09 januari 2010

"Amerika är på väg att förlora den fria världen"

Kungen är i Brasilien för att kränga JAS-Gripen, berättar Rune Lanestrand:

"Det borde finnas någon 'normal' person i kungens personliga stab på 8 personer som kunde viskat i hans öra hur olämpligt det är att Ers majestät lånar sig till något så tvivelaktigt som att kränga vapen. Tänk bara på alla mutor i miljardklassen som förekommer i dessa skumraskaffärer."
Jag har börjat gilla monarkin på sistone, och håller med om att kungen borde låta bli att skämma ut den. Men världen är inte rättvis, och även om det kanske låter krasst och fattigdomen är svår i Brasilien, så befinner sig inte landet i krig och är inte diskvalificerat för vapenexport.

Däremot kan det finnas andra argument mot att sälja JAS till Brasilien:
"Brasiliens president Lula har fixat ett lukrativt oljeavtal med Kina, talar varmt om Hugo Chavez, gratulerade Mahmoud Ahmadinejad för hans valseger och hedrade den iranske presidenten med att ta emot honom på statsbesök," skriver V Dare.

"Den största demokratierna i Sydamerika, Afrika, Mellanöstern och Asien - Brasilien, Sydafrika, Turkiet, Indien - alla flyttar ut ur Amerikas maktsfär. De styrande partierna i alla fyra valdes demokratiskt. Men i alla fyra har demokratisk solidaritet fått ge vika för en äldre solidaritet - för tredje världens färgade folk mot den 'vita rika västvärlden'."
USA binder samman världen med demokrati, liberalism, fri handel och kriget mot islamisk terrorism, vad skulle alternativet vara? Chavez modell?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför skall Sverige och Europa Arabifieras/Islamifieras?
Varför skall vi överhuvudtaget ha någon kontakt med Diktaturererna? i mellanöstern

/Tore

Anonym sa...

"Brasiliens president Lula talar varmt om Hugo Chavez"
Ger en felaktig bild.
Lula talar INTE varmt om Chavez. De är stora motståndare, Lula är en högersosse som försöker driva de andra länderna på kontinenten att bryta med den destruktiva Hugo.
/Deepkick

Knute sa...

För att citera vår kommentator "Diarist":

President Lula, han som skyllde finanskrisen på blonda och blåögda män, som nyligen hade iranske presidenten som gäst, men som ändå "antirasister" gärna ses på bild med. Till exempel vårt kungapar.

http://www.ft.com/cms/s/0/ae4957e8-1a5f-11de-9f91-0000779fd2ac.html?nclick_check=1

Anonym sa...

Löjliga gubben skulle sätta på en hatt och sjunga snapsvisor. Bjud på en snaps och sälj! Enmotoriga gripen är alltid underlägsen tvåmotoriga konkurrensen. Billigast är inte bäst, det vet ju alla. Vill Lula köpa så kan även han sätta på en löjlig hatt.

John V

Knute sa...

Säkert är det så, John V.

Mvh Knute

Knute sa...

På tal om Sydafrika: minst 2500 vita bönder har mördats sedan apartheids avskaffande.

http://swedewatch.blogspot.com/2010/04/sydafrika-och-genocide-watch.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.