med fötterna på jorden, är kapitalism med alla sina småfel helt överlägset alla system som hittills provats.
Ta dig en funderare på det över julen, Ewert.

Ewert sa...

Finland har en statlig skola och den är en av de bästa i världen så dina argument där fungerar inte. Även Sverige har haft "socalistisk" skola och den fungerar alldeles förträffligt.

Demokrati har sina brister men det finns inga andra system som ens tål att tänkas på.

Visst är lobbyism ett problem i en demokrati men när det gäller att jämföra USA och Sverige så är lobbyismen mycket värre där än här.

Berit sa...

Du har inte det minsta begrepp om vad demokrati är.
Om du är en av 25 personer och de andra 24 röstar att du ska hängas i närmsta träd, det är demokrati!
Är det moraliskt riktigt?

Berit sa...

Denna artikel handlar om att Socialister är onda därför att de tvingar till sig andra människors tid och egendom. Jag har inte gjort någon jämförelse om svenska socialister är mer eller mindre onda än amerikanska.

Berit sa...

Sjukvård ska inte bedrivas av politiker som kan använda sin makt till att hota att dra in vård om man inte röstar på dem. Sjukvård ska bedrivas av medicinskt kunnigt folk och ekonomer som strävar efter att ge bästa möjliga vård för pengarna, vilket sker om de måste konkurrera med andra och folk har frihet att välja.

Skolundervisning ska inte heller ges av politiker som indoktrinerar enligt en politisk ideologi (eller religiös), som du inte vill att dina barn ska uppfostras i.

(många kommentarer i följd här, men jag hinner tänka så mycket medan jag lagar julmaten)

Ewert sa...

Du har ju inte förstått vad demokrati är... Det är därför ditt förakt för demokrati lyser igenom så starkt. Under inga som helst omständigheter skulle folk börja rösta om hängningar. Om du jämför att höja skatterna med lynchningar så är det verkliga problem du har.

Obama är inte socalist. Obama är inte ond.

Politiker bestämmer att alla ska ha vård. De bestämmer inte vilka som ska ha vård och vilka som inet ska ha det. Det enda konkurransen gör är att de som är sjuka på riktigt får inte den vård som de behöver för det kostar för mycket pengar. Privata aktörer vill att du ska gå till läkaren så ofta som möjligt för så milda sjukdomar som möjligt.

Ann-Marie sa...

Just det Berit! Håller med dig fullständigt! Om politiker ska vara inblandade i det dagliga blir det en osalig soppa av det. Skomakaren ska bli vid sin läst och det gäller politiker också. Om dom ska bestämma över min sjukvård kan jag inte bli annat än mörkrädd! Samma sak med min eller mina barns skolgång. Indoktrinering blir kontentan av det. Och då kan inget gott komma från det.

Berit sa...

Ewert, jag förstår att du inte förstår att du inte förstår.

Berit sa...

Jag vet att detta är väl personligt, Ewert, men bara för att stilla min nyfikenhet. Vad har du för utbildning?

Ewert sa...

Många år på högskola. Själv?

Ann-Marie sa...

Ewert har tydligen blivit indoktrinerad i "många år på högskola". Vilket bara bevisar min teori att politiker ska hålla tassarna borta från skolorna också.

Ewert sa...

Ann-Marie: Ja, allt måste vara en socialistisk konspiration. Eller så är det bara så att de med utbildning har en mer nyanserad bild av verkligheten än de utan utbildning.

Ann-Marie sa...

Ja du Ewert lille, som vanligt kan du inte läsa innantill. Observera att jag skrev: p o l i t i k e r! Jag specificerade inte vilka. Men när vi nu är inne på den banan så är det ju bra att du också insett att socialister är ett pack utan dess like ;o)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.