08 december 2009

Spel för gallerierna

I förra veckan höll Obama ett toppmöte för att diskutera arbetslösheten i landet och höjdpunkten var nyheten om att "bara" 11,000 jobb försvann förra månaden.

Han hade tidigare lovat att skapa 3,5 miljoner nya jobb till slutet av detta år och då får han verkligen snabba sig eftersom han ligger 7,6 miljoner back.
Det är regeringens officiella siffror, men man beräknar att i verkligheten handlar det om att dubbelt så många är arbetslösa.
Många av de som jobbar, har bara tillfälliga jobb med minimilön nu till jul och många är överkvalificerade, men tar vad de får.
24 stater har lånat pengar från The Feds. till sin arbetslöshetskassa.


Småföretag skapar mellan 60 och 80% av alla jobb här i landet. (Med Småföretag menar man,enkelt förklarat, de privata företag vars ägare deklarerar företagets inkomster och utgifter på sin egen privata deklaration.)

Ta en titt på de organisationer som var inbjudna till Obamas möte om arbetslöshet:
Presidenten för facket för service och tjänster (SEIU)
Anna Burger SEIU (sekreterare ovan)
Presidenten för stålarbetarfacket
Presidenten för lärarfacket
De som donerat till Obamas kampanj.

ICKE inbjudna var:
Småföretagare
Handelskammaren
Federationen för privatföretagare
Motståndare till Obamas stimulerings-spenderingar.

HANDELSKAMMAREN, den kanske största organisation när det gäller stödet för fri företagsamhet var inte inbjuden!

Den enda anledningen till mötet var att ge intryck av att Obama skapar nya jobb. I själva verket är det bara arbeten inom administrationen och statlig byråkrati som växer. Kom ihåg det jag skrev om tidigare från Obamas bok att han ser på privatindustrin som sin fiende.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

kanske läge att göra en misstroendevotering och avsätta den fan pga inkompetens. har hela tiden en känsla av att han inte kommer att få sitta tiden ut

robban

MS sa...

Det har jag också. Om inte annat så kommer han få det ännu jobbigare efter kongressvalet om ett år. Det skulle mycket till om inte demokraterna förlorar majoriteten. Det verkar vara ett tredje alternativ på gång. Arrangörerna bakom det nya Boston Tea Party verkar att ha politiska ambitioner. I en undersökning som Fox News gjorde så kunde fler tänka sig att rösta på dom än på Republikanerna som inte riktig förmår fånga uppp dom väljare som vill få bort BHO och som inte vill se en utökning av Statens makt och storlek.

Berit sa...

"Vi kan argumentera över antalet miljarders miljoner men vad som borde diskuteras är fundamentala principer om vad som är regeringens uppgift och inte. Varken Republikaner eller Demokrater vill ta den diskussionen."

Det är ur detta som "Tea-party-styrkan" växer.
http://everykindapeople.blogspot.com/2009/12/kasta-sten.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.