24 januari 2010

Välfärdsstaten ett pyramidspel

Sedan moderaterna blev det "nya arbetarpartiet" är det svårt att se någon skillnad på de politiska blocken. Men för all del, det finns gradskillnader i helvetet. En rödgrön regering (bilden) kommer att gräva djupt i plånböckerna. De vill avskaffa jobbskatteavdraget som ger en skattesänkning på runt 1600 kronor i månaden för en person som tjänar 25.000 kronor.

Läs vidare >>

1 Kommentarer:

Knute sa...

"Jag står också fast vid det faktum att man inte kan ha fri invandring och en välfärdsstat i samma land. Orsaken ar att välfärdsstaten oundvikligen skapar fattigdom, hög arbetslöshet, social stratifikation (en populär vänsterterm...) och att den slår sönder naturliga kollektiva bildningar i det mänskliga samhället, framför allt familjen. Därmed skapar välfärdsstaten ett ständigt ökande behov av sig själv, samtidigt som den i allt mindre utsträckning kan tillgodose behoven. Därför blir det allt svarare for ett land med en välfärdsstat att ta emot invandrare - om ett lands ekonomi inte ens producerar jobb åt sina egna medborgare är det liktydigt med social och ekonomisk dödslängtan att ha ens en måttlig invandring."

http://www.hayekinstitutetsverige.com/2010/01/invandringspolitik-och-afas-klappjakt.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.