19 januari 2010

Ingen Tryckfrihet längre

Man skulle kunna tro att insikten om att Köpenhamns klimatkonferensen var ett stort fiasko skulle ha lagt band på de värsta klimat-mupparna, men inte i Kalifornien. Där är man i full färd med att rädda världen.
Antagandet under 2006 av AB-32 (The Global Warming Solutions Act) i Kalifornien och upprättandet av California Air Resources Board kommer snart att bära bitter frukt för alla olyckliga motorfordonsägare i denna stat. Det nya förslaget som man diskuterar kommer att kräva att alla bilverkstäder i staten "kontrollerar lufttrycket i däcken på alla fordon som är inne för reparation". Detta för att spara bensin.

Fordonets ägare kan inte vägra denna "tjänst" om inte verkstaden begär extra betalning och man måste också "bevisa med dokumentation att man har haft lufttrycket kontrollerat under de senaste 30 dagarna, eller att man kommer att göra det inom den närmaste veckan ".

Med andra ord får man inte längre pumpa sina egna däck, man måste få det gjort av en "tekniker" som kan "dokumentera".
Straffet om man bryter mot förordningen är upp till 1,000.00 dollar per överträdelse och 6 månaders fängelse.

"Vad sitter du inne för?
"För lågt lufttryck i däcken, och du?

12 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Haha du borde lägga in den texten som prat-bubblor istället.

Ann-Marie sa...

Varför är man inte förvånad? Kalifornierna har alltid en massa konstigheter för sig. Inte underligt att delstaten håller på att gå under. Man skulle ju kunna tro att Schwarzenegger som är republikan hade gjort ett bättre jobb men vi kan ju bara se vilken familj han gift sig in i....

Hednamissionen sa...

Gott im Himmel! Der Arnold ist behind it!

http://gov.ca.gov/press-release/4111/

Read my lips, Schwarzenegger; du bist voll mit Scheisse!

pw sa...

Nu får vi se hur länge det dröjer innan miljömupparna här i Sverige lägger fram liknande förslag.

Anonym sa...

Kortet är från en av de bästa filmer som gjorts. "Nyckeln till frihet". Men det är sant att det är dumheten som styr världen idag. Ju dummare Du är som politiker desto lättare är det att göra karriär. Sorgligt men sant. Det är också sorgligt att så man röstade på Obama, alla fattiga människor som tror på att han kan "frälsa världen".

MS sa...

Kalifornien håller ju på att gå i konkurs så Arnold försöker väl få in pengar på detta sätt. Lite konstigt att en republikan styr det liberala Kalifornien. Vann han på sitt namn och frugans släkt?

Berit sa...

Samma agentur i Kalifornien har också gjort en studie om "dieselmotorer och för tidig död ". Den studien kommer att resultera i att många lastbilsägare måste byta motorer i sina bilar och flera bolag har redan nu flyttat ut ur staten och kör inte där längre.
Studien är utförd av Hien Thanh Tran som påstår att han har en PHD från University of California at Davis vilket visat sig vara lögn.
http://killcarb.org/tranpage.html
Han examen är från Thornhill University som är en av dessa ställen där man kan köpa sig examenspapper som man vill.

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Vilket jobbpaket!

Snacka om att detta kommer att generera (meningslös) sysselsättning. Antagligen kommer man att bli tvungen att anställa flera trafikpoliser för kontrollen, flera "tekniker" lär behövas, flera byråkrater behövs för att hantera dokumentationen för varje fordon osv osv.

Självklart räcker inte pengarna till detta om man skall bibehålla dagens löner, så man måste gå med på lönesänknigar.

Flera männsikor låses upp i meningslösa lågavlönade arbetsuppgifter som inte genererar några tillgångar för samhället och allas standard sjunker.

När jag var i NY för några år sedan fick jag syn på något liknande. Fast i detta fall tror jag knappast at det handlade om påbud från politiker.
När jag och en kompis skulle gå in i en affär av högst ordinärt slag (inget fancy pancy) stod det banne mig en svart man i hög hatt och röd uniform med gulddetaljer och öppnade dörren då vi skulle gå in i butiken. "Welcome sir" var hans hälsningsfras. Jag tänkte först att den elektriska dörröppnaren tillfälligt var ur funktion, men förstod sedan at detta ingick i butikens koncept!
När vi gick ut gav han oss ett varggrin, öppnade dörren och sa "Welcome back sir!". Jag kanske skulle ha gett honom dricks för att han öppnade dörren för två friska män i sina bästa år?

Påminner om svensk socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik...

Anonym sa...

Va är det sant?

//Signature

Berit sa...

Om inget oförutsett inträffar så att man backar ur träder lagen i kraft den 1 juli, 2010.

Man beräknar att det kommer att spara 12 dollar per år för medel-bilföraren i bensinpengar. (Bensinen kostar här hos oss 2,50 dollar för 3,8 liter. I Kalifornien ca. 3,10 dollar) Bensinbesparingen säger man kommer att nedbringa växthusgaserna med 0.5% till 2020, vilket är en droppe i havet.
Vad det kommer att kosta i utrustning (high-accuracy pressure gauge.) och tid att fylla i dokumenten framgår inte.

LP, på tal om meningslösa jobb. I Oregon tex. är det lag på att man inte får pumpa bensin själv. När jag undrade varför var svaret att det skapar sysselsättning!!!

LP sa...

@Berit

"LP, på tal om meningslösa jobb. I Oregon tex. är det lag på att man inte får pumpa bensin själv. När jag undrade varför var svaret att det skapar sysselsättning!!!"

Ha ha, precis så tokigt kan det vara!
Du skulle ha kontrat med att det skapade sysslolöshet - du blev ju utan sysselsättning!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.