20 januari 2010

Grattis Senator Brown

Scott Brown, Republikan vann i går i Massaschusetts, en stat där registrerade Demokrater leder med 3.5 mot 1.

Obama hånade Browns pickup under kampanjen och under det obligatoriska telefonsamtalet från Presidenten, när det stod klart vem som vunnit, undrade Brown om han skulle köra bilen till Washington så Obama kunde se den.

Jag såg intervjuer med mängder av Demokrater som röstat för Obama som president men som nu lagt sin röst för Brown. Den största anledningen var att de var enormt upprörda över administrationens arrogans.

Martha Coakley bad om ursäkt för att hon inte bedrivit en bra kampanj men jag måste säga att hon gjorde bra ifrån sig med tanke på vad hon hade emot sig.
Hur skulle någon kandidat, hur bra han/hon än var på att snacka, kunna försvara Stimuleringspengarna, TARP, programmet Cash for Clunkers, obligatorisk fackanslutning, övertagandet av GM, alla mutpengar för röster, arbetslösheten, den enorma statsskulden?
Alla brutna löften om full insyn i debatterna via C-span, stängningen av Gitmo, specialförsäkringar sk. cadillac-avtal för fackföreningsmedlemmar?

Det var närmast ett mirakel att Coakley tog hem 40%.

Det folk allra mest opponerar sig emot är emellertid Sjukförsäkringsförslaget!

Det är alldeles uppenbart att någonting är fullkomligt åt skogen galet när en stat som inte har någon Republikan i Congress och inte haft någon i Senaten på nästan 40 år ser ett valresultat som detta.
Min gissning är att det nuvarande försäkringsförslaget är dött, så är också Capn'Trade.

Vi behöver sunt förnuft när det gäller reformering av sjukförsäkringen. Förnuftiga lagar när det gäller ersättning för felbehandlingar, möjligheter att köpa försäkringar i andra stater än den egna, möjlighet till skatteavdrag på samma sätt som arbetsgivarna kan göra, och låta småföretag gå samman för att teckna försäkringar.

Lycka till Scott Brown, glöm inte vanligt folk när du kör din pickup till Washington.


Scott Brown med fru och två döttrar.


17 Kommentarer:

MS sa...

Det är inte Martha Coakley som har förlorat utan Barack Obama. Återigen ett taktiskt misstag av honom att besöka Massachusetts innan valet. Hans arrogans är outsinlig. Han trodde att bara för att han satte sin fot där så skulle alla besvikna demokrater falla till föga. Det fungerade inte i Köpenhamn x2 och det fungerar inte heller på hemmaplan. Hoppas att han inser att amerikanerna inte vill ha hans socialistpolitik.

Budskapet från det amerikanska folket till BHO var tydligt;

NO YOU CAN'T!!!!

Anonym sa...

CAPn'TRADE BYGGER PÅ EN REN BLUFF

Programmet förutsätter att mer koldioxid i luften skulle öka jordens temperatur.

Det har varit en bluff från första början. Man behöver bara grundläggande kunskaper i fysik för att förstå att:

KOLDIOXID KAN INTE PÅVERKA VÄRMEN

Gasen har nämligen ett mycket smalt spektralband, där det inte finns så mycket energi. I det är gasen så effektiv att den absorberar allt på strålningens väg genom atmosfärens alla kilometrar redan vid 100 ppm. Vid dagens halt av 388 ppm finns inte mer att ta.

Det har funnits både tre och tio gånger så mycket koldioxid utan att jorden varit varmare.

Vattenångan är hundra gånger så verksam. Oräknat inflytandet av molnen. Det är troligen det mest avgörande och tycks bero på den kosmiska strålningen, som påverkas av solfläckar och mycket annat. Inte av våra bilar.

Vitsen med bluffen är att hitta på anledningar till högre skatter !


Fridsamme Fridolf

pw sa...

En stor ljuspunkt i mörkret som socialisterna har skapat. Jag hoppas att i valet i november så åker demokraterna på storstryk. Det gäller nu att inte muslimen Obama ställer till för mycket elände förutom det han redan har gjort.

magnus sa...

You gonna like this one! ;-)

Berit sa...

Magnus Tack! denna video visar verkligen hur lite respekt andra politiska ledare har för fjäskaren Obama

Janne sa...

Men vad i herrans namn är detta för bogg? Obama är muslim? Demokraterna är socialister? Nån sorts rim och reson får det väl ändå vara. Brr, tur att inte extremhögern går så värst bra i Sverige. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan resonera som ni gör här, men det är klart, jag kommer inte att återkomma.

Berit sa...

Janne, ifall du kommer tillbaka har du möjlighet att lära dig en del. Du verkar behöva det.
Demokraterna i USA är socialister, Obama-falangen driver en ekonomisk fascism. Ta dig en titt på vad de redan gjort och vad de planerar att göra.

Valresultatet i Massaschusetts var ett klart och tydligt skrik från det amerikanska folket, "Vi vill inte ha ett stort regeringsinflytande i våra liv!"

Anonym sa...

men... puckon...


filmen är ifrån ett diplomatiskt möte i washington mellan dmitri medvedev och obama...

skojar ni med mig eller förstår ni verkligen inte att han introducerar sin "stab" för mannen!

skojar ni , så lyckades ni iaf lura mig!

Hednamissionen sa...

Men var står Brown i fråga om illegal invandring? Lika tuff som Romney?

Varför är frågan så känslig? Det kan inte vara väljarna som är problemet, snarare kollegorna och bidragsgivarna etc.

Ted Kennedy var ihop med kongressmannen Emanuell Celler från New York ansvarig för den amerikanska invandringskatastrofen genom den invandringsreform som man drev igenom 1965.

Syftet med den var att minska den europeiska invandringen och öka den från tredje världen.

Den tidigare kvoteringslagen från 1924 bedömdes nämligen som rasistisk.

Berit sa...

New York Times skriver om Browns politik

här
bl.a att han är emot asyl för illegala.

Det viktigaste just nu är inte Browns åsikter så mycket som vilken inverkan detta val har på resten av Demokraterna. Det sägs att 5 Senatorer har redan backat ur när det gäller att stödja Obamas försäkringsplaner

Anonym, en koll på snopes visar att du nog har rätt om Obamas träff med ryssarna.
Men håll med om att det är väldigt troligt att det var riktigt

MS sa...

Det intressanta är att BHO bekände färg i sitt kampanjtal för Coakley. Han erkände som vi misstänkt den sista tiden att han inte är en Demokrat utan till hör den progressiva rörelsen med bl a Michael Moore. En rörelse som i grunden vill omvandla det amerikanska samhället i grunden. Från att vara världens rikaste land med världens starkaste konstitution till en bananrepublik á la europeisk modell

Anonym sa...

Vad får vissa att tro att Barack Obama är muslim? Han är kristen. Dessutom är demokraterna nyliberaler,knappast socialister. Den här bloggen är ett sådant stort skämt,författarnas amerika komplex lyser verkligen igenom. Jag själv är amerikan boendes i Sverige och jag vet att vi kommer at få en ny reform ang. sjukvården. Ge mig en historisk referens där en filibuster har skadat ett förslag?? Jag väntar!

Hednamissionen sa...

Tack Berit för beskedet om illegal invandring. Läste NYT om hans övriga åsikter. Till skillnad från Brown är jag ambivalent om samkönade äktenskaps lagliga status, och, ovanligt för person med sådan ambivalens, mer restriktiv än Brown i min syn på aborter - inte av religiösa skäl utan moraliska.

Nå. I övrigt får han godkänt 100 procent.

Spännande politiker. Ny generation. Ungefär som John Kennedy när han dök upp. Att han är mer konservativ än den genomsnittlige politikern (inklusive medrepublikaner som Bush och McCain) är bara för bra för att vara sant. M.a.o. mentalt förberedd att bli besviken.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Tänk att världen måste stå ut med nazi-muslimen Hussein i ytterligare tre långa år. Hur mycket mer elände kommer han inte hinna ställa till med? Vill det sig riktigt illa blir det atom-svampar.

Berit sa...

Anonym som kallar sig amerikan,


Filibusters har använts för att dra ut på debatter i evighet om det behövs. Flera hundra exempel finns på det och även hot om filibuster har avsedd verkan ibland. Även om ett filibuster-försök inte lyckas drar det ut på processen och man väljer att lägga frågan åt sidan och ägna sig åt något annat. Som "amerikan" borde du veta det.

Obama har just mist sitt övertag av 60 röster. Valet i Massachussets expolderade rakt i ansiket på honom. Att förlora en sådan traditionell demokrat-stat som man nu gjort gör att många Demokrater drar öronen åt sig och lämnar den sjunkande skutan eftersom de oroar sig för midterm election. De har redan börjat attackera varandra och kommer med anklagelser.

Obamas mål är att skapa en europeeisk socialiststat i USA genom sin välstånds-omfördelning och nationalisering och redan hans kampanjlöften var klara och tydliga.
Han strävar efter att finansiera sina program genom ökade skatter för de som skapar arbeten, småföretagare och andra som håller produktionen och ekonomin i gång.

Det kommer nog så småningom att bli någon form av sjukvårdsreform men inte Obama-care som det ser ut nu.

Hednamissionen sa...

En av mina favoritbloggar, View From the Right, är också nöjd med Browns seger.

länk

Ann-Marie sa...

Till anonym "amerikan boendes i Sverige”

En gång muslim, alltid muslim....

Kolla upp det i Google...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.