22 januari 2010

Brutna löften


Nu när det blev pannkaka av sjukvårdsförsäkringen ska Obama bli populär igen genom att fokusera på det som alla amerikaner verkligen anser viktigt, nämligen arbetslösheten.
Kom ihåg att Demokraterna, trots Browns seger i Massachussets, fortfarande har majoritet så deras försök att skylla på Republikanerna går inte hem.

Obama ska hålla möte i Ohio i dag under mottot "White House to Main Street jobs tour"och träffa arbetare vid en fabrik där man tillverkar hjälmar för baseball-och-fotbollsspelare.
Med tanke på hur låga hans popularitetssiffror är kanske det är bäst att han lånar någon av hjälmarna medan han är där.

Arbetslöshetssiffrorna i Ohio är över 10% men då räknar man inte in de personer som slutat stämpla. Inte heller tar man med de som har "tagit vad som finns" och arbetar med sådant de är överkvalificerade för, eller den stora massan av statliga byråkrater som ingenting producerar utan bara är parasiter på resten av samhället.

Demokraternas senator Ted Stricklands popularitetssiffror i Ohio är inte heller de bästa men med tanke på hur det gått för alla som Obama ställt upp för tidigare, skulle jag akta mig om jag var Strickland.

John Stossel
har gjort en sammanställning av några av Obamas brutna löften.

Löfte 6. Under min plan ska ingen som tjänar mindre är 250,000 dollar få höjd skatt.
Verklighet: Han föreslog Cap and Trade vilket kommer att bli en rejäl skattebörda för alla. Han höjde cigarettskatten med 159% och hans försäkringsreform skulle innebära beskattning av mer omfattande försäkringar.

Löfte 5. Att stoppa alla "öronmärkta" pengar. (jan 6, 2009)
Verklighet: Hans första stimuleringspaket innehöll över 9,000 specialförmåner.

Löfte 4. Jag kommer inte att tvinga amerikaner att köpa sjukförsäkring.
Verklighet: I september sade han att vi kräver att alla individer har basförsäkring.

Löfte 3. Diskussionerna om sjukvården kommer att visas på C-SPAN
Verklighet: Det har inte förekommit förutom en timmes show från East Room.

Löfte 2. Vi lovar öppenhet. Alla förslag kommer att vara tillgängligt på internet.
Verklighet: Han har brutit det många gånger redan tex. Fair Pay Act. och the Credit Card Bill of Rights och the State Children's Health Insurance Program.

Löfte 1. Att skära ner på kostnader.
Det var ett löfte som upprepades ideligen under kampanjen och här är en bild för jämförelse.

Bush lovade samma sak men titta hur enormt mycket kurvan har stigit sedan Obama fick ansvaret. 2 triljoner (tolv nollor), det är mer än någonsin i historien


Borgmästare Blomberg har ett förslag för Obama och Congressen.
"Maybe we should hold back their salaries for a decade or so and see whether the laws they pass work out"

3 Kommentarer:

MS sa...

Löfte 7. Gitmo skulle stängas senast den 22 januari 2010. Igår m a o.

Opps. Gitmo är fortfarande öppet och BHO meddelade nyss att de 50-tal fångarna som är kvar är för farliga för att släppas så dom ska hållas kvar men i sann Obama-anda så ska dom kunna överklaga beslutet i en CIVIL domstol.

Jag tycker i o f s att Gitmo ska finnas kvar men detta visar återigen på ett förödande sätt vilken sopa den mannen är. Vad har han egentligen åstadkommit? Nada!

Anonym sa...

Jaha gick inte sjukformsförsäkringen igenom?

//Signature

Berit sa...

Inte bara jag, utan många med mig är övertygade om att sjukförsäkringen läggs på is. Det kommer inte att bli någon omröstning åtminstone inte i år och inte obama/pelosi/reid varianten. Det är möjligt att en ny omarbetad version kommer fram om ett par år.

Demokraterna har visserligen majoritet om de skulle hålla ihop, men efter valet i Massachussets har så många insett att de inte kommer att bli omvalda om de fortsätter att stötta Obama att de inte tänker riskera sin egen karriären för att rädda hans prestige.
Nu regnar det inslängda handdukar och brasklappar överallt

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.