21 januari 2010

Vi drunknar


Det pågår ett kulturkrig i dagens Amerika.
Det har delat landet i två läger och "soldaterna" kommer från alla samhällsskikt. Det är en ekonomisk konflikt mellan de som vill behålla sina ägodelar och de som vill lägga beslag på dem.
En ideologisk kamp om individens rätt, statens roll och vad som är privat egendom.
I grund och botten handlar det om Amerikas högt hållna ideal, frihet, rättvisa och jämlikhet.
Arvet från landets grundares filosofi om kapitalism och fri företagsamhet bekämpas av de som strävar att göra landet socialistiskt.
Moralläran om företagsamhet, belöning för framgång och ansvar att ta hand om sig själv, utmanas av "var och en efter förmåga, åt var och en efter behov".

Den ena sidan ser privat ägande som frihet och framgång, den andra ser privat ägande som stöldgods.
Det är Thomas Jeffersons vision om en fri republik med en "osynlig" regering, gentemot Karl Marxs plan för statlig kontroll av produktion och distribution av välstånd.
Marx idéer har absorberats av Amerikas elit, artister och media. De har lyckat suga in landets fattiga och också skapat en armé av byråkrater. Det är en smygande socialisering vilket man brukar kalla Fabian socialism.


Socialisterna lovar säkerhet som ersättning för de ideal landet var grundat på och som gjort landet till den storslagna nation det är i dag.
I ena vågskålen ligger en nation där befolkningen styr, i den andra en auktoritär stat.

Frihet gentemot enorm byråkrati och politiskt korrekta normer. Rättvisa gentemot "social rättvisa"; likhet inför lagen gentemot godtyckliga undantag bestämda av en auktoritet.

Nationens rikedomar, äganderätten, sociala normer som belöning för hårt arbete och ansvar, företagsamhet, energi och ambitioner kommer att ersättas av beroende, kollektivism och stagnation.
Det är socialismens pris för frihet och socialisterna vinner.

De vinner därför att de hittat de rätta verktygen. De använder demokrati, framhåller behov och inför socialismen omärkligt och gradvis. Deras strategi förlitar sig på människors okunnighet och oförmåga att se konsekvenserna av det socialistiska samhälle de röstar fram.

Majoriteten av amerikaner är socialister utan att tänka på det. Det tror att "socialist" var någon från Sovjet eller Kuba och vissa blir tom arga om man kallar dem socialister.
Samtidigt tycker de att regeringen ska kliva in i deras liv som vårdare och förälder. De tycker att progressiv skatt är rätt och normalt och bara därför att de andas har de rätt till fördelar och bidrag.
De flesta av dessa människor röstar på Demokraterna som blivit det parti man sammanknippar mest med socialismens framsteg
Socialism är som en parasit som invaderar en kropp och det leder till döden.
Inget land som systematiskt och medvetet motarbetar och förtrycker sina mest värdefulla och strävsamma medborgare kan överleva. Sovjetunionen var ett tydligt exempel, Sverige, Frankrike, Argentina och Kuba står i tur på listan.

Om du frågat mig för några månader sedan skulle jag ha sagt att Amerika också är obotligt sjuk, men efter valen i NewJersy, Virginia och nu senast i Massachussets och efter att ha sett Tea-Party rörelsen växa fram, kanske landet kan leva ett tag till.

Tea-party rörelsen är inte solidarisk med något av de två stor partierna. De är solidariska med Amerika och de vill inte ha socialism. Om någon av Republikanerna hänger på Obama-care, Cap and Trade, höjda skatter eller någon annan av Obamas vansinniga idéer kommer han inte att sitta säkert i nästa val.

Inspiration från John Bowman

2 Kommentarer:

Knute sa...

The left is getting desperate, on some level of conciseness they realize that they have lost, they are on the way out of power and their entire ideology will be so discredited that they will not be able to start again for over a Century. They will become more and more desperate as the world wakes up to the danger we face, their attempts to maintain power are going to become more offensive and incoherent over the next few years.

http://vladtepesblog.com/?p=32170#comment-33859

Knute sa...

Ideologernas totala triumf i Sverige har medfört kollektiv minnesförlust

http://danmark.wordpress.com/2009/01/02/historien-om-den-gode-stat-og-det-nye-menneske-de-saakaldt-borgerlige-sprang-paa-velfaerdsideologien-fra-foerste-faerd/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.