09 januari 2010

Vi vill stanna!

Intensifierade säkerhetsåtgärder för den kommande häktningen och rättegången mot de misstänkta i "11 september attentaten" väntas kosta hundratals miljoner dollar - vilket är mycket mer än vad man ursprungligen trodde.
I ett brev till federala tjänstemän, uppskattar borgmästare Michael Bloomberg att det kommer att kosta 216 miljoner dollar för det första året, efter det att Khalid Sheikh Mohammed och fyra andra misstänkta flyttas till Manhattan från Guantanamo. Efter det, beräknar man att det kommer att kosta 200 miljoner dollar per år så länge männen är kvar i staden - främst övertid för extra New York-polisens patruller.
---------
Och på tal om Guantanamo. Fångarna som finns kvar där vill inte flytta! Vad tycker ni om det alla ni som ojat och förfasat er över hur hemskt de har det, hur torterade och misshandlade de blir.
Vi Flytt Int', som man sade i Norrland i min ungdom.

Fångarna är inte alls lyckliga över att Obama, (bara för att kunna genomföra åtminstone ett av sina löften,) säger att fångarna ska transporteras från tropiska Kuba till ett max-säkerhets fängelse i iskalla Illinois. Att bygga om fängelset Thomson kommer att kosta ca. 200 miljoner dollar.


Fångarna trodde att Obama skulle skicka hem dem , men på Kuba hålls de åtminstone fängslade enligt Genèvekonventionen vilket de anser vara bättre än att flyttas till ett reguljärt fängelse.
---------

Detta är underbart! När kommer vi att få se hur alla terrorist-kramare går i protestmarscher och bränner bilar för Fångarnas Rätt att Stanna!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är ju att man förlorar värdefull information när terroristerna får sin dag i rätten. Militären kan ju inte förhöra dem för advokaterna står i vägen och terroristerna har rätten att hålla tyst. Militären behöver ju veta vem är terroristens vänner, vilken grupp han tillhör, vem betalar etc.
Militären har ju hittat och fångat andra terrorister genom sina förhör och kunnat undvika attacker. Det är väl slut med det nu.
Petra

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.