15 januari 2010

En snöboll i rullning.

Nästa vecka, den nittonde går Massachusetts till val för att fylla den plats som Ted Kennedy lämnade. De två kandidaterna är Martha Coakley (D) och Scott Brown (R).
Nationen i stort har inte intresserat sig speciellt för valet eftersom staten varit i händerna på demokraterna sedan 1972 och man väntade sig inte någon förändring.
Under debatten förra veckan började emellertid saker och ting hända.

Scott fick frågan: "Är du villig att bli den person som sitter på Ted Kennedys plats och blockerar sjukvårdsreformen i ytterligare 15 år"?
Browns svar: " Med all den respekt som tillkommer Ted Kennedy måste jag säga att detta inte är Kennedys plats och inte heller Demokraternas plats. Den tillhör det amerikanska folket."Efter detta började media visa intresse för valet och de senaste opinionsundersökningarna visar otroliga siffror. Man har helt överraskande Brown i ledningen, några med 5%, andra så höga siffror som 15%.
En stat där man alltid tagit för givet att en D-kandidat skulle vinna överlägset, har plötsligt Brown i ledningen. Helt otroligt!

Om Brown vinner kommer Demokraterna att göra allt som står i deras makt att hindra Browns tillträde innan omröstningen om sjukvårdsreformen äger rum. Man kommer att begära omräkning av röster och hävda att alla poströster ska vara inne. Under tiden pressar Obama på för att hitta en lösning som han kan vinna.
Senaste trumfkortet nu är att alla fackmedlemmar kan teckna sig för speciellt förmånliga sk. Cadillac-försäkringar (jämlikt så det skriker om det!!!)

Om Brown vinner kan det vara folkets chans att stoppa den vansinniga sjukvårdsreformen. Browns röst blir tungan på vågskålen, som gör att förslaget kan stoppas. En Republikansk vinst kommer också att bli en skrällande varningssignal för de Demokrater som planerar att ställa upp till omval i november detta år.
När väljarna i Massachusetts som alltid har varit Demokrat-trogna så tydligt visar var folket står i frågan, kan dessa kandidater vara ganska säkra på att inte bli omvalda i sina respektive distrikt, vilket gör att några av dem säkert kommer att tänka om.
Obama planerar nu att resa till Massachusetts för att hjälpa Coakley. Bara 36% av landets väljare stöder emellertid hans sjukvårdsreform så det kanske blir en björnkram i stället?

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Martha Coakley är inte den jag skulle vilja rösta på om jag bodde i Massachusetts. Det finns ett berömt fall under hennes karriär som åtminstone för mig verkar vara rena justitiemordet. http://en.wikipedia.org/wiki/Gerald_Amirault

MS sa...

BHO ska bege sig dit och bedriva valkampanj. Har dom putsat upp telepromptrarna ordentligt?

Berit sa...

Det är något allvarligt fel på den mannen!
I går kväll talade han i ca. 2 minuter om hjälparbetet i Haiti och huvudet gick fram och tillbaka som om han tittade på en ping-pong match. Strax efteråt talade Clinton ,( som du nog förstår aldrig stod högt på min lista,) och han titta rakt in i kameran, var avspänd och vältalig när han redogjorde för räddningsplaner och uttryckte sin medkänsla.

MS sa...

När Bill Clinton tittar in i kameran och säger "I feel your pain" så tror man på honom oavsett vad man tycker om honom som politiker. BHO är en väldigt känslokall människa. Kan man inte ens utrycka sina känslor om denna katastrof utan att läsa innantill så är det något allvarligt fel som du säger. När BHO hytter med fingret och säger ” Let us be clear” så är det nästan att man börjar titta efter dom trådar som styr honom som den marionett han är. Frågan är bara vem det är som håller i trådarna på andra sidan? Cloward and Piven's arvtagare?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Kolla filmen Manchurian Candidate. Alla tecken tyder på att Obama är just en sådan.

Naivtive sa...

Då är frågan vem "Manchurian" är i verkligheten?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.