21 januari 2010

Malmö fristad för islamkritiker - dagens skämt?


En helt surrealistisk artikel möter mig i dagens Sydsvenskan. Artikeln "Författare på flykt kan få fristad i Skåne" beskriver hur Malmö skulle kunna bli en av den internationella organisationen Icorn (International Cities of Refuge Network) fristäder för förföljda författare. Sydsvenskan skriver:

"Fristadsprojektet innebär att en hotad författare får uppehållstillstånd i Sverige och under ett par år erbjuds skydd, bostad, fickpengar och möjlighet att arbeta i en av de medverkande städerna."

Jag tänker omedelbart på Salman Rushdie och faktum är att när jag kollar i dagens nummer av gratisdasspappret CITY har man en bild på just Rushdie i en artikel som beskriver fristadsprojktet. Artikeln heter "Förföljda författare kan få fristad i Malmö" (finns på sidan 26 i PDF-filen).
CITY skriver:

"Hur skall man kunna garantera säkerheten?
- Det är de själva som bestämmer. Är det Salman Rushdie eller Saviano är det klart att det blir jobbigt för hela staden. Man får introducera författaren i samhället i samråd med personen.
"

Man skulle ju kunna ta med Rushdie på en guidad tur i Rosengård, och varför inte rent av besöka några källarmoskéer där kärlekens och toleransens religion predikas?
Nej så dum tror jag inte att Rushdie är. En man som undkommit Allahs ivriga underhuggare i så många år har riskmedvetande.

Men allvarligt talat, hur tänker man? Malmö som fristad för förföljda författare? Möjligtvis skulle vi kunna hysa regimkritiker, men de skulle aldrig kunna vara kritiker av islamiska stater och definitivt inte islamkritiker. Det vore mordiskt.

--------------------

På Folkpartiets hemsida hittar jag under "Pressmeddelande/Våra politiker" en text av FP:s Cecilia Wigström, riksdagsledamot från Göteborg. Hon skriver redan 2009-11-05:

"Ge författare tillfällig fristad i Sverige
- Migrationsverket får inte omkullkasta kommunernas arbete för förföljda författare. Regeringen bör utreda möjligheterna att ge tillfälligt uppehållstillstånd för fristadsförfattare under den tid de verkar i Sverige på inbjudan av en svensk kommun.
"

Jag hittar inte hennes namn då jag skummar dagens tidningsartiklar om saken, men det är uppenbart att det finns ett samband.
Anledningen till att jag nämner Wigström, är att jag finner hennes utspel en smula lustigt. Hon verkar verkligen tro på den "Mångkulturella Islamiska staten Sverige" för under samma "Pressmeddelande/Våra politiker" skriver hon nämligen också:

"Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 09-12-16 Cecilia Wigström (FP):
Ja till böneutrop
- Det finns många mänskliga aktiviteter som låter. Grannar låter. Utomhuskonserter låter. Trafik låter. Som liberal med fokus på människans frihet och med utgångspunkt i grundlagens rättigheter är det självklart att religiösa samfund ska få höras i samhället, med rimlig ljudnivå på dagtid.
Det säger Cecilia Wigström, riksdagsledamot (FP) och talesperson i konstitutionella frågor, med anledning av en ansökan från Islamiska föreningen i Botkyrka om att vid varje fredagsbön få utföra böneutrop från minareten vid moskén i Fittja. - Precis som kyrkornas klockor ringer måste moskéers minareter få ropa. Annars blir religionsfriheten i Sverige en chimär."

Notera hennes totala relativiserande av de islamiska böneutropen. Hon jämför med ljud från grannar, utomhuskonserter och trafik. Undrar vad muslimerna tycker om det?

--------------------

ICORN
Sds HD UNT Svt


Bilden:
Dialogpolis i Malmö.
Är han sponsrad av Nike?

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

När ska svenska folket vakna och slänga speciellt alla Folkpartister på soptippen?!!!

Anonym sa...

Ljudet från stormskällande hundar borde tilläggas!
Lisa/

Gammelsvensk sa...

Sverige som nation är snart en chimär.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

De flesta rock-festivaler varar väl 3-4 dagar per år. Brölandet i minareterna är dessvärre inte lika tidsbegränsat, utan har man väl råkat ut för det så är det bara att gilla läget eller flytta, tills det kommer upp en ny minaret på den nya orten o s v.

World traveller sa...

Har utanfor campen har de fatt nya hogtalarsystem for 40.000 Pund till 4 minareter. Mycket somn blir det inte nu langre. Klockan 5 varje morgon borjar idioterna yla.

Elias sa...

Ni låter dom bygga överallt sen får dom inte skrika lite då o då? Lite vill ha mer ge hunden ett ben o han vill ha mer. Riv allt dom byggt nu och släng ut dom nu . Kristna invandrare kom hit på grund av muslimer men muslimer följer efter.... När ska ni vakna? Jag e från libanon, idag e det 70% muslimer i libanon... Det va ett kristet land nu e det inte. Ni e på väg att bli libanon tyvärr

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.