07 januari 2010

Man förhandlar inte med terrorister

The Times rapporterar att minst ett dussin fd. krigsfångar, som släppts från Guantanamo, har förenat sig med terroristgrupper i Yemen.
Av de 198 fångar som fortfarande finns i Kubalägret är 91 från Yemen och trots att Obamas har satt sin ära på spel när det gäller att stänga lägret, har han i alla fall insett att han måste stoppa beslutet att sända fler fångar tillbaka till Yemen.
Han och Eric Holder borde också omedelbart säga upp bekantskapen med Saudiarabien och deras sk. rehabiliteringsprogram.

Det tar oss till Kalsongbombaren.

Här har vi en man som tränats av al-Qaeda i Yemen, som alldeles säkert har kunskap om planer, namn, platser, utrustning. Kunskaper som skulle kunna rädda mängder med människoliv!..... Och vad gör man?
Man ger honom Miranda-rättigheter, dvs. rätten att vara fullständigt tyst, alla privilegier en medborgare har och dessutom en advokat som vi skattebetalare står för.

John Brenan, Obamas terrorism-expert säger att om man gör så, kan man erbjuda "förhandling" om mildare straff för upplysningar.
Det är likt de villkor man ger till knarksmugglare och liknande.

Om Abdulmutallab behandlats som en fientlig stridande från första början skulle man inte ha erbjudit honom någonting för de upplysningar han kunde lämna. Han skulle omedelbart ha förhörts av professionella, utan Miranda och utan advokat. Gärna i kombination med vatten i näsan och lite sömnbrist.

Skäggen hemma i Yemen sitter och skrattar sig lyckliga. Tidigare har man kunnat rekrytera självmordsbombare genom att offra dem paradiset och 72 jungfrur. Nu kan man fortfarande erbjuda detta samt tillägga att om de misslyckas får de eget rum med värme och luftkonditionering och tre lagade mål mat om dagen. De behöver inte elda med kameldynga; de får toalett och dusch och behöver inte gräva latringrop. De får TV, rena kläder och en ny koran. Paradiset på jorden!4 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sagt det tidigare, att amerikanarna kommer att längta efter George W. Bush och jag säger det igen, att amerikanarna kommer att längta efter George W. Bush!

Anonym sa...

Helt rätt, terrorister ska inte tas till fånga, och någon diskussion ska än mindre föras med dem De ska behandlas på samma sätt som de behandlar sina offer.

Markus Valiant

Sanct Clemens sa...

Om man inte vet om det rör sej om terrorister eller muslimer så är det nog säkrast att anta att de är muslimer bara ifall att man skulle råka diskriminera någon...

Anonym sa...

"The Times rapporterar att minst ett dussin fd. krigsfångar, som släppts från Guantanamo, har förenat sig med terroristgrupper i Yemen."

Normalt sätt så tar man inte tillbaks fångar såsom beskrivs och av den enkla anledningen att de inte är pålitliga längre.
Så det tror jag är ytterligare en lögn från usa.

Ett sätt att styra hur vi tänker, dvs att det är Ok att Obama inte uppfyller sina löften.

Lögnen dominerar fortfarande !

mvh Svenne

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.