09 januari 2010

Neda är fortfarande ett hot mot regimen


Irans statliga TV-bolag hävdar i en "dokumentär" att Neda Sultans död var bara skådespel och att hon egentligen var agent för Storbritannien eller USA.

Neda Sultan blev en symbol för motståndsrörelsen mot den teokratiska regimen i Iran och hennes sista ögonblick filmades via en mobil-telefon och sågs av människor över hela världen.

TV-dokumentären påstår att medan hon låg skadad på marken hällde man blod över henne från en flaska hon själv hade med sig.
Irans regim har ändrat historien om Neda många gånger. Först sade man att hon levde, sedan att videon var falsk. En dag hade reportrar från BBC dödat henne, sedan var det CIA och därefter (Mujahedin) Khalq Organisation.
Hennes gravsten har vandaliserats många gånger.

Som vi ju tidigare upplysts om, dödar man inte sitt eget folk på gatorna i Iran, inte heller våldtar man unga kvinnor innan de avrättas och det finns inga homosexuella i landet.


2 Kommentarer:

Anders ljungberg luleå moderat sa...

fifan vad man blir förbannad på dessa lögnare om ni känner folk i iran säg till dom statliga teven bara ljuger

Errbe sa...

Iranierna här vet mycket väl vad som sker.

De som varit här länge kommer från en generation med många syskon och ännu fler kusiner. Åtskilliga av dessa har flytt till väst och finns i Danmark, England, USA, Kanada och andra länder.

Jag talade häromdagen med en kvinna som håller regelbunden kontakt med sin familj i Iran och med sina släktingar i fyra länder.

De har lärt sig tala i liknelser med Iran, så att deras telefonsamtal inte bryts. Sedan byter de här i väster information med varandra, så att de får en tydligare bild. De besöker också Iran ibland (fast inte nyligen).

De är övertygade om att regimen faller inom överskådlig tid. Särskilt intressant är att de menar att Iran därefter kommer att bli en muslimsk banbrytare mot allt vad prästvälde och islamism heter.

Det kan inge visst hopp.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.