22 januari 2010

PK pushar fram PP

Ung pirat växer mest av Sveriges ungdomsorganisationer. I år får det politiska förbundet 2 miljoner i bidrag av Ungdomsstyrelsen. Mer än Socialdemokraternas ungdomsförbund. Vilket inte förvånar eftersom SSU är en liten sekt med något tusental medlemmar.

Jag höll på att skriva SUF i stället för SSU, för om man skärskådar Piratpartiets företrädare finns kopplingar både till syndikalister (SUF) och våldsvänster.

Kanhända de har en del gemensamt med FN:s specialrapportör Martin Scheinin som varnar för Datalagringsdirektivet (DLD) i en rapport till FN:s råd för mänskliga rättigheter:

"Den pågående vågen av åtgärder för att bekämpa terrorismen bör mötas med en global deklaration om skydd av data och privatliv." Han är bekymrad över att USA har tillgång till uppgifter om finansiella transaktioner i 200 länder, liksom över EU:s system för identifiering av asylsökande, där det föreslås att använda deras fingeravtryck för att avslöja terrorism och andra grova brott.

Hur ställer sig Piratpartiet till sådana frågor? Rättare sagt, förmår de att ställa sig på civilisationens sida?

"FN:s oberoende expert är inte motståndare till DLD därför att det är just DLD, utan enbart på grund av att det kontroversiella direktivet över huvud taget har något att göra med säkerhet och kampen mot terrorism att göra," skriver Nina Hjerpset-Østlie i Document.no.

Specialrapportören är ytterst Politiskt Korrekt, vilket väl borde tilltala de unga piraterna:

"Starkare gränskontroller med fokus på bombmän utklädda som kvinnor för att undvika kroppsvisitering, gör transsexuella passagerare sårbara för ökade trakasserier och misstänksamhet."

Det låter som en parodi på PK. Liksom PP (piratpartiet) själva, som blundar för att det inte är nerladdare av film och musik som är måltavlan för övervakningen. Vågar Piratpartister ta orden islamiska terrorister i sin mun? Vågar de stå upp och säga att övervakningen inte borde drabba invandringskritiker och islamkritiker? Eller har de bara tomt och pretentiöst prat att komma med.

Som jag tidigare skrivit finns det likheter mellan Piratpartiets uppdykande just nu och Miljöpartiets en gång i tiden. Allt för många goda krafter lockas att hoppa på ett tåg som går ner i avgrundsvänstern. Den gången utmanövrerades det vettiga alternativet för missnöjda väljare, Ny Demokrati. Och nu när Sverigedemokraterna är på gång, har vänstern hittat "medborgarrätt på internet" som de tar sig an på samma valhänta sätt som de gjorde med "miljön".

6 Kommentarer:

Knute sa...

Muslimsk polis: Islam utan skuld i terrorangrepp

http://blog.tv2.dk/literally/entry357209.html

I England har 2000 muslimska poliser gjort ett öppet uppror mot regeringens strategi att bekämpa terrorism, och hotar att den kan antända etniska oroligheter.

Är det regeringens strategi eller de muslimska poliserna som hotar? Ett förtäckt hot?

Ska man betrakta dem som infiltratörer från islamiska jihad, som femtekolonnare, svikare, förrädare?

Kan de inte skilja på islam och muslimer? Borde inte laglydiga muslimer strunta i att i islams lära utpekas som orsak till terror? De behöver väl inte känna sig träffade? Hopplös ekvation.

Berit sa...

Man måste förstå att internationell terrorism behöver mer än unga villiga rekryter. Det kräver också en enorm massa pengar, sofistikerade ledare och en fungerande rangordning.
President Bush gjorde, med hjälp av andra länder runt om i världen, enormt mycket för att underminera terroristerna ekonomiskt och störa och exponera deras finansiella network.
Man måste komma ihåg att det inte finns en oändlig massa pengar, sofistikerade ledare eller länder villiga att riskera militära aktioner från USA. Åtminstone fanns det inte det under Bush-tiden.
Det finns inte heller några muslimska länder som kan locka människor med annan tro, att de att de står för hoppfullhet, jämlikhet, respekt, möjligheter och framgång.

Ole sa...

Hellre "avgrundsvänstern" än brunhögern...

Knute sa...

Stalin och Hitler, avgrundsvänster och brunhöger är samma andas barn.

Knute sa...

Skulle vänster per definition vara något fint och höger något fult? Båda behövs och balanserar varandra. Etiketten är inte viktig, friheten är viktig. Extremism är något helt annat.

Drivkraften för invandringskritiker och islamkritiker är att bevara friheten i våra mänskliga samhällen. Islam liksom nazism och kommunism vill avskaffa friheten. Det är illa när västliga regeringar som den holländska börjar tumma på friheten:

"Geert Wilders är ingen ’högerpopulist’, ett uttryck som ingen av hans kritiker har velat göra sig omak med att fördjupa, och som därför hänger i luften som andra diffusa, slitna skällsord som ’fascist’ eller ’kommunist.’ Om Wilders är något ’extremt’, är det ’liberalist.’ Nu ska han bland annat åtalas för att jämföra nazismen och islam, en jämförelse Karen Blixen och Churchill gjorde före andra världskriget, och som muslimska länder gjorde sitt till för att förstärka under kriget, och som asyl för gamla nazister efter kriget."

http://canuteocean.blogspot.com/2010/01/grattis-senator-brown.html

http://snaphanen.dk/2010/01/20/det-udiskuterbare/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Att ta in muslimer som poliser och militärer är inget mindre än rent hög-förräderi.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.