17 januari 2010

Metanyheter

Bloggen Jihad i Malmö skrev igår lördags om att:

"Den algeriska feministiska författaren, regissören och skådespelerskan Rayhana överfölls på fredagskvällen av två islamister på öppen gata i Paris."

En fruktansvärd händelse, men inget som förvånar oss som följer händelseutvecklingen.

Fast det är inte händelsen i sig jag vill uppmärksamma, det gör Jihad i Malmö så bra ändå. Detta borde vara en pangnyhet. Ett spektakulärt anfall mot yttrandefriheten och feminismen, mitt i huvudstaden till ett av de länder vi starkast förknippar med upplysning, jämställdhet, sekularitet och yttrandefrihet.
Jag Googlar "Rayhana Paris överfall" 2010-01-17 kl 22:05. För säkerhets skull undviker jag orden "islamism" och "islam".

Jag får endast upp sex (6) träffar! Två av träffarna går till Jihad i Malmö-artikeln, två till en och samma blogg med titeln "Livet" och två till en annan person vid namn Rayhanas och hennes blogg. Thats it! Var är DN, Sydsvenskan, SvD, GP, SR etc?

När jag kollar bloggen
Livets länkar hittar jag endast utländska media och bloggen Snaphanen. Jihad i Malmös länkar verkar först lovande, där finns SvD, Syd, GP, D, Sk mm. Men när jag kollar länkarna visar det sig att ingen av dem leder till artiklar om attacken mot Rayhana! De enda länkarna som behandlar fallet, är de som leder till utländska media!

Sitter jag och blir konspiratorisk på söndagskvällen? Vad är detta? Har censuren slagit igenom så hårt nu, eller har de svenska redaktionerna bara varit ovanligt slöa denna helg? Vi får se.

Gonatt Europa...

5 Kommentarer:

Anna sa...

Jag är helt säker på att det är censuren.
Det samma gäller rättegången mot Geert Wilders som börjar i veckan.
Det handlar om ett avgörande yttrandefrihetsmål som svensk press tiger ihjäl.
Det är skamligt!

markus sa...

Jag tänkte samma sak. Det är ju inte svårt att föreställa sig vilket liv det hade blivit om "rasister" utfört dådet. Men det är ett mönster i rapporteringen. Man mörkar. Kom också att tänka på Världskulturmuséet som efter påtryckningar från muslimska grupper tog ner Louzla Darabis (muslimsk feminist) tavla som visar en samlagsscen och verser ur Koranen. Medias inställning till muslimska feminister syns ju också i hanteringen av Hirsi Ali och Irshad Manji som man till varje pris försöker tysta. Vet inte riktigt hur långt det ska gå innan detta uppfattas som ett problem. Det normala nu är istället att de som använder yttrandefriheten ses som problemet. (Jag väntar bara på att våra pk-ledare ska tycka att det är onödigt provocerande när tjejer går klädda på ett sätt som stör de religiösa och lättkränkta.)

MS sa...

Denna nyhet drunknar väl i alla andra Islam-relaterade nyheter som numera sköljer över oss. Ingen skugga må falla över "Fredens religion". När det dessutom är en muslimsk kvinna som drabbas så blir det Syntax error hos PK-nissarna.

Ann-Marie sa...

Jamen, inte kan man väl rapportera nyheter som får muslimer att framstå i dålig dager! Det är absolut inte politiskt korrekt och det måste man vara till varje pris i Sverige numera.

Anonym sa...

Inget om Geert Wilders i riksmedia, inget om denna händelse... och många andra exempel. Svensk riksmedia är fullkomligt överflödig när det gäller något annat än de allra mest triviala vardagsnyheter och knappt ens då.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.