30 januari 2010

Kräv valobservatörer till höstens val‏

Inför årets riksdagsval finns en enorm risk för att tidigare års valfusk och sabotage mot den demokratiska processen kommer att intensifieras. Särskilt löper Sverigedemokraterna riskerar att drabbas. Även Piratpartiet riskerar att drabbas. Och Feministiskt Initiativ.

Detta är något som de flesta inser, men som det talas alldeles för lite om.

Det kan ju uppfattas som sympatier för Sd.

Denna feghet går naturligtvis inte att förlåta. De som inte står upp för demokratin, när så krävs, men ändå hycklar om sitt hängivna demokratiska sinnelag måste avslöjas.
Speciellt benägna att valfuska är vänstersympatisörer. Och särskilt då unga "idealister" och människor med rötter i odemokratiska länder.

Sossarna har inga skrupler i detta hänseende. Men egentligen inga partier har det.
Tag bara hur FP:s ledning spionerade på sossarna. Tag bara sveket mot demokratin när man år efter år tiger om det allt grövre våldet mot Sverigedemokrater.

Inte ett enda riksdagsparti har någon demokratisk trovärdighet.

1991 ansökte den socialdemokratiska regeringen om svenskt EU-medlemskap.
1988 gick man till val på nej till svenskt EU-medlemskap. De borgerliga partierna borde, trots egna EU-sympatier, protesterat mot detta svikna vallöfte, men eftersom man ville ha in Sverige i EU till varje pris så struntade man i sossarnas oetiska beteende.

Lägg till bilden sossarna förtjusning i att tvångsansluta människor till sitt parti, att ta ifrån utlandssvenskar rösträtt efter sex år men ge invandrare rösträtt efter tre, eftersom de flesta utlandssvenskar röstar borgerligt och de flesta invandrare på sossarna och vänsterpartiet.

Vidare betänk hur man vidgade det dubbla medborgarskapet 2001 utan att ha anständighet nog att låta väljarna ta ställning, med hänvisning till att ingen grundlagsändring krävdes.

Och som sagt det omfattande valfusket.

Dansk Folkepartis ledamot i EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, vill att EU ska skicka observatörer till Sverige för att observera årets riksdagsval.

Messerschmidt anser att Sverige faktiskt inte har hemliga val. Det motiverar han med att svenskarna inte har en gemensam valsedel med alla partier på. Istället har man en valsedel för varje parti, som den enskilde väljaren ska ta upp till allmän beskådan.

Å ena sidan innebär det att väljare som röstar på vissa partier kommer att tveka att ta deras valsedel av rädsla för reaktioner från valförrättare och åskådare.

Å andra sidan påpekar han att flera partier har varit utsatta för valfusk, genom att deras valsedlar har kastats bort av valfunktionärer från andra partier.

"Valförrättare är faktiskt från de andra partierna, och om man ser på det hat som Sverigedemokraterna utsätts för, så kommer de andra parterna snabbt kunna enas om att ställa till besvär för dem."


Postat av Observatör

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack kära Knute för att du la upp mitt mail här.

Även Varjager har ju, liksom danska DF, krävt det.

Jag tror det blir svårt att hålla liv i kravet, men med tanke på vänsterpartistartade Facebook-grupp mot Sd i riksdagen som - senast jag kollade - hade 300 000 signatörer (vissa mina vänner!), så måste vi försöka.

http://www.facebook.com/pages/Sverigedemokraterna-i-riksdagen-Nej-tack/142027660912

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/10/26/facebook-sd-i-riksdagen-ja-tack/

http://www.facebook.com/group.php?gid=162948721661


Det fina i kråksången är att det går att bestyrka det rättmätiga i kravet.

Emellertid fruktar jag, att Sverige inte är unikt bland EU-stater, och att kravet därför kommer att nonchaleras.

Mvh

Observatör

Knute sa...

Ja, hela nationen - utom valfuskarna - tackar nog för detta inlägg.

Anonym sa...

Det skulle behövas valobservatörer.
Vid EU-valet fanns bara riksdagspartiernas valsedlar i den lilla vallokal jag röstade i.

För att göra de svenska valen mer demokratiska skulle vi ha en gemensam valsedel, och dessutom borde vi själva få lägga vår röstsedel i valurnan.
Till och med i diktaturer får folk lägga sin röst själv, men här i Sverige lägger vi till och med våra röster genom ombud.
Anna

Anonym sa...

Helt rätt

MUHAMERITTER sa...

Valgsystemet kan ændres på en uge, hvis politikerne vil, men det vil de ikke. I Danmark skal indleder vi forsøg med at stemme på pc (dator). Smart, ingen valgsedler at tælle op og man har resultatet med det samme. mvh från DK

LP sa...

Här är en video där Piratpartiet avslöjar miistänkt fusk med deras valsedlar:

http://www.youtube.com/watch?v=ANSjR_8ydyo

och en till:

http://www.youtube.com/watch?v=3Tj8y4y5a1w&feature=related

LP sa...

Vallagen CITAT:

" Tillhandahållande av valsedlar och kuvert

6 § Alla valsedlar och kuvert som används vid val skall tillhandahållas av
den centrala valmyndigheten.

7 § Valsedlar som är avsedda att läggas ut på röstmottagningsställen enligt 8 kap. 2 § första stycket 2 och 3 tillhandahålls endast för de partier som begär det. Begäran skall göras senast den dag som den centrala valmyndigheten bestämmer, beträffande parti som avses i 8 kap. 2 § första stycket 2 b hos länsstyrelsen och i övrigt hos den centrala valmyndigheten.

8 § Följande partier som ställer upp i ett val har rätt till valsedlar på statens bekostnad:

1. vid val till riksdagen: parti som vid valet får eller vid något av de två senaste riksdagsvalen har fått mer än 1 procent av rösterna i hela landet eller som ändå är eller genom valet blir representerat i riksdagen,
2. vid val till landstings- eller kommunfullmäktige: parti som är eller genom valet blir representerat i fullmäktige,
3. vid val till Europaparlamentet: parti som vid valet får eller vid något av de två senaste valen till Europaparlamentet har fått mer än 1 procent av rösterna i hela landet.

I samtliga fall avser rätten till fria valsedlar ett antal som motsvarar högst tre gånger antalet röstberättigade i

1. vid val till riksdagen: valkretsen,
2. vid övriga val: valet.

Vid tillämpningen av andra stycket beräknas antalet röstberättigade på grundval av uppgifterna i folkbokföringsdatabasen enligt lagen (2001:182) om behandling av personuppgifter i Skatteverkets folkbokföringsverksamhet den 1 mars valåret.

9 § Valsedlar levereras endast om de betalas i förskott. För ett parti som redan före valet har rätt till valsedlar på statens bekostnad, krävs förskottsbetalning dock endast i den utsträckning beställningen gäller fler valsedlar än vad som anges i 8 § andra stycket.

Ett parti som först efter valet har rätt till fria valsedlar, skall få tillbaka erlagt förskott för sådana valsedlar. Detta gäller oavsett vem som har betalat beloppet.

10 § Partier som har rätt till fria valsedlar enligt 8 § har också rätt att i rimlig utsträckning på statens bekostnad få valkuvert, ytterkuvert för budröst samt ytterkuvert och omslagskuvert för brevröst. "

LÄS MERA HÄR:

http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/lagar/vallagen/index.html#no7

Anonym sa...

Hur gör man som privatperson för att jobba för att valobservatörer ska skickas till Sverige??

Anonym sa...

Visst är det så, Jag såg själv pp och sd;s valsedlar ligga på ett saparat bord på andra sidan rummet så att man måste visa att man tog just deras sedlar. Sedan om man kikar på statistiken på icke godkända valsedlar så kan man ju se en viss trend när dessa partier var med om man jämför med tidigare års statistik.Varför ökade icke godkända på ett så konstigt sätt på vissa ställen? Att skicka folk att kontrollräkna dessa är nog en bra ide också.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.