29 december 2009

Vi ljuger för oss själva

säger Ralph Peters, New York Post.

På juldagen försökte en islamistisk fanatiker spränga ett flygplan, vars passagerare var mestadels kristna. Och vi hjälpte till.

Vi kan inte tacka regeringen för att den förhindrade en tragedi. Endast bombmannens oduglighet räddade livet på nästan 300 oskyldiga.

Hur hjälpte vi Umar Abdulmutallab, en välbärgad muslimsk akademiker, som bestämt att Allah ville att han skulle slakta kristna under deras viktigaste helg?

Genom att fortsätta att ljuga för oss själva. Även om president Obama äntligen, om än kortfattat, använde ordet "terror" igår, vägrade han att göra en koppling mellan handlingen, den speciella dagen och islam.
Det fanns en anledning till att Abdulmuttalab valde julen.

Var det bara ett olycksfall i bokningssystemet som ledde till ett försök till bombattentat på juldagen ? Handlade det enbart om vissa datum då det är lättare att få biljett och "frequent flyer" poäng?

Det var det inte och du vet det. Och jag vet det. Men vår regering vägrar att erkänna det. Trots omfattande databaser fyllda med bevis, vägrar fortfarande våra ledare - för båda partierna - att koppla samman islamistisk terrorism med islam.

Att vi envisas med att "islam är en fredens religion " skulle ha varit en klen tröst för de anhöriga till passagerarna om bomben hade detonerat som planerat var.

Abdulmutallabs egen far varnade våra diplomater att hans son hade smittats av islamistisk extremism. Våra diplomater gjorde ingenting. Varför?
Därför att utrikesdepartementet (trots en rad ambassad-bombningar) inte törs länka terrorism till islam.

Sätt vår egen politiska korrekthet i kontrast till Abdulmutallabs val av julen för sin avsedda massaker. Våra trupper drar sig tillbaka på muslimska helgdagar. En tillfångatagen terrorist behöver bara hävda att en soldat vikit hundöron i en koran, och det går till militärdomstol.
Vi säger att terroristerna "inte representerar islam."
OK, vem representerar de ? Franciskanerna?
Det är inte vi som ska bestämma vad som är islam och vad som inte är islam. Muslimer ska göra det. Och alltför många av dem gillar våldets jihad.

Det blir värre. Istället för att fokusera på den religiösa fanatismen och inspirationen hos våra fiender och hur deras motiv ändrar spelreglerna, våndas våra "terrorismexperter" över om sådana monster som Abdulmutallab eller Maj. Hasan, (Fort Hoods lönnmördare för Allah) egentligen är medlemmar i al-Qaida eller inte.

Som en ledare i Sunday Post påpekade, al-Qaida är mycket mer än en formell organisation, det är en idé, ett ideal. Om en terrorist säger att han tillhör al-Qaida, gör han det , även om han inte har ett medlemskort från Jihad-fackföreningen.

Vi arbetar med en global muslimsk rörelse, inte en frimurargrupp.

Och den "globala" aspekten är särskilt oroande. Trots begränsade "Special Operations-åtgärder" bortom våra officiella stridszoner, accepterar vi fortfarande inte den typen av hot som jetset-jihadisterna utgör. Våra ledare och vår militär är helt fokuserade på att hålla stånd i Afghanistan - trots att al-Qaidas tillväxtområden finns i Jemen och Afrika.

Vi låser oss frivilligt, medan våra fiender inriktar sig på mobilitet. Vad värre är, vi har övertygat oss om att utvecklingsbiståndet (vänsterns allrengöringsmedel ) är nyckeln till att besegra al-Qaida.

Det är fullständigt nonsens. Abdulmutallab är en rik grabb. Han kom inte från en fattig bakgrund, med erfarenhet från slummen. Han har en examen från ett bra engelskt universitet. Och Osama bin Laden är från en super-rik familj. Hur kan man stoppa dem genom att bygga en gångbro i Afghanistan?

De flesta av våra inhemska islamistiska terrorister kommer från medelklassfamiljer - som monster som Maj. Hasan eller "jungfru-jägarna från Virginia", som är anhållna i Pakistan (där fängelsevillkoren är mycket sämre än på Guantanamo - kan vi inte bara lämna dem där?).

Detta är inte en revolt från jordens stackars ynkliga. Dessa terrorister är den muslimska fanatiska versionen av Bill Ayers och Weathermen; bortklemade ungar, missnöjda med världen. Al Qaidas storpojkar gör revolt mot privilegium. Det finns en hel del Freud i den fundamentalismen.

Bortskämda ungar som gjort om sin gud i sin egen hämndlystna image. Och vi måste döda dem. Den här är verkligen ett nollsummespel.

Vi kämpar inte bara mot män utan också en tro som är en pest. Innan Washington accepterar det kommer vi att få fortsätta att skörda en låg avkastning på våra investeringar i blod och skatter.

På juldagen försökte en muslimsk fanatiker slakta hundratals kristna (döda judar hade varit en bonus).
Vårt svar? Vi ser till att säkerhetspersonalen analyserar innehållet i mormors mini- schampoflaska - vi vill inte "diskriminera".

Med våra lögner, självbedrägeri och självplågeri är vi terrorns små hjälpredor.


19 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Men detta skulle ju kunna vara ett sätt att bli av med folk enligt konspirationsteorin. Tillsammans med förgiftade vacciner och annat som dom som har ont i sinnet kan komma på.

klartexten sa...

Bra inlägg! Kan bara instämma!

ProfessorPelotard sa...

Detta är inte en revolt från jordens stackars ynkliga. Dessa terrorister är den muslimska fanatiska versionen av Bill Ayers och Weathermen; bortklemade ungar, missnöjda med världen. Al Qaidas storpojkar gör revolt mot privilegium. Det finns en hel del Freud i den fundamentalismen.

Peters nämner Bill Ayers och Weathermen Han kunde lika gärna ha lagt till majoriteten av de tyska och italienska terroristerna under 70- och 80-talen.

MS sa...

Jag läste om denna unga man. Han hade tydligen gett uttryck för en inre kamp mellan att leva mer fritt eller att helt underkasta sig Islam. Han hade velat gå på en fest men blev så skuldtyngd över att han, en normal frisk ung man, hade tyckt att de unga kvinnorna hade varit attraktiva. Han skrev på någon "islamistblogg" att bara en glimt av en kvinnas hår kunde driva honom till vansinne.

Detta är ingen ursäkt till hans fega dåd men det är som vi har diskuterat förut det orimliga av Islam att hålla män och kvinnor strängt åtskilda och göra sex till något syndigt. Det är onaturligt och det skapar en stark frustration. Att en normal ung man ska behöva känna skuld för att han reagerar precis som han ska är bara ännu ett exempel på hur störd och människofientlig denna religion är.

Det finns en sexualfientlighet i andra religioner också men tillskillnad från t ex kristna så slutar inte det i att oskuldiga människor sprängs i bitar. Självklart så finns det andra faktorer som spelar in när unga välutbildade män vill döda sina oskyldiga medmänniskor men det ska nog inte underskattas. Det är väl därför kvinnoförtrycket är så kompakt inom Islam. Kvinnan representerar det goda i livet och då Koranen är en handbok i våld och hat så blir kvinnorna syndabockar för att männen ser sig själva som svaga och "oreligiösa" om dom känner kärlek och livsglädje istället för hat mot icke-muslimer och drömmar om Jihad.

Det ligger nog i många mullors intresse att se till att det finns många frustrerade och aggressiva unga män. Det är bra för rekryteringen i kriget mot oss "otrogna".


(Du hade en bra bild på det har jag för mig)

Magnus sa...

Du blandar ihop Islamism med Islam. Jag ser heller inte att du har något förslag på hur det skall lösas utan det står bara en massa absolutistiska åsikter som fö. är exakt det problemet vi har med Islamismen. Svart och Vitt tänkande är ALDRIG en lösning.

Världen är full av liberala muslimer och om vi inte tar med det perspektivet kommer vi hamna väldigt fel.

Fundamentalism, etnocentrism och exklusivt tänkande skall bekämpas var det än uppstår. Jag tror inte att de flesta av oss lever med självbedrägeri och man löser inte ett problem på samma sätt som det skapats.

Här är min syn på saken om det kan intressera.
http://dynamiskaspiralen.blogspot.com/2009/11/det-ar-djupet-i-vara-tankemonster-so.html

Berit sa...

Magnus , hela Peters resonemang handlar om att problemet ligger i att samhället/ledare/politiker undviker att hantera att islamismen härstammar från islam.
Har läst ditt inlägg om Spiral Dynamics och måste tyvärr säga att det är en massa "new age", psykologiskt nonsens.
Det osar av "kulturell relativism" , avsaknad av normer för vad som är acceptabelt i ett samhälle, ingen objektiv bedömning av vad man måste respektera för att fungera i ett samhälle tillsammans med andra. Det blir väldigt subjektivt och narcissistiskt och övergår i ett elittänkande som inte är bättre än rasisttänkandet.
En meningslös soppa av snygga ord för att stoppa in människor i fack.
Och hur tillämpar du det på verkligheten så att du stoppar islamister?

Jeppe sa...

Det är ondskans religion, har ännu inte hört någon imam som fördömt detta eller tidigare terrordåd.

Anonym sa...

"Jag läste om denna unga man. Han hade tydligen gett uttryck för en inre kamp mellan att leva mer fritt eller att helt underkasta sig Islam. Han hade velat gå på en fest men blev så skuldtyngd över att han, en normal frisk ung man, hade tyckt att de unga kvinnorna hade varit attraktiva. Han skrev på någon "islamistblogg" att bara en glimt av en kvinnas hår kunde driva honom till vansinne."

MS, med tanke på var han placerade bomben kan man nog utgå ifrån att han har problem

Lisa/

MS sa...

@Lisa

Ja, det verkar så. Fin bild på hans söndersprängda kallingar dom visar upp i media.

Det går att säga mycket om denna "suspect" som BHO kallade honom. En ”suspect” är väl ingen man tagit på bar gärning med byxorna nere, bokstavligt talat, utan någan man efterlyser för rån och inte en massmördadre som han hade blivit. Kalsongsprängaren sa direkt att han handlade på order av Al-Qaida, ett terrorNÄTVERK men BHO kallade honom för en "isolerad extremist" och att det hela bara var ett ”försök”. Duh, om det inte var för den modiga medpassageraren så hade han lyckats. Flera av de inblandade är f d Gitmo-fångar men BHO vill ändå stänga ner stället.

Han uttrycker sig så konstigt så fort det ha med islamister att göra. Nej, jag är inte konspiratorisk lagd. Alla BHO’s uttalande i frågan finns på nätet. Det är bara att lyssna själva.

Veritas sa...

Obama har säkerligen rätt i att detta var en isolerad extremist, som lyckats få tag på sprängämnen av några Al Qaeda grupper i Yemen. Tycker för övrigt att det ständiga misstänkliggörandet av Obama av extrema Republikaner i USA, och vissa i Sverige, saknar merit. Obama vill stoppa den islamistiska extremismen lika mycket som någon annan, men försöker göra det på ett smart sätt. Predator drones med Hellfire missiler har eliminerat fler extremister under hans första år än t.o.m. under Bush. Att göra detta på ett smart sätt innebär att få viktiga bundsförvanter med sig och det kan man inte göra med Bush/Cheneys metodik.

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus sa...

@Berit. Du säger att samhället och våra politiker inte hanterar att islamismen kommer från Islam. Vad skall vi göra med Skinnskallar som hejar på AIK?

Du har uppenbarligen inte förstått vad jag skriver om människors värderingsutveckling. Att använda ord som "new age" förtydligar bara att du inte förstått.

Det finns en hierarki när det gäller värderingar och alla har inte samma värde. Exklusiva värderingar har ett lägre värde en inklusiva. dvs tror man att "jag och min grupp är bättre oavsett vad" så kommer det leda till konflikt, oavsett vilken kultur eller gud man hejar på.

Hur du kan få det till "kultur relativism" förstår jag inte om det nu inte är så att du missförstått. Medvetet eller omedvetet.

Anonym sa...

Det är skamligt att vi kristna inte håller ihop mer med varandra, och gärna även med andra fredliga religioner (samt de avvikande fredliga krafter som finns inom islam).
Förtrycket mot kristna och andra religiösa minoriteter i muslimska länder är avskyvärt!
De behöver vår hjälp. Islam är som alla religioner skapad av människor. Tyvärr är den människofientlig.

Max

Anonym sa...

islam är en ideologi inte en religion och den ska hanteras på samma sätt som nationalsocialismen..
quran == main kampf

Berit sa...

Vad jag förstår när jag ser mig om bland människor är att det definitivt finns värderingar som är bättre och vissa som gör att människor fungerar sämre tillsammans.
Du kan ju kalla dem exklusiva, inklusiva om du vill, och du har rätt i att det leder till konflikt. Så....alternativet är att påstå att de har lika värde?? när de går stick i stäv med varandra och tro att det inte skapar konflikt??... För mig är det "new age flum"

Spiral Dynamics är en massa psykologiskt nonsens som vuxit till en ockult, inkomstbringande maskin.
Det hör samman med liknande "läror" som handlar om "nivåer av existens" som EST, Scientology, TM ....
En teori om hur man passar in i systemet och om det gör dig lycklig, "so be it".
Men det är fortfarande så att män som går al-Qaedas ärenden återfinns bland muslimer.

svenne sa...

jag säger bara www.islam.nu

Linda sa...

Vadå länka terrorism med islam????????????????????????????


Islam har lika lite som kristendomen att göra med de olika terrorangrepp som görs av muslimer....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Berit sa...

Linda, läs ovanstående posting "Ett öppet brev"

Janne O sa...

Gott folk!
Kolla in hur trådarna dras i de här historierna!!!!

Varför skulle "terroristen" gå igenom alla säkerhetsspärrar (och filmas under hela resan!)?

Jo, för att naked body scaners ska introduceras på alla flygplatser!!
det går nte annars. Folk vill inte köpa privatlivsintrånget annars!

Och vad har Yemen med Al Qaeda (ex muhajeddin, en gammal CIA asset organisation!)
?

USA ska in i Yemen och finner lämpliga kopplingar för att få göra det utan för mycket trassel med medborgarna!!

False flag military operations!!

9/11 gjorde Patriot Act möjlig att lansera utan protester
Nu har man utökat lagstiftningen.

USA/EU kämpar för att bli en auktoritär förljugen militär oljeindränkt
pseudodemokrati och har lyckats!

Jag tror ungefär på 12-14% av main stream medias kampanjer.
Vilken hemsk värld.

outgrundlig och full av gamla trix:
en postdemokratisk pöl styrd av multinationella företags överenskommelser. Gamla krigsrävar styr USA:s utrikespolitik.

Lögn är bara förnamnet.

Gud hjälpe oss!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.