06 december 2009

Sysselsättning och riktiga jobb

Här är en bild där man kan se varifrån olika presidenters administration fått sin arbetslivserfarenhet.
Man tittar på erfarenheter från den privata sektorn, jämfört med jobb inom den statliga byråkratin. Genomsnittet ända från Roosevelts tid är att ungefär 50% av kabinettsmedlemmarna åtminstone arbetat halva sin verksamma tid i den verkliga världen där man får ta personligt ansvar för ekonomiska beslut.
Titta på Obamas kabinett. Där är det bara 8% som har erfarenhet av riktiga jobb!

Det är ju inte så underligt. Obama själv har inget till övers för den privata sektorn. Från hans bok kan vi se att han själv bara under en kort tid arbetade för ett privat företag och han refererar till det som "att arbeta bakom fiendens linjer".
Om man arbetar för regeringen kan man använda tvång och makt för att övertyga "kunderna" . Inom den privata sektorn måste man visa att "varan" är bättre än den konkurrenten erbjuder. Obama har bara avsky för den privata sektorn, de är ju "fienden". Han fördrar tvång och makt.
Om man sedan tar en närmare titt på de personer han omger sig med kommer de till största delen från Chicago och är tränade i extrem vänsterpolitik , "chicago-stil".


Kollektivister tror att Amerikas framgångar kommer från regeringsbeslut. De vägrar inse att det är den regeringsbegränsande Konstitutionen som hållit vägarna öppna för fri företagsamhet, uppfinningar, möjligheter och militär makt, och som används för alla frihetsälskares bästa . Det är det som gjort Amerika till en framgångsrik nation.

Regeringar har en liten begränsad roll, men i stället för att försöka använda regeringsmakt för att reglera oss ur lågkonjunkturen vore det bättre för Obama att dra sig tillbaka och förlita sig på styrkan, viljan och uppfinningsrikedomen hos det amerikanska folket.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Egentligen vore det bättre med en totalkrasch och så kan vi börja om från början och förhoppningsvis göra att bättre jobb än vad som gjorts hitintills. Som det ser ut finns det inte mycket någon kan göra för allt är kört i botten! Problemet är att det finns för många politiker och byråkrater i alla länder, och det vet ju alla att ju fler kockar desto sämre soppa.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Totalkrasch är väl vad Fjordman både tror och hoppas då han anser att det nuvarande systemet är bortom all räddning så att det är lika bra att börja om från början igen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.