05 december 2009

Vad angår oss?

Med tanke på alla problem världen och Amerika står inför, problem som kommer att ha en enorm inverkan på vår framtid, kan man undra varför vi bombarderas med en absolut betydelselös historia som den om Tiger Woods?

Varje TV kanal, varje nyhetsblaska anslår tid och utrymme åt en sak som inte kommer att på minsta vis ha betydelse för vår framtid och våra liv och som vi inte har med att göra överhuvud taget.

Vi älskar tydligen att bygga upp människor till hjältar och idoler och sedan njuter vi av att riva ner dem bit för bit. Det hela är ett stort spektakel och visar än en gång den låga klass som "mainstream media" håller.

Tiger Woods har aldrig utgett sig för att vara någon förebild och framför allt, till skillnad mot politiska vänsterprasslare har han inte valts att representera en grupp människor.
När politiker som Bill Clinton, Howard Dean,John Edwards och minst hundra andra blir avslöjade med byxorna nere har det betydelse för oss eftersom det visar, att om de inte tvekar att ljuga för sina fruar har de heller inga problem att leverera lögner till oss valboskap.
De som sätter sig över regler och anser sig undantagna vad som gäller för resten av samhället, visar sin rätta karaktär och är farliga som ledare.
Varför ska vi tro på någonting som de säger?5 Kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Att oroa sig om man får sin blogg nerstängd leder bara till att man blir för vag i sin samhällskritik.

Då är det bättre att de får stänga ner bloggen, så startar man en ny bara. Blogginlägg är en färskvara och det går att skriva nya.

Se mitt senaste blogginlägg:

http://demokratbloggen.wordpress.com/

Biskop Kyrillos sa...

Intressanta funderingar och en livsavgörande fråga vi måste ta till oss: "vad som har betydelse för vår framtid." Och den frågan får var och en svara ärligt på.

MS sa...

Verkar det vara för bra för att vara sant så är det oftast det också. Det handlar väl om att Tiger Woods har ridit på sin image som den perfekta idrottsmannen. Symboliken att en svart man dominerar den "vita" sporten golf m m. Personligen så bryr jag mig inte. Det enda positiva är att Elin Nordengren inte tog någon skit utan satte efter sin otrogna karl med en golfklubba. Symboliken i detta är priceless. Jag förespråkar självklart inte våld men det känns lite uppfriskande att hon inte bara teg som en "god" hustru till en rik man ska göra. Nu läste jag att Herr och Fru Anka bråkar så polisen kom. En ny story kanske.

Det är väl för att avleda uppmärksamhet från budgetunderskott och krig som media blåser upp denna nyhet som till syvende och sist bara angår makarna Woods.

Berit sa...

Vem har gett honom image som den perfekte mannen?

Som jag ser det är det media som också hämnas på Woods eftersom han inte tidigare fläkt ut sig i alla sammanhang. De människor som fyller sina egna tomma liv med skvaller om "kändisar" är nog de som byggt upp bilden av Woods som någonting perfekt?
En annan viktig del är skadeglädjen; avundsjukan på de framgångsrika.
Ha, ha.... här är en man med vacker hustru och massor med pengar och ändå måste han söka lyckan på annat håll.

MS sa...

Vem har gett honom hans image som den perfekta mannen?

Han själv, hans PR-agenter och dom företag som sponsrar honom och använder honom i sin reklam förmodar jag. Hans varumärke har fram tills nu varit starkt så dom bakom honom har bevisligen gjort ett bra jobb. Om man sedan är intresserad av kändisskvaller eller är så godtrogen att man går på allt som skrivs är en helt annan sak.

Det finns säkert vissa inom media som har väntat på att han ska dabba sig så att dom kan ta ned honom från hans piedestal. Det är lite som i Sverige när dom haussar upp någon för att sedan knäcka densamma när dom tröttnat eller behöver nya rubriker. Ta t ex Mona Sahlin som var allas gullegris fram tills Tobleroneaffären. Nästa kvinna till rakning är Maria Wetterstrand som nu av någon konstig anledning har fått någon slags Obamastatus av Sthlmsmedia.

Avundsjuka, helt klart. Avund är väl en av dom starkaste "drivkrafter" vi människor har. Se bara till socialismen och kommunismen som är uppbyggda på avund och missunnsamhet mot dom människor som lyckas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.