14 januari 2010

Makthavarna gör dumma ansikten men erkänner aldrig ett fel

Bild: Skolavslutning i al-Qaidas träningsläger för självmordsbombare

Även Sverige har soldater i Afghanistan, och följande ord av det danska Tryckfrihetssällskapets ordförande Lars Hedegaard kunde likaväl vara riktade till de svenska makthavarna:

"Till skillnad från mig, som aldrig har förespråkat våld, kan jag konstatera att regeringen och folketinget gör det. De har sänt danska soldater i krig i Irak och Afghanistan, och som motivering för vårt deltagande i sistnämnda krig säger utrikesminister Per Stig Møller, att vi måste besegra terroristerna långt inne i det fjärran Asien, för annars slår de till här i landet.

Hoppsan! Han måste alltså mena - om min logik inte sviker mig - att Danmark är under angrepp, att någon vill komma vår fria, grundlagssäkrade ordning till livs, och att de kommer att använda alla medel för att uppnå sina mål. Han måste också mena att samma fiender antingen finns här i landet eller kan lätt skaffa sig tillträde. Annars kunde man låta afghanerna och de tillresta krigarna kasta sig över varandra, som de har haft för vana genom hundratals år - med tanke på att inget interventionsmakt historiskt sett lyckats pacificera de vilda klanerna och deras andliga vägledare.

Vad regeringen och de anständiga däremot inte vill erkänna är att denna aggression har något att göra med islams jihad-förpliktelse, även om alla dem som går och sysslar med knivar, yxor och bomber, åberopar islam för att rättfärdiga sin plan.

Jag tycker det är lite slappt och en smula slarvigt att sätta danska soldaters liv på spel och samtidigt dra sju slöjor över huvudet när någon nämner den ideologi som har animerat våra fiender till att anfalla oss in the first place."

Tips: Polemiken

2 Kommentarer:

Hednamissionen sa...

Det hela är mycket enkelt: av frukten skall ni känna trädet.

Väst är frukten av kristendomen, den islamska världen frukten av islam.

Eller skall vi tro att Islam inte influerat de länder där religionen dominerar?

Så hur är det egentligen: är de flesta muslimer “moderata”? Det beror på vad man menar med “moderat”.
Det finns ingen anledning att antaga, att västerländska muslimer skulle skilja sig från muslimer i världen i övrigt. Speciellt inte om de kommer som invandrare. Vi kan alltså utgå från vår bild av muslimerna i den övriga världen, för att bedöma de som kommer som invandrare. Eller har jag fel?

Tänker på vad Christopher Hitchens skrev i Vanity Fair om att många muslimer i Storbritannien är extremister som flytt mer sekulära regimer i arabvärlden.

Londonistan Calling

Knute sa...

Taliban Releases Video Showing Children Training for Jihad.

The video contains the following cry, "Come for jihad, come for jihad, come for jihad." It shows children, who appear to be below 10 years of age, carrying replica missiles and grenades, marching in an unidentified street and climbing ropes as part of their training for jihad.

http://europenews.dk/en/node/28970

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.