13 januari 2010

Samma gamla visa


Jordbävning i Haiti och en förödande sådan. Man väntar sig att väldigt många skadats och dödats.
Så, vad händer härnäst?
Amerika kommer till undsättning, så klart. Amerikanska skattebetalare kommer att spendera tiotals miljoner dollar för att hjälpa människor i Haiti. Den amerikanska militären kommer snart att vara inblandad. The US Southern Command var redo för hjälparbetet bara några timmar efter jordbävningen.
Varför? .. Jo, för det är just vad vi gör, helt enkelt. Ärligt talat ser jag hellre att pengarna används för att hjälpa de oskyldiga offren för jordbävningen i ett grannland, än att de slösas på ensamstående mammor, alkoholister och knarkare här i landet. Vi ser bilder på barn instängda i rasmassorna i Haiti och det är klart att man vill göra något. Inte bara amerikanska regeringen, utan också amerikanska hjälporganisationer kommer att bidra.
Amerikanerna kommer att hjälpa till .... och världen vet det och förväntar sig det.

Kan inte låta bli att undrar vad Hugo Chavez kommer att göra. Hur mycket stöd kommer man att sända från Fidel Castro och Venezuelas socialistiska dunderfiasko? I bästa fall någonting symboliskt. Och hur är det med FN? Någon som vågar slå vad om huruvida det underbara FN;s insatser kommer att överstiga det som utförs av folket i Amerika?
Trodde väl inte det.

Efter allt detta kommer Chavez och hans gelikar att fortsätta att predika sin anti-amerikansk svada och Centralamerika kommer att fortsätta att vältra sig i sitt hat mot USA. FN kommer att fortsätta att arbeta dag efter dag på sin anti-amerikansk agenda.
Och ... nästa gång en katastrof slår till ... förväntas det att vi ska vara där, som vanligt.

Observation av Neil Boortz.12 Kommentarer:

pw sa...

Fy fan vad sant! Det ska bli kul att se vad vänsterpacket åstadkommer förutom kraftig mundiare.

Hednamissionen sa...

Jag är helt på din våglängd - på sätt & vis.

Du har rätt, men jag håller inte med om att USA skall/bör "rädda demokratin" i Georgien el. Ukraina (Rysslands bakgård)eller Irak eller Afghanistan.

Däremot är det oomtvistligt - vad mig beträffar - att USA - p g a sin självbild! -
är jordens generösaste och mest sympatiska land.

Något som många med-nationalister och vänstermänniskor inte anser. Men de har ju sina fördomar, om man säger, fast, speciellt de senare, anser sig så underbart snälla och övermänskligt snälla!

Sammanfattningsvis: amerikanska *skattebetalare*
skall alltid betala notan, skicka sina söner & döttrar för att städa upp.

Jag anser inte att de/ni ska det.

Jag älskar USA - min främsta (men inte enda) inspirationskälla alla kategorier - och just därför måste ni börja tänka på er själva.

Ni är verkligen världens hopp - som förebild, men bara om ni fortsätter att existera!

Nu vet i sjutton. Finns Amerika? (Finns Sverige?)

The world without US.

Tips från min single malt-polare, som jag, God willing, skall till Skottland med i september.

Han är hedersmedlem i ett amerikanskt infanteriregemente, och vi undviker amerikansk Mellanösternpolitik, eftersom vi har olika uppfattningar, ehuru vi dock är lika pro-amerikanska i övrigt.

Anders sa...

Helt OT - har ni sett det här?

Svenskarna skall bytas ut – ju fortare ju bättre. Vi har redan upphört att existera… enl riksdagspartierna och den övriga eliten.

Galliawatch har översatt Malika Sorels rapport från ett möte 14 december 2009.

”To them, we no longer exist…”

”Immigration is perhaps the solution to the crisis,” a Swedish minister said solemnly.”

(« L’immigration est peut-être la solution à la crise », prononcé très solennellement par le ministre suédois, invité en tant que représentant du pays qui préside actuellement l’Union Européenne.)

Vilken kris som skall lösas med invandring från tredje världen är väl inte alldeles glasklart (tredje världens överbefolkning?) … och det är ju inte något, som svenska statsråd delger de svenska väljarna..

http://galliawatch.blogspot.com/2010/01/to-them-we-no-longer-exist.html

Anonym sa...

Så självgod man kan vara då.
Vad sägs om lite verklighetshyfs?

,Anon.

MS sa...

Precis på samma sätt som vi européer kommer att förväntas städa upp efter Kina i Afrika när kineserna har fått ut det dom kan av sina investeringar och drar. Det kommer att anspelas på "The White man’s burden".

Varför hjälper aldrig arabvärlden med alla sina oljepengar till när något händer?

Berit sa...

Anon här har du lite verklighetshyfs:

Amerikaner skänkte nästan 300 miljarder dollar till välgörenhet under förra året. Det är två gånger så mycket som nästa generösa nation på listan.

Dessa jämförelser är gjorda av Charities Aid Foundation.

Om man ser det i procent av BNP så skänkte USA 1.7 procent och England 0.73 procent. Frankrike kom på tredje plats med 0.14 procent tätt följd av länder som Sydafrika, Singapore, Turkiet och Tyskland.

De mesta av donationerna kommer från individer, över 83 procent, och 65 procent av de hushåll som skänkte pengar hade själva en inkomst under 100,000 dollar.

Anonym sa...

Så fint du skriver.
Fast du blandar ihop Amerika, USA och amerikaner så det blir lite rörigt. Titta på kartan så ser du att majoriteten amerikaner inte bor i USA.
Mvh
"Todos americanos"

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Då har vi förmodligen att se fram emot massinvällning från Haiti då eller duger dom månne inte eftersom dom inte är muslimer?

Anonym sa...

Sverige kommer väl att skicka en eller två byråkrater att utreda hur det kunna gå så galet

Berit sa...

Ursäkta att jag surrar till det, "todos americanos". Jag vet egentligen skillnaden men av gammal vana sade man alltid i Sverige att "folk for till Amerika"och de svenskar som kom tillbaka och hälsade på kallades svensk-amerikaner. Det är alltså mer språkförbistring än geografi.
Gracias por sus pensamientos buenos.

Anonym sa...

Men du har ju ingen fakta som backar upp dina åsikter. Vad gäller FN så är det ju rätt enkelt att kontrollera - FN är på plats och hjälper. Åsikter får man givetvis ha, men kolla vad som ligger grund till dem innan helst. Det leder ju bara till en värre spiral när "folk" tror på vad du skriver - typ sing pw

Ann-Marie sa...

Till “anonym, todos americanos”
I Sverige brukar man kalla folk från Amerikas förenta stater för amerikaner, norr om det, är kanadensare, om vi går söderut har vi mexikaner och latinamerikaner och slutligen sydamerikaner.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.