01 januari 2010

2010 möjligheternas år trots kall nyårsafton

Vi får väl hoppas att klimatfanatikerna har rätt, så att vi snart får mer värme.

Det var välgörande att höra drottning Margrethe i sitt nyårstal berömma polisen för dess insats under klimatmötet i Köpenhamn. Inget om att demonstranterna kissade i byxorna eller om global uppvärmning.

Också i sitt nyårstal för två år sen sa den danska drottningen några kloka ord:

"Nydanskarna har själva ett ansvar för att finna sig tillrätta, lika väl som de ”gamla” danskarna har ett ansvar för att det sker. Det är helt nödvändigt att man har ett öppet sinne och viljan till att finna sig tillrätta. På samma sätt är det viktigt att det samhälle, som tar emot de som rest hit, är berett att både hjälpa, stöda och förklara vilka krav som ställs och vilka regler som gäller."För övrigt instämmer jag med Johnny Skalin som skriver: "Det nya året innebär även ett val - fortsätta utför eller vända om. För min del är valet givet - 2010 röstar vi in SD i riksdagen och vänder utvecklingen! Gott Nytt År!"

Den 31 januari 2010 kommer ytterliggare ett seminarium om islam hållas, denna gången i Stockholm. Talare:

Farshad Kholghi är en dansk-iransk debattör, skådespelare och föreläsare.
Nicolai Sennels, en dansk psykolog som nyligen kom ut med boken "Bland kriminella muslimer".
Kuel Jok, en kristen sociolog från södra Sudan, arbetar och bor i Finland.

Anmälan görs genom att maila Kent Ekeroth

1 Kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Önskar dig Knute ett Gott Nytt År och hoppas på fortsatta friska inlägg. Beträffande Dronningen så har jag och min fru den traditionen, sedan många år tillbaka, att vi ser och lyssnar på henne. Det är alltid goda ord som avslutas med "Gud bevare Danmark". Sådan önskan hörs inte från svenska överhuvuden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.