10 januari 2010

Svenska kyrkans attityd förödande för folkets förtroende

Finska kyrkan har fått rekordmånga nya medlemmar: "Dystra ekonomiska utsikter ökade utskrivningen ur kyrkan, men det svängde snabbt." Kan det bero på en skillnad i mentalitet från det politiskt korrekta broderlandet Sverige, där om tio år Svenska kyrkan kommer att ha förlorat en miljon medlemmar.

Varför begär folk utträde? Visserligen kan det bistrare ekonomiska klimatet spela in, man vill slippa kyrkoavgiften. Men mest beror det på kyrkans vurm för socialism, klimatreligion, multikultur etc, vilket retar många.

Vissa prelaters politiserande går knappt att skilja från Sveriges televisions debattprogram. Kyrkan är alldeles för ivrig att vara journalister och politiker till lags.

En busskampanj av British Humanist Association hade texten "Det finns troligen ingen Gud. Så sluta oroa dig och njut av livet." Det vill säga, bli egoist utan andra moraliska principer än de som är politiskt korrekta. Är det dit kyrkan är på väg?

Av samma orsaker sjunker kyrkans medlemstal i Danmark:

I somras sökte 50 irakier sin tillflykt i Brorsons Kyrka i Köpenhamn. De hade fått avslag på asylansökan och skulle utvisas. Efter två månader gick polisen in i kyrkan och hämtade dem.

Kyrkans präst Per Ramsdal bröt mot lagen genom att att vara involverad i ett nätverk som gömmer illegala irakier i Danmark. Att han dessutom är engagerad i "dialog" mellan kristna och muslimer är förstås inget brott, men en illavarslande politisk korrekthet.

Efter händelserna i Brorsons Kirke har det blivit en markant ökning av utträden ur danska Folkekirken, skriver Monokultur.

Nutidens trendiga prästerskap inkluderar även de politiker och journalister som försöker ge oss skuldkänslor. Särskilt trendiga är de förresten inte, "tänk på barnen i Afrika" har vi fått höra sen barnsben. Men det är inte rätt sätt att vara god på, inte i ett demokratiskt samhälle, att kräva att det offentliga ska betala uppehället för alla dessa flyktingar. Det är att vara "god" på andras bekostnad.

Nordens andlige lärofader, Martin Luther, sa att vi är alla präster inför Gud. Var och en har själv ansvar för att avgöra vad som är rätt och fel. Vi behöver inte "uppfostras" av en självutnämnd elit.

Läs kommentarer av Diarist och LP här >>

14 Kommentarer:

Hednamissionen sa...

Kristna borde upphöra med att ducka för frågan om vilka restriktioner de vill ha beträffande asylsökande och invandring.

Varför är restriktioner mot landsmän, något som hela samhället genomsyras av och
som allmänt accepteras, inte ondskefulla, när de som drabbar utländska medborgare är det?

Bör man inte vara flykting för att få asyl? Är asylsökande som semestrar i hemlandet riktiga flyktingar?

Kristna bör få vägledning i sådana frågor, men det får de inte om dessa frågor aldrig tas upp av kristenhetens ledare.

Goten sa...

Vi kan antaga att de flesta svenska präster lika gärna kan vara muslimer som kristna. Skillnaden är ju inte så där himla stor faktiskt. Man får tillbaka litet och tvingas kanske lägga till ett och ett annat, men på det hela taget blir det ungefär detsamma. Herren ger och Herren tar.

Och vi kan också antaga att svenska kyrkan - som mkt väl kan börsnoteras - kommer att sälja ut ett flertal kyrkor till islam för att omvandlas till moskéer.

Sedan gammalt vet vi samtidigt att ett antal svenska kyrkor står på fornnordisk grund, och att de är byggda runt offerplatser och liknande. Dessa urnordiska offerplatser kommer då att stå under muslimska moskéer.

Det bästa vore kanske att försiktigt flytta på dessa kyrkor innan detta sker.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Anledningen till at jag gick ur efter valet var dels för att spara pengar, är faktiskt fattig-pensionär men även av princip. Vill inte göda en rörelse som kramar islam och gömmer illegala skäggebarn heller.

Har även en fråga till Goten. Bryr mig inte så mycket om dom kyrkor från andra hälften av 1800-talet och framåt men har dom någonsom helst rätt att sälja, riva eller omvandla kyrkor till moskéer som är äldre än så? Vi har ju massor av vitkalkade landsbygdskyrkor från medeltiden. Räknas inte dom som fornminnen eller är k-märkta? Om dessa förstörs så är det ett rent svineri enligt min mening, inte för att jag är kristen men anser dom har ett stort historiskt värde och är vackra dessutom.

Hednamissionen sa...

Goten,
Jag vet att i Storbritannien har det skett att en del kyrkor omvandlats till moskéer, liksom i andra länder.

Huruvida det omvända skett, dvs. att moskéer omvandlats till kyrkor i modern tid, vet jag inte. Förmodligen får man gå tillbaka till den kristna återövringen av Spanien 1492 för att finna ett exempel.
Inte heller har jag någon uppgift om huruvida muslimer skulle acceptera detta, men jag har mina aningar.
Å andra sidan är frågan knappast aktuell, eftersom emedan kyrkorna minskar i betydelse, så ökar moskéerna i betydelse genom den stora muslimska invandringen.
På så sätt slipper muslimer svara på frågan om de skulle acceptera att en moské förvandlades till kyrka eller synagoga. Det senare misstänker jag kan vara extra känsligt!
Men i Landet Mörkläggning är det omöjligt att få någon klarhet i sådana frågor.

googleträffar

Vivian sa...

För prästerna gör det ingen skillnad om det är bergspredikan eller jihad dom ska förkunna.
Huvudsaken är att dom kan gå runt i konstiga kläder och inbilla människorna att dom är värdelösa.

Arlav sa...

Jag lämnade Sv Kyrkan på 80-talet efter att KG Hammar på socialdemokratiskt initiativ härjat som värst. Ett gott försök var det iaf att få in kyrkan under sossehatten. Resultatet blev avkristning och utslätning av budskapet. Och min exit...
Är verkligen förvånad över, att det t o m här, finns folk som helt förnekar Kyrkans POSITIVA inflytande i Sverge, ja i hela Västvärlden.
Nån som tror att t ex Schweiz skulle varit sin det är utan Kalvin(ismen)? Eller norra Europa som det är (snart har varit.) utan farbror Luther och hans åsikter om arbete?
Hela svenska lagen och samhället är uppbyggda på Luther. Till sosseriets fasa naturligtvis! Ett folk utan bidrag är/blir aldrig sossar!
Jag önskar att nollorna i en del partier ffa från Stockholm skulle se de småländska stenmurar man under generationer byggt upp. Utanför en känd sångerskas (1800-talet) gård finns en som är 2meter bred och 150cm hög och lååång.. Hur många ton sten, mycket arbete ligger inte bakom denna? Varenda sten buren för hand. Och den står fortfarande kvar som ett minnesmärke över de envisa, flitiga som i sitt anletes svett och under prästers ok (nog så sant) arbetat för en framtid for sig - och Sverige. En egen kyrkobyggnad fanns överallt..
Vad gör vi idag? Skänker bort allting till en slö slapp politisk religion som rycker på axlarna åt allt, fatalismen går före arbete! Bara man leker cykelställ med jämna mellanrum och slår ihjäl några otrogna så är allt väl?? Enligt våra styrande, ja.
Det finns en orsak till att denna riktning knappst presterat något vettigt, inga nobelpristagare, ingen vetenskap de senaste drygt tusen åren. Man saknar en "husreligion" som uppmanar till arbete och kunskapinhämtning! Vilket VI har, även om en del t o m här förnekar det..

Hednamissionen sa...

Arlav,

En gång i tiden var kyrkan en konservatismens och patriotismens högborg, men efter andra världskriget har det gått stadigt utför.

Ingen torde förneka det goda kristendomen fört med sig för västerlandets överlägsenhet på alla områden, att kristendomen varit en förutsättning härför.

Man måste skilja på kristendomen som historisk företeelse och de kristna kyrkorna. De senare
har helt förlorat sitt civilkurage och försöker återta sin ledande roll medels "modernisering", dvs. slagsida åt vänster.

Knute sa...

Träffande Arlav, att islam är fatalistisk och stillastående medan vår "husreligion" uppmanar till arbete och kunskapsinhämtning!

Arlav sa...

En snabb koll visade på:
Litteratur:
1988 - Najib Mahfoz.
Fysik:
1990 - Elias James Corey
1999 - Ahmed Zewail
Medicin:
1960 - Peter Brian Medawar
1998 - Ferid Mourad

Summa fem stycken, varav fyra i naturvetenskap. Knappast oväntat.
För en religion/politiskt system som ser all vetenskap som tilldelad av Allah är det naturligt.
Det är naturligt att också stå still i utvecklingen pga detta, som vi ser.

Använde ordet "husreligion" då jag inte kunde komma på något bättre. Alla är ju inte vad man i dagligt tal kallar "religiösa" men alla, i varje fall etniskt svenska (och närstående) har den bakgrunden på ett eller annat sätt, även om de inte inser det.

Goten sa...

@ Robin det kan nog finnas ett värde i att redan nu skydda de kyrkor man vill skydda. Den svenska historielösheten gäller inte bara människor, även byggnader och naturområden ingår i detta förakt.

Det lär inte dröja länge innan de första svenska kyrkorna faller i muslimska händer. Där kommer aldrig mer "Den blomstringstid" att spelas. Svenskarna kommer att få det som de vill.

Den svenska stadskyrkan kommer förmodligen att bli någon slags korrupt TV-serie, tror jag. Den är för övrigt inte ett dugg självständig sägs det, alla ekonomiska beslut tas genom ett bolag som kontrolleras av Staten.

Jag är inte heller kristen, har därimot respekt för Arianismen, den gamla gotiska religionen som skapades av Goter och som ansåg att bara Gud var gudomlig, ja till och med så gudomlig att han fick namn efter deras/våra gudar Oden/Gaut.

Den guden söker jag, så om någon har koll på var han befinner sig så hör gärna av er. Ett folk utan gud är dömda till undergång, tror jag. Varje gud är ett samlingsnamn för sitt folk, eller i vissa fall även för närbesläktade folk och även för konvertiter.

Den äldsta svenska kyrkobyggnaden finns på Gotland, och den är arianistisk/gotisk. 500-talet.

Jag tror nog att man borde gräva litet försiktigt runt våra svenska krykor för att se vad som finns där under.

Jag vill ha våra gamla offerplatser tillbaka, väl synliga, även om jag har en bit kvar för att tro på mina förfäders gudar.

PS Najib Mahfoz är en jävla bra författare! Och en mkt modig man.

Anonym sa...

Jag gick ur Svenska Kyrkan när de tog bort psalmen Fädernas Kyrka trots att det fanns en stor opinion som vill att den psalmen skulle vara kvar. Det visade att prästerskapet inte brydde sig om vad folket tyckte.

Sedan dess har Svenska Kyrkans förakt för det svenska folkets åsikter och kyrkans allmänna förfall accelererat.

Sanct Clemens sa...

Arius (grekiska Άρειος, Areios [aˈriːʊs]), född 256, död 336 i Konstantinopel, eventuellt genom förgiftning, var asket och presbyter i Alexandria, troligen av libysk härkomst (enligt Epiphanius av Salamis). Han räknas som grundare av arianismen.

Så mycket med arianismen och nationalromantiken var det:) Gotiken har givetvis inget med den heretiska arianismen att göra, däremot så har jehovas och arianismen många likheter.
Jag förstår inte riktigt vad du vurmar för mest? Människooffer i klassisk asastil eller jehovasvittnens/arianernas förvanskade kristendomsvariant? Den fornnordiska religionen har dessutom mycket influenser ifrån både keltisk och slavisk tro och är på det stora hela ungefär lika arisk som den indo-ariska hinduismen. Så varför inte gå ännu längre tillbaka i religionskedjan och börja tillbe solen, månen, stenar, elden, djur, vattnet och andra för våra förfäder obegripliga ting/fenomen?

Anonym sa...

En Lesbian tar till Bamse !

Bamse går på droger och dopar sig !
Bamse använder våld istället för samtal !
Bamse är ett vapensystem mot pansar bl.a.

Inte konstigt att vi tappat förtroendet och allt fler går ur kyrkan. Vedhuggning på altaret i S:t Jacobs kyrka i Sthlm. med ett galet fruntimmer som spökat ut sig till präst.

Nä nu får det väl vara Nog Nu !

Anonym sa...

Sanct Clemens,

Du bör nog akta dig för att beskylla asatron för människooffrande o dyl. Skildringarna av vår egentliga religion har kommit till oss genom kristna pennor. Adam av Bremen hade ingen anledning att beskriva forn seden på ett sympatiskt eller sanningsenligt sätt. Kristendomen har farit fram mot våra indoeuropeiska religioner på ett mycket brutalt sätt. Tack och lov är den långa vintern över och i Sverige finns idag tusentals hedningar som sår plantor för framtiden. Den israeliske guden får förhoppningsvis snart börja betrakta sig som en gäst i detta land.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.