07 januari 2010

Enfaldiga mångfaldslobbyister

Begreppet "mångfald" är en potatis lika het som dess syster "mångkultur". Skånska Dagbladet rapporterar 2009-01-07 på sidan A4 om företaget Beepsend. Artikeln har rubriken "Mångfald ett sätt få företag att blomstra" och underrubriken "Beepsend gör mångfalden till konkurrenskraft".

När man läser artikeln får man veta att:

"Vi ser den mixade personalen som ett konkurrensemedel. Det ger nya infallsvinklar att arbeta med människor med så skiftande bakgrund..."

Detta kan ju vara sant. Det brukar ju hända saker när man mixar folk med olika erfarenheter och skulle inte det stämma så kan man ju cyniskt konstatera att i det politiskt korrekta Sverige ger det en PR-fördel om man kan säga att man har en "mixad" personal.
Man kan dock också konstatera att om ett företag skall fungera så måste en gemensam kultur råda och stå över alla individuella preferenser. Jag antar att VD Elisabeth Brevenson inte har råd att tumma på detta. "Muhammed" kan inte plötsligt säga att han vägrar att ta order av henne för att hon är kvinna, och inte heller kan han vägra ta en kvinnlig kund i hand utan att det orsakar affärsmässiga problem.

Inget system, företag, samhälle, familj, gemenskap, förening etc fungerar utan en gemensam övergripande grundideologi som alltid måste ha sista ordet om det kör ihop sig. Om man plötsligt hävdar att man visserligen tillhör X, och vill ha alla fördelar som detta medför, men att man egentligen identifierar sig med Y och att det är Y som är det ytterst gällande när det verkligen gäller, då uppstår problem. Eftersom Y gör anspråk på allt som X gör anspråk på kan man alltså inte ha ett system där X och Y harmonierar.

Om man läser vidare får man veta att "mångfald" i själva verket är bra för Beepsend av rent praktiska orsaker; man måste kunna kundens språk och hans kulturella koder. Detta är naturligtvis nödvändigt om man har kunder över hela världen, men man kan knappast hävda att det är något som tillfredsställs av mångfalden i sig. Hade man haft kunder från ett främmande land, tex Danmark, hade man också behövt specifik språklig- och kulturell kompetens som matchade Danmark. Det hade inte hjälp om det funnits aldrig så många araber, perser, afghander, syrier, nigerianer etc anställda på företaget. Talar de inte bra danska och förstår de inte dansk kultur är de förmodligen sämre skaffade att sköta jobbet än en skåning.
Alltså handlar det snarare om att anställa personer med specifik kompetens, något man alltid gjort inom affärsvärlden.

Artikeln finns inte på nätet när jag skriver detta men det finns annan info om Beepsend:

svt
Rosengård Invest PDF 1
Rosengård invest PDF 2


-------------------------


I samma tidning, dvs Skånska Dagbladet, får centerpartisten och riksdagsledamoten Lennart Pettersson samma dag breda ut sig på Debatt sid A23. Rubriken på hans debattartikel är "Möjligheterna i det mångkulturella samhället". Denna artikel finns inte heller på webben när jag skriver detta, men jag hittade samma text på Petterssons blogg.

Pettersson hasplar ur sig samma dumheter som vi hört till leda nu och som allt fler också vet är rena lögner eller i bästa fall skönskrivningar enligt PK-mall 1A.

Smaka tex på följande:

"En konstruktiv debatt kräver att vi vågar erkänna att det finns problem i ett mångkulturellt samhälle. Konstigt vore det annars. Vad vi än tycker om detta samhälle, torde en sak dock stå klar för de allra flesta: Vi lever i det och kommer att leva i det för all framtid. Stängda gränser måtte väl för evigt vara förpassade till historien."

Tja du Pettersson, var inte för säker på det. Snart lär våra nordiska grannländer på allvar få börja fundera på hur de skall hantera problemet Sverige. Åtminstone Danmark, men kanske även Finland och eventuellt Norge (fast här vill jag vara försiktig med mina uttalanden), verkar utveckla en helt annan riskmedvetenhet då det gäller den antidemokratiska ideologin islam. Det finns ingen anledning att tro att de även i fortsättningen kommer att tolerera svängdörrar mot bananrepubliken Sverige. Vårt rättssystem och vårt sociala skyddsnät kommer med största sannolikhet att braka samman inom de närmsta decennierna, och råttorna kommer att lämna det sjunkande skeppet.
Eller så vaknar vi och inser att massinvandring av lågutbildade, arbetsovilliga, oanpassningsbara stenåldersgubbar inte håller i längden. Och så stänger vi helt gränserna mot vissa länder.

Under rubriken "Problem och/eller upplevda problem" skriver Pettersson:

"Alla äter inte fläskkött men vad skiljer det från veganer och vegetarianer som inte vill äta kött?"
Min replik:
"Äter inte kött" är det veganer gör, Pettersson. Äter kött (inte från alla djur men dock kött) från djur som plågats ihjäl genom ritualslakt är det muslimer och judar sysslar med. Sen tror jag inte att någon av grupperna veganer, vegetarianer, muslimer och judar vill sammanblandas med varandra.

"Annorlunda klädsel kan uppfattas olika. Den enda gräns jag själv sätter är ett öppet ansikte i ett öppet samhälle."
Min replik:
Det roar mig att Pettersson betraktar hijab och shador som endast varande "annorlunda klädsel". Är en SS-uniform också bara en "annorlunda klädsel" eller räcker centerpartistens fantasi till för att se symboliken just där?

"Moskéer och minareter. Är det egentligen ett problem eftersom vi har så många olika slags byggnader i Sverige redan idag?"
Min replik:
Se "annorlunda klädsel"

"Synen på kvinnan. Kan det problemet finnas även hos en del svenska karlar?"
Min replik:
Samma snuskiga och ohederliga relativisering som man annars finner hos halalhippies, Mona Muslim och annat löst folk. Två fel gör inte ett rätt. Den muslimska ideologin påbjuder ojämställd kvinnosyn, se tex sura 4:34 (alt numrering 4:38), vs "svenska karlars" dåliga kvinnosyn som vi lagstiftar mot och fördömer så gott vi förmår. Lååååågt Pettersson!

"Attityden mot räddningstjänst och polis. Utanförskap eller etnisk bakgrund?"
Min replik:
Vet inte, fråga den brandman som fick en sten i skallen. Han kanske skiter i vilket? Annars kan man ju fråga forskare som Aje Carlbom tex. Han har ju förresten bott i Rosengård. Det tror jag knappast Fastighetsmäklaren och riksdagsledamoten Lennart Pettersson gjort. Inte de senaste decennierna åtminstone.

"Vissa påstår att de tar resurser från svenskarna. Visst finns det en kostnad men intäkterna i samhället ökar också."
Min replik:
Självklart kostar invandringen enorma summor. Endast de "ensam"-kommande skäggebarnen drar miljoner och åter miljoner per år. Ekonomer (tex Lars Jansson) har på eget initiativ räknat fram kostnaden, men eftersom det är locket på från etablissemangets sida i denna fråga, lär varken den nu sittande alliansen eller den rödgröna dyngan någonsin göra något för att reda ut saken. Man diskuterar den inte ens, det är en icke-fråga på samma sätt som homosexuella muslimer är det inom islam (utom när man skall ha ihjäl dem). Petterssons påstående är alltså lögnaktigt eller i bästa fall meningslöst.


Och så fortsätter Pettersson med sina politiskt korrekta dumheter. Dock hittar även denna blinda centerpartistiska höna(!) ett korn. Under rubriken "Skyldigheter" (jag visste inte ens att det ordet var bekant för honom!) skriver Pettersson:

"Man ska helst kunna förstå och tala det svenska språket. Hänsyn ska dock tas till varje människas enskilda förutsättningar, t.ex. att man inte har gått i skolan och fått lära sig att läsa och skriva i sitt hemland. Respekten för alla människors lika värde och rättigheter. Politiken står över religionen. Det kan innebära vissa inskränkningar i det religiösa utövandet för alla trosinriktningar men så är det i en demokrati. Man får ta seden dit man kommer. Om vi åker utomlands respekterar vi självklart reglerna där men det förutsätter att vi känner till dem. Samtidigt har de svenska myndigheterna varit dåliga på att förmedla ”den svenska koden” till dem som kommer hit."

Besök Petterssons blogg och kommentera lite. Han skulle säkert uppskatta folkets röst.

HD EKP EKP

6 Kommentarer:

Johan Y sa...

Det var ändå gulligt sagt att det finns kostnader men intäkterna ökar också. Har karln aldrig lärt sig plus eller minus? Antingen är ju resultatet positivt eller negativt. Jag kan riktigt se honom som chef på Saab. Visst finns det kostnader med att tillverka 200.000 bilar men vi har ju intäkter också vi har ju sålt några hundra av dem.

Knute sa...

"Den enda gräns jag själv sätter är ett öppet ansikte i ett öppet samhälle."

Alltid något att Pettersson inte vill ha burka.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/11/psykiatriska-hjarnspoken-och.html

Anonym sa...

Kan inte kommentera på Lennarts blogg så jag skriver här:

Frågan du Lennart och andra mångkulturförespråkare skall ställa er är vem det egentligen är som skall bygga det mångkulturella samhället. För ni som talar er varma för är det uppenbarligen inte. Jag ser inga svenska politiker eller journalister som bor här i förorten och aktivt bidrar till integrationen och samtidigt får se de många negativa sidor som mångkulturen medför. De bor bland etniska svenskar och deras barn går i skolor med etniskt svenska barn. Hur bor och lever du själv, handen på hjärtat?

I Vellinge så blev det ett jäkla ståhej när de s.k. ensamkommande flyktingbarnen skulle flytta in och genast trädde ett stort antal människor fram och uttalade sitt stöd åt detta. Men nu när kommunen försöker hitta hem åt de unga vuxna (s.k. barnen) så är det 2 (sic!) som visat intresse varav endast en(!) bedömts som lämplig. Var är alla de som på barrikaderna tidigare högljutt visade sitt stöd? Plötsligt är ingen intresserad när det inte bara krävs ord utan även handling.

I Sverige verkar det finnas en inofficiell sport i att offentligt spela god och sedan helt fräckt skicka räkningen för den goda gärningen till någon annan (oftast skattebetalarna). Om man nu verkligen är engagerad i en fråga varför inte själv donera pengar och offra sin tid istället för att visa upp sig i media med en falsk hjältegloria? Men jag antar att du precis som Sahlin, Reinfeldt och andra politiskt korrekta inte är intresserade av detta. Ni kunde inte bry er mindre om invandrarna.

Knute sa...

Oviljan att ta emot dessa så kallade ensamkommande flyktingbarn, eller om man så vill, ankarbarn, beror förmodligen på islams välförtjänt dåliga rykte.

"En stor del av de så kallade ensamkommande barnen som har strömmat till Malmö det senaste året kommer från Somalia. Vem har egentligen betalat deras resa...? Familjen eller någon annan? Kanske är de trots allt inte ankarbarn? Skrämmande..."

Skriver Lilli Severin på tal om den dansk-somalier som försökte mörda den danske tecknaren Kurt Westergaard.

Ann-Marie sa...

"Man får ta seden dit man kommer. Om vi åker utomlands respekterar vi självklart reglerna där men det förutsätter att vi känner till dem."
Han har åtminstone e n sak rätt för sig. Men det är otroligt klent med det där vad beträffar musslor från MENA-länderna. Dom kan sina rättigheter utan och innan dock. Och jag har undrat lääänge varifrån respengarna kommer med tanke på hur fattiga dom påstår sig vara. För att inte tala om dessa "barn", vilket skämt det är! Dom man ser på bild ser ut att vara runt 20-30. Det är inga barn!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Med hans resonemang att klädseln kvittar så länge man ser nian så kan jag gå ut i gestapo-uniform men inte i KKK-pyjamas. Tror jag skulle ryka in fortare än musslan hinner gala allah akhbar om jag försökte gå ut i nån av dessa utstyrslar. Undantaget är givetvis mussarna som kan se ut hur dom vill.

Apropå språket så såg jag på Muslimska Friskolan häromdan att våra fina nysvenskar, musslorna alltså inte längre accepterar svenska svensk-lärare. Nej, nu duger det bara med arabiska svensk-lärare på SFI!! Hur länge dröjer det tills kravmaskinerna vill ha arabiska svensk-lärare även på vanliga skolor? Dom smäller alltså oss på fingrarna beträffande vårt eget språk!! Min teori är att dom helt enkelt infiltrerar här också så att dom kan förändra vårt språk inifrån. Men vem vet, kanske har arabiskan hunnit ersätta svenskan helt och hållet som officiellt språk innan dess. Svenskan kanske rent av blir lika haram här som kurdiskan är i Turkiet...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.