03 december 2009

Multikulti-staten kväser egensinniga kommuner

Kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman (M), fick i uppdrag av moderaterna att arbeta för att fler skånska kommuner tecknar avtal med Migrationsverket. Han som inte var särskilt trakterad av att att släppa in "ensamkommande flyktingbarn" i sin kommun fick alltså känna på partipiskan. Vad säger hans väljare om detta odemokratiska förfarande? De valde ju honom bland annat på grund av Vellingemoderaternas restriktiva flyktingpolik.

"Det finns ingen anledning för Vellinges invånare att förutsätta att ett flyktingmottagande leder till samma utveckling som vi kan se i vissa utsatta områden, snarare tvärtom," tycker PK-eliten.

Tja. Ungdomsgäng som bränner och kastar sten finns snart på varje svensk ort (obs ingen syftning på de ensamkommande på bilden). Ändå fortsätter Migrationsverket att placera ut asylsökande. Staten mutar kommunerna att ta emot dem med bidrag, men det dröjer inte länge förrän invånarna får känna av problemen.

Bäst att inte reta den politiskt korrekta eliten tänker Ljungman och säger diplomatiskt att "det aldrig varit ekonomin som hindrat Vellinge kommun från att ta emot ensamkommande flyktingbarn, eftersom kommunerna får ersättning av Migrationsverket. Hindren är få familjehem och lämpliga gruppboenden."

Inte underligt att det är svårt att hitta lämpliga familjehem till dessa ynglingar med skäggväxt varav de flesta falskeligen uppger sig vara under 18 år, något som konstaterats i Norge med tandundersökningar. Och ersättningen från Migrationsverket är en fälla, eftersom Vellingeborna riskerar att via skattsedeln betala för ynglingens uppehälle resten av hans liv, samt för hans anhöriga.

Ideologisk tvångströja

3 Kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Frågan till Lars Ingmar Ljungman var väl " vill Du göra som vi vill att Du skall göra - eller skall du bli med i SD? Kort sagt han har gjort bort sig tillsammans med massor av andra Vellingemoderater. Det vore tråkigt om det blev fler moderater med samma sug efter stängda dörrar i andra kommuner.

Knute sa...

Vem har gjort bort sig egentligen, kommunpolitikern som företräder sina väljare, eller partiledningen utan kontakt med människors vardag?

Ann-Marie sa...

"Politics as usual"
Vad är det som behövs för att bli av med "slöddret"?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.