12 januari 2010

Sista gången jag skriver om Uppvärmningen, jag lovar


Om det är svårt att se texten till bilderna, börja upptill till vänster och gå motsols.
Nebraska är kallare än det varit sedan 1973. Florida, där apelsinodlingarna fryser, har inte varit så kallt sedan 1980. Skottland, sedan 1995. Amsterdam, sedan 1993. Hamburg, sedan 1963. Sibirien, sedan 2001, Bejing, det kallaste sedan 1970.


Från Daily Mail av David Rose:
Den kalla vinter som drabbar hela den norra hemisfären är bara början på en avkylningsperiod som förmodligen kommer att vara 20 till 30 år, säger några av världens ledande klimatologer.

Det kan inte vara sant....det var meningen att vi skulle vara på kokpunkten nu. Nordpolen ska vara borta år 2013!!

Förutsägelsen, baserad på analys av naturliga förändringar i vattentemperaturen i Stilla havet och Atlanten, utmanar den av ortodoxa globala uppvämningens djupt rotade trosartiklar, att Nordpolens is skulle smälta bort år 2013.
Enligt US National Snow and Ice Data Centre in Colorado, har den arktiska sommarisen ökat 26% sedan 2007 och även den mest hängivne Uppvärmningstroende aktivist kan inte säga emot det.
Vetenskapsmännens förutsägelser underminerar datormodellerna som tagit för givet att uppvärmningen av jorden sedan 1900 har orsakats enbart av gasutsläpp producerade av människan och kommer att fortsätta så länge som man ökar CO2 utsläppen.

Det är ju så vetenskap fungerar. Man säter upp en teori för att se om den kan bli emotsagd. I det här fallet blev den det, så man börjar om från början. Problemet den här gången var att man motarbetades av speciella intressen som ansåg att " Förnekarna"av uppvärmning borde avrättas.

Forskarna säger nu att deras förutsägelser baserades på data från oceanernas varma cykler i motsats till de kalla cyklerna.

Hoppsan! Vi gjorde ett misstag, det kan hända den bäste.

Professor Latif, ledare för Leibniz Institute at Germany’s Kiel University, har utvecklat en metod för att mäta oceanernas temperatur 3000 fot under ytan där avkylning och uppvärmning startar.

3000 fot under ytan? Tänk jag som trodde att det startade med bilar, koleldning, elkraftverk och kofisar.

Men de två största politiska partierna i Storbritannien fortsätter att insistera på att vi står inför en omedelbar undergång om vi inte minskar koldioxidutsläppen.

Snälla, snälla, svar på bara en fråga: Undergången vi står inför, kommer det att bli en katastrof på grund av kyla eller värme? Kan ni inte välja en och hålla fast vid den.
På 70-talet skulle vi frysa ihjäl om vi inte slutade synda, från 90-talet var det värmen som skulle döda oss.


19 Kommentarer:

MS sa...

Kan jag få det skriftligt!:-)

Klimatbluffen måste härmed vara bevisad. Al Gore och Co får nog tala för döva öronen att tag framåt. Därmed inte sagt att vi inte måste värna miljön och att t ex Kina's snabba utveckling kommer att ställa till problem men för den skull ska man inte överdriva.

Berit sa...

Read my lips, som Bush sade! :0)

Vad vi måste komma ihåg är att CO2 INTE är en förorening eller ett gift.

"CO2 for different people has different attractions. After all, what is it? - it’s not a pollutant, it’s a product of every living creature’s breathing, it’s the product of all plant respiration, it is essential for plant life and photosynthesis, it’s a product of all industrial burning, it’s a product of driving – I mean, if you ever wanted a leverage point to control everything from exhalation to driving, this would be a dream. So it has a kind of fundamental attractiveness to bureaucratic mentality." - Richard S. Lindzen, Ph.D. Professor of Atmospheric Science, MIT

Cykelsmeden sa...

Kære Berit,
Lov mig, at Du fortsætter med at skrive om klimaet. Det er så velformuleret og morsomt, at det ikke kan undværes.

LP sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:

När ideologi blandas ihop med vetenskap är det inte längre vetenskap. Det förefaller vara så att miljöfrågorna exploateras av politiska syften av människor som har en helt annan agenda än att bry sig om vår planet. Kanske handlar det helt enkelt om karriär och makt för en del. Kanske handlar det om att man i miljöhotet funnit en "fiende" som man kan distrahera allmänheten med då man i kulisserna sysslar med något som inte tål granskning. Jag tror att skälen är flera.
Man kan i många fall säkert jämföra med hur den sk genusforskningen parasiterar på akademisk status för att kunna föra fram sitt politiska budskap förklätt till vetenskapliga fakta.

Jag tror att skälen är flera. Det lönar sig nog inte att söka efter den STORA KOMPLOTTEN. Då är risken stor att man slutar med en foliehatt på huvudet. Samma gäller för övrigt islamiseringen och mångkulturalismen, man skall nog inte lockas till alltför stor förenkling då man söker orsakerna.

Berit sa...

Tack Cykelsmeden, det värmer, speciellt när vi har rekordkyla här i södern, och var inte orolig jag kan nog inte låta bli när jag blir frustrerad igen.
MS vet det och gillar att reta mig i all vänskaplighet.

Vivian sa...

Det är några år sedan, men vädret är inte ovanligt för Danmark.
Sist isbrytarna var framme var i 1995 och 1996.

Anonym sa...

Jeg fryyyyser! Jeg vil ha knus!

Unknown sa...

Vad David Roses klimatologer verkar ha missat är att det är skillnad på väder och klimat. 2009 är fortfarande ett av de varmaste åren som uppmätts någonsin, och första årtiondet detta millenium är det varmaste årtiondet sedan mätningar av rang startades runt 1850 (källa: WMO). Därom finns därmed ingen som helst vetenskaplig tvekan. Missade ni att Melbourne tangerade sitt eget värmerekord natten till igår? Fast, det är i o f s bara väder. För min del får det gärna bli varmare, men att kalla det för klimatbluff är extremt prematurt, speciellt eftersom det bara är väder man bedömer.

Berit sa...

Anna, om jag visste vad "knus" betyder skulle jag ge dig en kram

Berit sa...

Där har du har fel där Niklas.
Trots att industrin har ökat enormt och att vi bombarderats med skräckscenarier från pressen och spenderat miljarder visar HadCrut, UAH, RSS och GISS att det inte varit någon värmeökning att tala om under de senaste 15 till 17 åren.

Vet ni skillnaden mellan klimat och väder?
Väder är att avgöra om jag ska ta på mig långkalsonger i dag eller inte.
Klimat är hur många par långkalsonger jag har i lådan.

Ann-Marie sa...

Knus = kram.
Ja, på 70-talet var det istid på väg och slutet på civilisationen, för ett par år sedan var det riktigt hysteriskt med uppvärmningen av jorden. Vad kommer härnäst?

Unknown sa...

Berit, du säger inte emot mig, jag säger inte emot dig. Faktum kvarstår. Bara för att det inte varit någon signifikant värmeökning att tala om senaste 15-17 åren säger inte att förra decenniet inte var det varmaste, vilket det var.

Skräckscenarior eller inte - jag anser det oansvarigt att inte göra något åt det faktum att människan kontinuerligt förstör jordklotet, möjligen genom utsläpp. Människoinitierade klimatförändringar eller inte - det är lika oansvarigt att förutsätta att vi inte har någon påverkan.

Ekonomiskt sett kommer det t o m att kunna inverka positivt. Det finns bland klimathotsmotståndarna precis lika goda kålsupare, som påstår att det skulle vara ekonomiskt självmord att ta krafttag mot exempelvis utsläpp. Det finns det givetvis inga belägg för.

Hysterisk är man inte genom att hävda att vi människor behöver ta ansvar för våra göranden. Ansvarslös är man om man låtsas om att vi inte har någon inverkan.

Berit sa...

Naturligtvis ska vi sträva efter att inte förorena men det är en annan sak än "global uppvärmning".
Jag är gammal nog att minnas hur man i mina hemtrakter släppte ut avloppen från toaletter rätt ut i sjön och Ljungan, det gör man inte längre. Avgasreningen är ofantligt mycket bättre nu än när jag var liten. Människor lever längre och barndödligheten har minskat mycket tack vare bättre sanitära förhållanden.

Man kan naturligtvis eliminera alla föroreningar men det är inte realistiskt.
Om vi förbjuder all bilkörning, all tillverkning, alla flygplan, alla generatorer, alla motordrivna gräsklippare skulle vi få perfekt, ren luft.
Frågan är, hur mycket ren luft vill vi ha och till vilken kostnad?
Vi måste med andra ord alltid se på fördelarna i förhållande till kostnaderna

Johnny sa...

Här är ett diagram som visar jordens temperatur de senaste 450 000 åren och som ni kan se själva så är det inget onormalt alls med dagens temperaturer. Om nuvarande värmeperiod orsakats av mänskliga CO2 utsläpp, vad orsakade då de 4 tidigare värmeperioderna då ingen industri och knappt några människor fans? Svara på det den som kan.

http://2.bp.blogspot.com/_lD5nplPLYn4/S0h4ssflQUI/AAAAAAAAAWk/ls0u7_goT5U/s1600-h/global_temp.jpg

LP sa...

@Johnny

citat:
"...vad orsakade då de 4 tidigare värmeperioderna då ingen industri och knappt några människor fans?"

Aliens?

Anonym sa...

NEJ!! Fortsätt rapportera om detta! Folk behöver få tillgång till detta!! / Holger

Ann-Marie sa...

Niklas, man är hysterisk när man börjar tala om att kor och husdjur påverkar klimatet! Jag trodde nästan på eländet men när man på nyheterna hör att korna är skadliga för miljön, trodde jag faktiskt att det var ett skämt men nej då... och på fullt allvar säga att våra husdjur är skadliga för miljön! Då kan jag inte ta det på allvar längre. Det hela har blivit ett stort skämt.
Därmed inte sagt att vi inte ska värna om miljön, det bör vi absolut göra, men utan hysteri.

Anonym sa...

Vore bättre om miljömupparn ansträngde sig för att få stopp av sjövlinge i regnskogarna.

pierus

LP sa...

@Ann-Marie

Skall man hårddra det så är det ju så att all mänsklig aktivitet, tex att ha en hund (guilty!) på något sätt påverkar ekosystemet. Det är ofrånkomligt.

Med denna insikt kommer man lätt fram till att den slutgiltiga lösningen på problemet ju måste vara att människan försvinner! Kollektivt självmord.
Fast å andra sidan, vem skall då glädjas åt vår underbara jord? Tänkte inte på det...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.