17 januari 2010

"Hopp och Förändring"

Historieböckerna visar oss att ett land som är uppbyggt på individuell och ekonomisk frihet inte överlever mycket mer än 200 år. USAs Konstitution antogs 1791.

Nedbrytningsprocessen startade tidigt och som led i förstörelsen var införandet av en progressiv inkomstskatt, samt statligt skolsystem (inflytande av Marx)
Utvecklingen har sedan ständigt gått från att det är lagar som styr samhället, till att det i stället är majoritetens önskemål. Den inriktningen startade redan under Roosevelts tid och därefter har Välfärdsstaten Amerika vuxit stadigt.

"Den stora faran för Amerika är inte Barack Obama utan att landets medborgare gett en man som Obama förtroendet att bli president.
Det kommer att bli lättare att begränsa och omintetgöra de dårskaper som hans position orsakat än att återskapa sunt förnuft och gott omdöme hos de medborgare som vill ha en sådan man till sin ledare. Problemet är mycket djupare och långt mer allvarligt än Obama, som bara är symptom på vad som felar oss.
Att skylla på Dårarnas Prins får inte göra oss blinda inför den stor massa av dårar som utsett honom.
Republiken kan överleva en Barack Obama, som trots allt bara är en dåre. Det är mindre troligt att vi överlever den mängd dårar som gjorde honom till president . "- Author Unknown

För ytterligare information se Cloward-Piven Strategy och jämför hur det passar in i världen i dag.

6 Kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Jag förstår inte vare sig denna argumentation och ett par andra inlägg. Det verkar som om bloggen tycker att diktatur skulle vara bättre än demokrati.

Jag kan inte komma på någonting som är bättre än demokrati!

Om folk förs bakom ljuset så är det inte lätt att ta ställning. Det blir som att få ögonbindel på sig och ledas till ett stup.

Det är massmedia som ska kritiseras, inte folket. Kennedys tal är fortfarande aktuellt, så tro inte att något kan vara bättre än demokrati!

Det gäller istället att stödet med skattepengar till massmedia ska dras in, så känner de sig i alla fall inte hotade av konkurs så fort de yttrar sig politiskt inkorrekt, inte att demokratin är värdelös.

Jag hoppas att bloggen tänker på det här och skärper till sig!

Berit sa...

Demokratbloggen, sätt dig in i Cloward -Piven så kanske du förstår. Kom också ihåg att man kan inte skylla sitt oförstånd på media.

Du verkar tro att bara man får andra socialister i ledningen i stället för de man har, så blir det bra.
Det pågår en ständig strid mellan Individens rättigheter visa vid Centralstyrd Regeringsplanering, vilken blir mer och mer Sovjet-lik för varje dag.
Det som ska hålla oss samman är individens frihet och inte kollektivt tänkande som krossar individen under berg av byråkrati, förordningar och meningslösa restriktioner.

låglöneslaven sa...

Demokratibloggen, jag kan komma på flera styrelseskick som är bättre en demokrati. Ett sådant är den republik som USA en gång grundades som och vars inbyggda kraft gjorde landet till världens rikaste och mäktigaste. I en republik kan inte 51% leva på bekostnad av de övriga 49%.

Jag rekommenderar dig till att läsa USA:s konstitution. Då förstår du kanske vad som är skillnaden.

Demokratbloggen sa...

Jag har inte påstått att folk bara ska rösta socialistisk. För mig får de rösta på republikanerna om de vill.

Men min poäng är att folk ska ha rösträtt, och för att kunna ha rösträtt så krävs det att man vet vad man röstar på, eller hur.

Hur skulle du själv välja att leva ditt liv om inga alternativ presenterades för dig?

Allt, precis allt, vad en människa vet är något som presenterats från andra. Så en forskare som ju ligger i framkanten av vetande på sitt område har nått dit genom att han fått kunskaper om vad tidigare forskare uppnått.

Det går absolut inte att veta någonting om inte relevant information presenteras.

Om individen ska kunna ha sin frihet så gäller det att också ha lagar och regler istället för anarki. Och då krävs det en ledning, antingen röd eller blå, men det krävs en ledning.

Om folk visste vad Obama är för en skitstövel så hade de inte röstat i honom, eller hur?

Om folk visste vilka alternativ som fanns, utan att media hade mörkat, och om det funnes en debatt som är rättvisande så hade aldrig Obama haft en chans!

Det handlar alltså fortfarande om INFORMATION!

Utan denna relevanta information så hade ingen civilisation uppstått på jorden, så förslaget om indraget presstöd till massmedia står sig. Då får man istället appelera direkt till läsarna.

Kennedy var bara ett exempel som jag tog upp, men vi kan lika gärna tala om Lincoln om det passar bättre. Han var ju republikan.

Berit sa...

Det var allmänt känt att Obama inte var vuxen och erfaren nog och bara det är bevis för att systemet är sjukt.
Det är lättare att lova ett Utopia som inte existerar än att sälja idéer om att folk har skyldighet att ta hand om sig själva. Det är lätt att lova bort andra människors pengar och media håller dessa politiker om ryggen. Att kräva att folk sitter ner och tänker igenom någonting som är lite mer omfattande än vad som får plats på en bildekal är numera för mycket begärt.
Jag håller fullständigt med dig om vi inte hittar sätt att sprida budskapet är vi dömda. Presstöd är vansinnigt, det underhåller en propagandamaskin. Vi måste också lära oss att spela med andra regler, kanske Alinsky-regler ?
Ta dig en titt på det jag skrivit tidigare om Tytlers
historiska cirkel.
"En demokrati kan inte existera som en permanent form av styrelsesätt. Det kan bara fungera tills väljarna upptäcker att de kan rösta till sig pengar för sig själva från den allmänna skattekistan"

MS sa...

@Demokratbloggen

"Om folk visste vad Obama är för en skitstövel så hade de inte röstat i honom, eller hur?"

Precis som du säger så om media hade skött sitt jobb i stället för att dras med i Obamahysterin så hade nog många som röstade på honom tänkt sig för en extra gång. Hans förflutna talar klarspråk om man bemödar sig att lyssna och förstå. Granskar man dom han har utnämnt som rådgivare och framhäver som inspirationskällor så hittar vi inte bara kommunister, Van Jones, utan även dömda brottslingar och personer som ser Mao's lilla röda som en inspirationskälla. Bl a damen som dekorerade Obama's julgran där Ordförande Mao fanns med som dekoration som bekant. Michelle Obama’s uppsats på Universitet handlade om dom "rasistiska vita" osv Hade Main Stream Media bemödat sig att djupa lite i hans förflutna så tror jag att Amerikas president nu hade hetat Hillary Clinton.

Däremot inte sagt att även väljarna har ett ansvar. Problemet är att så många inte så honom som en vanlig politiker utan en Messias. BHO skulle fixa allt trodde hans anhängare. Dom trodde att han hade en sedelpress som skulle trycka ut "Obama-money" som främst skulle gå till fattiga svarta. Att dessa pengar skulle finansieras med skattemedel verkar inte gå hem riktigt. Vita huset har som taktik att rasistförklara de journalister som ifrågasätter Obama's politik eller utnämningar.

//

BHO är inte bara president utan han är också allvetande, enligt honom själv såklart.

Han vet mer om krigsföring än den general han själv har utnämnt. Se Afghanistan och Irak.

Han visste redan innan alla detaljer var kända att den polis som arresterade hans Harvad- kompis var en rasist

Han visste redan innan underrättelsetjänsten hade utrett händelsen att Kalsongbombaren jobbade på egen hand.

Han vet att KSM och hans kumpaner kommer att bli fällda för 9/11 innan ens rättegången har börjat. Detta på frågan om det faktum att han ges en civil rättegång kan leda till att han släpps fri då en del av bevisen har framkommit efter Waterboarding.

Vi vet nu att polismannen blev friad och att Kalsongbombaren hade fått sina order från Al-Qaida. Rättegången mot KSM kommer att kosta minst 200 miljoner DOLLAR och kommer att försätta New York i ett krigstillstånd. Varenda Jihad-wannabe kommer att vilja komma dit för att skrika Allahu Abkar.

Barack Hussein Obama är en katastrof varken mer eller mindre och jag hoppas att dom som röstade på honom inte gör om det misstaget år 2012.

//

Anser jag att demokrati är något dåligt? Självklart inte men detta visar med all tydlighet vad som händer när media inte fullföljer sitt uppdrag att granska makten utan blir en hejaklack åt densamma. Det är därför som den PK-ism som nu präglar svensk media är så förödande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.