27 januari 2010

Malmö: kommunstyrelsens ordförande lär barnen hata

Idag för 65 år sedan befriades koncentrationslägret Auschwitz. "Men nu är det slut med sorgen över koncentrationslägren och Förintelsen. Nu har muslimer i Sverige och Europa tagit över agendan och sätter upp riktlinjer för hur man ska hantera denna dag," skrev UltraV för ett år sen. Det lär bli lika illa i år, inställda fackeltåg och minnesgudstjänster.

Brandattentat mot synagogor och personhot mot judar har flerdubblats på bara ett år. Tidigare kom brotten från nazister men nu är det extremvänster och islamister som ligger bakom, eller en kombination av alla tre. Dåtidens nazister hade medlöpare i Sverige. I vår tid finns det en hel del svenskar som mer eller mindre medvetet går islamisternas ärenden.

I Malmö med 20-35 % muslimer är det inte lätt att vara jude:

"Jag och några kompisar kom gående i skolan. En kille kom fram och sa att jag skulle halalslaktas.
Hotet kom utan förvarning, säger Jacob.
– Det lät konstigt och jag försökte att inte bry mig.
En stund senare kom killen tillbaka med en kompis. Kompisen sa till Jacob att han var en jävla jude och inte skulle snacka skit.
– Han sa att vi sagt "jävla muslimer", men det var helt påhittat. Sedan ropade han jude högt flera gånger när jag gick därifrån."

Tyvärr styrs Malmö av sossar och vänsterpartister och miljöpartister, alla tre fjäskar för islamister. Det verkar inte bättre än att många muslimer röstar som de blir tillsagda av sina imamer. Utan de muslimska rösterna i förra valet hade Reepalu inte blivit vald till stadens borgmästare.

För ett år sen sa Reepalu att han tyckte att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel borde stoppas, på grund av kriget mellan Israel och Hamas. Ett uttalande som legitimerade trakasserier av judar i Malmö. Därför att det verkar vara svårt för en del muslimer att skilja på svenska judar och israeliska judar. Vad som händer i Gaza är bara en förevändning för att åtlyda Koranens hemska uppmaningar.

Det är valår i år och idag på Förintelsens minnesdag flirtar Führer Reepalu vilt med sina väljare: "Israel har skapat en varböld". Ja, han hjälper verkligen till att lära barnen hata, precis som Hamas lär barnen i Gaza.

Han fanns med också med i den skränande folkmassa i Malmö som avbröt ett SD-möte med visslingar och spottloskor. Han har varit ute och demonstrerat tillsammans med AFA, Ung Vänster och allt vad de heter. Som Churchill sa, ”Framtidens fascister kommer att kalla sig anti-fascister”. Reepalu är en uppblåst, självgod och okunnig typ vars värsta skällsord är "sionism", det judiska folkets rätt till sitt land. Sådan Hamas- och Hizbollah-propaganda kommer ur sossepampens mun. Avgå.

20 Kommentarer:

Michael i Tranås sa...

Skrämmande att det blivit så här.

m sahlin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Angående borttagna kommentarer

Nu var det en som påstod att "judarna" lobbat för invandringen och därför kunde de skylla sig själva, även skolpojken som trakasserades förmodar jag.

Svenska judar är lika delade i frågan om invandringen som svenskar i allmänhet är det. Vilka är de verkliga pådrivarna för massinvandringen? Det rödgröna blocket vill ha de muslimska invandrarnas röster. Hela 7-partigänget i riksdagen vill ha massinvandring.

Överdriv inte det inflytande de har, de 15000 judar som finns kvar i Sverige. Inte konstigt att många (inte bara judar) vill lämna detta vänsterindoktrinerade och islamiserade land där konspirationsteorierna aldrig verkar ta slut, och som aldrig blev ockuperat av Tyskland och därför aldrig gjort upp med nazismen.

Miss Rascal sa...

Min mormor flydde till Sverige fran nazi-Tyskland 1938, jag flydde fran antisemit-Sverige 2006.
Jag blir morkradd av att lasa det har och har nu helt lagt ner mina planer pa att i framtiden flytta "hem".

Jag har varit med om bombhot mot min synagoga och fatt ta en javla massa skit over konflikten i Israel aven om jag ar helt emot den.

Jag forstar inte varfor politiker i Sverige inte satter stopp for det som pagar.
Det ar inte ratt!
"En svensk tiger" och spelar neutral, tittar bort, latsas som ingenting och det ser i mina ogon ut som att det inte kommer bli battre for oss judar.

Sverige, sluta upp med fegheten!

Berit sa...

Vi ser ett tilltagande judehat, det största sedan WWII, i alla socialistiska länder. Framför allt har Sverige, UK. Belgien, Frankrike och Tyskland dåligt rykte och hålls fram som exempel på anti-semitiska väst-stater. Det är verkligen skamligt!
Det är inte underligt att anti-semitismen tilltar i dessa länder eftersom detta hat grundar sig i en allians mellan det psykotiska Islam och högskolevänstern.
Hela den muslimska världen från Marocko till Pakistan skyller alla sina problem på en liten bit land, knappt större än Ångermanland!
Antisemitismen växer som en fruktansvärd cancer och mitt inne i svulsten sitter de intellektuella i Väst. För dem är antisemitismen inte bara rutin utan också accepterad och godkänd.

Johan Y sa...

Jag tycker faktiskt det är lite tråkigt att judarna är så dåliga på att försvara sig. Jag går normalt aldrig i demonstrationer men när jag läste en artikel i GP, för länge sen, om att judiska skolan måste byta lokal ofta för att barnen blir trakasserade skulle jag gärna stöttat dem. Samma sak när de blir attackerade av vänsterextrema i Malmö. Hade de haft offentliga protester mot den tilltagande antisemitismen hade jag gärna demonstrerat.

lasse sa...

Det är ganska vanligt att höra vänsterföreträdare förklara att Israel är grunden till problemet och om Israel upphörde att existera som stat så kommer antisemitismen att försvinna. På något sätt svindlar tanken när man hör sådant, eftersom det alltså finns en stor grupp människor i Sverige som inte vet att antisemitismen är lika gammal som kristendomen.

Biskop Kyrillos sa...

Han säger att han är ”en person” när det gäller att ta ställning i Israel- Palestina konflikten, och en ”annan person” när han sköter politiken i Malmö. Två personer i ”en” allstå. Ett sådant mirakel kan bara en person åstadkomma, Illmar Reepalu, Malmö Socialdemokratiska Kommunalråd. Följden av denna ”personlighetsförvandling” blir då att han inte menar sig ha något ansvar för händelserna i Malmö beträffande hetsen mot den judiska befolkningen i Malmö. Han rent av menar att de får skylla sig själva. Så måste man tolka hans ord genom Skånska Dagbladets förnäma artiklar om den judiska situationen i Malmö.
Tack Knute för påminnelsen på denna Förintelsens minnesdag.

Orvar sa...

Och varje gång man inte kan se skillnad på kritik av Israel och antisemitism så är hela dialogen lönlös.

LP sa...

@Orvar

Vandaliserade synagogor och gravplatser, mordhot, misshandel, äggkastning, flaskkastning, smällare (för övrigt en "fin" tradition att bombardera sina medmänniskor med smällare företrädesvis bland malmös unga muslimska män, man skulle kunna tro att de har aktier i Hammargrens) är knappast "Israelkritik".

Nazisterna har börjat räcka ut handen till islam i Sverige, kaka söker maka. Vänstertokarna har flirtat med islam länge. Totalitarismen har olika ansikten: islamism, kommunism, nazism och fascism.

Ann-Marie sa...

Malmö är numera ökänt kan man läsa här: http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/01/jews-flee-sweden.html
Sorgligt!!!

Knute sa...

På 65-årsdagen för Auschwitz befrielse, den dag som kommit att bli den internationella förintelseåminnelsedagen, så illustrerar denna framstående sydsvenska politiker lite om hur det måste ha känts att vara jude i slutet av 20-talet och början av 30-talet i Tyskland."

http://torahblogga.blogspot.com/2010/01/ett-stort-tack-till-ilmar-reepalu.html

Orvar sa...

LP: Precis, alla attacker som handlar om främlingsfientlighet och intolerans oavsett sida är bara piss. Men så fort någon som är "vänster" (för det blir man direkt när man är emot Israels ockupation) kritiserar Israels inhumana politik så börjar vissa skrika antisemit...

Sen menar du väl bland vissa unga muslimska män. För jag är helt säker på att majoriteten av Malmös unga muslimska män inte kastar smällare eller är mer antisemitiska än ni är islamofober.

Knute sa...

En som tror att hon kan göra sig till talesman för judarna i Sverige:

http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/27/negar-om-sd#comments

Knute sa...

ag tycker att när man blandar in Israels ockupation av Västbanken så hamnar man på hal is.
Varför ska vi behöva dras med palestina-arabernas hat och vrede, kan de inte lugna ner sig, de har ju emigrerat hit.

- - -
Palarabernas kamp för en "rättvis" fred gör en "verklig" fred omöjlig. Lägger de däremot ner vapnen blir det fred. Medan om israelerna lägger ner vapnen blir det krig. Ja det blir värre än så, de blir utplånade i Holocaust II.

Så länge den palestinska "regeringen" inte erkänner staten Israels rätt att existera kommer inte israelerna våga lämna Västbanken. En ond cirkel eftersom palestinierna inte kan få en fungerande stat förrän ockupationen upphör.

Det finns redan en fungerande stat, Israel. Avväpna islamisterna och låt Israel styra, så kommer hela regionen att blomstra.

Men efter Obamas löften till palaraberna ser det dystert ut:

"Tänk på att USA:s general Dayton kontinuerligt, med stora bidrag från USA, arbetar på att upprusta den palestinska armén så att den – enligt hans egna ord – ska klara av den israeliska armén om två år om de inte lyder Obama."

http://israelisverige.info/2010/01/28/tvastatslosningen-det-mest-politiskt-korrekta-som-finns/

http://www.freerepublic.com/focus/news/2410956/posts

Vivian sa...

Att nazister och vensterekstremister har funnit varandra under HamaSS fanor, är inte så konstigt. De styrs av samma politiska krafter.

Anonym sa...

När Israel lämnade Gaza så blev det inte fred utan ännu mer våld. Samma sak hände när Israel lämnade södra Libanon. När "ockupationen" upphörde startade palestinierna nya krig.
Ingen vettig människa tror väl annat än att om Israel är så dumma att de lämnar västbanken, så blir det ett jättekrig.
Tvåstatslösningen ger inte fred utan är istället en garanti för nya krig. Det är därför den politiska vänstern förespråkar den.
/Nisse

Amer Al-bayya sa...

Många hävdar att judehatet eller antisemitismen var - och alltjämt är - sionismens grogrund och förutsättning: utan antisemitism ingen sionism. För sionisterna är den judiska assimileringen den huvudfiende som främst måste bekämpas, eftersom assimilerade judar upphör att vara judiska nationalister och därmed kan de inte bli sionister eller värvas för sionismen. Den judiska sammanhållningen över nationsgränserna och myten om ett enat judiskt folk som skiljer sig från alla andra folk är ju sionismens förutsättning. Denna judiska sammanhållning kräver ett gemensamt hot: judehatet, antisemitismen. Utan ett sådant hot från omvärlden underlättas och påskyndas i de sekulariserade moderna samhällena judisk assimilering, och sionismen blir bara en generalstab utan soldater, ett huvud utan kropp. Därför blir antisemitismen nödvändig, räddaren i nöden. Här några uttalanden av framstående sionister:
Theodor Herzl, sionismens grundare, skriver i sin efterlämnade dagbok:
"Antisemiterna kommer att vara våra mest pålitliga vänner och de antisemitiska länderna kommer att vara våra allierade."
(Patai, 1960, band I, s.84)
Dr Arthur Ruppin:
"Man kan väl inte säga att endast antisemitismen har satt sionismen till världen, men åtminstone i Västeuropa är antisemitismen den starkaste agitatorn för sionismen, och antisemitismens undergång skulle också leda till sionismens undergång."
(A Ruppin: Die Juden der Gegenwart, Jüdischer Verlag, Köln, 1911, s. 278)
Dr Leo Wertheimer säger i sin bok "Der Judenhass und die Juden", som utkom 1918:
"Antisemitismen är judarnas räddande ängel, som kraftfullt sörjer för att judarna förblir judar... Antisemiterna har skapat det judiska medvetandet hos många judar som inte vill vara judar."
(citerad av dr Franz Scheidl: "Israel - Traum und Wirklichkeit", Wien, 1962, s. 18)
Den store sionistledaren dr Nahum Goldmann sade i sitt inledningsanförande vid Judiska Världskongressens möte i Géneve den 23 juli 1958:
"När antisemitismen i dess klassiska mening försvinner medför detta visserligen en förbättring materiellt och politiskt för de judiska samfunden överallt i världen, men det har också en negativ inverkan på vårt interna liv... Vårt (judiska) folk vet att kämpa heroiskt i dåliga tider men har ännu inte lärt sig att leva skapande i goda tider."
( N.Y. Times, 24 juli 1958)
Och i sin bok Den judiska paradoxen (Tiden, Sthlm, 1978, s. 182) säger Nahum Goldmann:
"En fullständig assimilation skulle vara en sannskyldig katastrof för hela det judiska livet."
Och prof Jeshua Goldmann förklarade vid den 26:e Världssionistiska Organisationens möte i Israel den 30 december 1964:
"Den största faran för judendomen och den judiska enigheten är den bristande antisemitismen."
(citat från Franz Scheidl, ibid. s. 18)
Det står utom allt tvivel att sionismen är oupplösligt förbunden med antisemitismen och inte kan leva den förutan. Sionisterna framhåller ständigt sin fruktan och avksy för antisemiter - men man vill inte bli av med dem utan ständigt väcka den till liv. Antisemitismens död blir sionismens död.

Knute sa...

Amer Al-bayya, än sen då? Det går inte att tänka bort den arabiska antisemitismen/judehatet, det finns där sedan Muhammeds tid och kanske långt innan dess. Låt judarna ha sin stat Israel och lägg dina hårklyverier åt sidan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.