19 januari 2010

Money, money

Efter många år av diskussioner är det nu uppenbart att flera amerikanska stater på allvar försöker hitta ett sätt att beskatta bilägarna för varje mil de kör.
Texas transport-institut gör nu sin första allvarliga utredning om hur det praktiskt ska genomföras.
Anledningen är att man måste komplettera bensinskatten. Staten får inte in så mycket skattepengar nu när folk kör mindre och har bilar med bättre bränsleekonomi.

Man kan ju fråga sig varför det kommer in mindre pengar i bensinskatt. Det kan väl inte vara så att det har orsakats av dessa stollar i Washington, dessa sk. Progressiva och alla deras oanade konsekvenser?

Först förklarar man att olja är syndigt. Sedan att CO2 är ett gift. Dessa pajasar ivrar för allt detta Gröna trams om att vi ska avhålla oss från "ekologiska fotavtryck" och sedan blir de helt förvirrade när vi gör som de säger.
Politiker-matematik är nämligen att folk ska köra mindre men man ska få in lika mycket i skatter.
Bränsleförbrukningen kommer att minska med 20% under de kommande 15 åren, säger man, och då kommer det inte in tillräckligt med pengar till underhåll av vägar.

Toll-roads (där man betalar en avgift för att använda just den vägen) finns i många stater redan men anses inte "jämlikt" eftersom bara de elaka rika har råd att använda dessa vägar.
Oregon och Iowa har startat försöksprogram om hur beräkningen ska ske och hur stor avgiften ska bli.
Ett förslag är att installera GPS-avläsare på bensinstationerna så man kan se hur långt bilen gått sedan förra tankningen och skatten läggs på priset. Det blir på toppen på den skatt vi redan betalar per gallon.
Det innebär att alla bilar ska utrustas med GPS-system som inte går att stänga av. En stor apparat att genomföra, men oroa er inte. Regeringen "äger" ju redan OnStar, det GPS system som installeras i GM-bilar. Vi vanliga dödliga blir bötfällda om vi inte utrustar våra gamla fordon och bensinstationerna hotas med stängning om de inte själva betalar för och installerar mätare.

Efter det får man automatiskt möjlighet att hålla koll på var alla fordon i landet befinner sig och tänk vilka möjligheter som öppnas då.

2 Kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Det låter väl som rena drömmen Berit.Det går säkert att utveckla ännu mer så att vi inte behöver tänka själva alls och pengarna inte behöver ta omvägen om våra plånböcker. De borde läsa Kallocain. Där finns uppslag som kan komma till användning.

Ann-Marie sa...

Ja, det lär inte dröja länge nu innan det blir obligatoriskt med inplanterat datachip.
http://vaken.se/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=compact&order=ASC&topic_id=15977&forum=1

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.