16 januari 2010

Hur mycket är en svensk värd?

Bilden hämtad här

En svensk som bodde och arbetade i Oslo tog en taxi hem. Han var berusad. Det kunde man tidigare mycket väl vara i Oslo, men nu lurar faror på många håll, skriver Hans Rustad på document.no:

Taxibilar brukade vara säkra platser. Auktoriserade taxibilar. Inte svart-taxi. Flickor har våldtagits av chaufförerna i auktoriserade taxibilar. Fallet Palmquist visar att du aldrig vet var faran kommer ifrån.

Klockan var 02 natten till söndag 23 Mars 2008. Den berusade mannen hade precis lämnat taxin. Men innan taxikunden hade kommit i "säkerhet" körde taxin över mannen. Han släpades med bilen 364 meter innan han blev liggande svårt skadad. Chauffören smet i väg utan att hjälpa mannen, som dog på platsen.

Chauffören är av pakistanskt ursprung och hade tolk i domstolen. Han åtalades för dråp och för att ha underlåtit att hjälpa en person i nöd, förbrytelser han begick medan han var i tjänst för att transportera människor i staden Oslo, en tjänst som är pålagd extra regler och bestämmelser.

Vad dömde Oslo tingsrätt honom till? Vad var Palmquists liv värt? 6 - sex - månader i fängelse.

4 Kommentarer:

LP sa...

Hmmm...

Det måste väl bero på den dåliga växlingskursen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Här ser vi tydligt nödvändigheten av att skärpa straffen avsevärt, t o m återinföra dödsstraffet anser jag tyvärr vara nödvändigt med tanke på allt detta slödder vi har importerat och som inte respekterar vår snällhet utan tvärtom föraktar den.

Naivtive sa...

Men vi måste även betänka vilken oerhört unik person taxichauffören är. En arbetande muslim! Man har faktiskt fått en muslim att arbeta för den dagliga brödfödan. Därmed har man ju beviset för att de är här för att rädda oss (från vad kan man ju undra) på ålderns höst.

Sen är jag lite fundersam på hur man misslyckades med att frikänna den stackaren. Är inte att arbeta ett tillräckligt straff? Dessutom att köra kuffarer som om vi vore någonting?

Hednamissionen sa...

Googlade på Kjell Åke Palmquist dn, Kjell Åke Palmquist svd, Kjell Åke Palmquist aftonbladet.
Noll träffar.

Men andra ord, en svensk medborgare som blir påkörd och lämnad att dö i Oslo är inte värd ett omnämnande i våra massmedier.

Hur vore det om murvlarna visade mer intresse för läsarnas och tittarnas del av världen än att rapportera om händelser i små före detta sovjetrepubliker, som inget hört talas om innan?

Men jag antar att sådan rapportering skall uppfattas som "engagerad" och "solidarisk".

Varför ökar alltid vissa människors solidaritet med avståndet?

Här är ett bevis för hur vår journalistkår
avsiktligt mörkar eller snarare förfalskar verkligheten.

Härmed utnämner jag svensk journalistkår till demokratins dödgrävare!

Spik-Harry

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.